REVISTA PRESEI 24.07.2018

A.M.
Revista Presei / 24 iulie 2018

REVISTA PRESEI 24.07.2018

ADEVARUL

Mitingul diasporei, aprobat de primarul Capitalei Gabriela Firea. Decizia, luată după o şedinţă cu şefii SRI şi SIE

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a aprobat luni mitingul românilor din diaspora, pe data de 10 august în Piaţa Victoriei, la care ar urma să participe un milion de români.

Decizia a fost luată după ce primarul Gabriela Firea s-a sfătuit cu reprezentanţii SRI, SIE, ai Prefecturii, ai Poliţiei Capitalei, ai Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov şi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă. "În urma întâlnirii de lucru cu reprezentanţii tuturor instituţiilor responsabile de ordinea, liniştea publică şi siguranţa cetăţenilor - Prefectura Capitalei, Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti, Brigada de Poliţie Rutieră, Poliţia Locală, Jandarmeria, S.R.I., R.A.T.B., Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, precum şi reprezentanţi ai Direcţiilor din Primăria Capitalei cu atribuţii în acest domeniu - Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a aprobat solicitarea Federaţiei Românilor de Pretutindeni de a organiza o manifestaţie de protest în Piaţa Victoriei, în data la 10 august 2018, la care sunt anunţate să participe un milion de persoane", a anunţat Primăria Capitalei. Potrivit municipalităţii, pentru desfăşurarea în deplină securitate a unui eveniment la care ar urma să participe un număr atât de mare de persoane este necesar ca zona anunţată iniţial să fie extinsă şi cu arterele adiacente, după cum urmează: Bd. Ana Ipătescu până la Piaţa Romană inclusiv, Bd. Aviatorilor, până la Piaţa Charles de Gaulle inclusiv, Bd. Kiseleff, până la Piaţa Arcului de Triumf, Bd. Titulescu până la intersecţia cu str. Dr. Felix, str. Buzeşti, până la intersecţia cu str. Dr. Polizu, Calea Victoriei, până la intersecţia cu Bd. Dacia. În funcţie de numărul real de participanţi, circulaţia în acest perimetru va fi restricţionată gradual. Cu câteva zile înaintea evenimentului, organizatorul are obligaţia să ia legătura cu Poliţia Capitalei, Brigada Rutieră, Poliţia Locală a Municipiului, Jandarmeria, IGSU, Serviciul de Ambulanţă, pentru a stabili concret, împreună cu autorităţile, detaliile tehnice legate de organizarea mitingului, în deplină siguranţă pentru participanţi, cât şi pentru bucureştenii care se vor afla în acel perimetru sau în zonele adiacente, mai precizează Primăria Capitalei.

BANCHERUL

Sistemul bancar romanesc este cel mai profitabil din Europa

Sistemul bancar romanesc, format din 36 de institutii de credit (35 de banci si Creditcoop) este cel mai profitabil din Europa, cu o rata de rentabilitate a capitalurilor (RoE-Return on Equity) de 19,1% in martie 2018,comparativ cu o medie europeana de doar 6,8%, de aproape trei ori mai mica.

Pe locul doi in topul profitabilitatii se afla bancile din Ungaria, cu RoE de 14,9%, Cehia - 14,1%, Slovenia - 13,9%, Slovacia - 12,7%. Bancile din Bulgaria au un RoE de 10,9% iar cele din Polonia - 8%, inca o data mai mic decat in Romania. Dupa cum se vede in tabel, RoE a crescut substantial in primul trimestru din acest an, la peste 19%, fata de nivelurile de peste 15% inregistrate anul trecut.

COTIDIANUL

Dăncilă: "Sunt om şi omul e supus greşelii"

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a spus luni seară la Antena 3 că este om şi este supus greşelilor, afirmând că presiunea uriaşă exercitată asupra ei reprezintă motivul pentru care apar şi greşelile.

Ea a mai spus că nu a greşit niciodată prin deciziile pe care le-a luat, nu a luat nicio decizie împotriva oamenilor, iar mulţi dintre cei care au jignit-o "sunt cei care de-a lungul timpului au luat decizii împotriva oamenilor şi unii chiar le-au aplaudat".

"Sunt om şi omul este supus greşelii. Este adevărat că este o presiune uriaşă şi din acest motiv apar şi greşeli. Da, poate am greşit, însă ceea ce pot să vă spun este că nu am greşit niciodată prin deciziile pe care le-am luat. Nu am luat niciodată o decizie împotriva oamenilor, din acest motiv am conştiinţa împacată", a spus Dăncilă.

Ea spune că mulţi dintre cei care au criticat-o şi jignit-o sunt cei care au luat decizii împotriva oamenilor şi le-au aplaudat, susţinând că în urma Guvernului va rămâne ceea ce a făcut şi speră ca oamenii să o judece pornind de la aceste lucuri", a spus Dăncilă.

Ea spune că mulţi dintre cei care au criticat-o şi jignit-o sunt cei care au luat decizii împotriva oamenilor şi le-au aplaudat, susţinând că în urma Guvernului va rămâne ceea ce a făcut şi speră ca oamenii să o judece pornind de la aceste lucuri.

"Mulţi dintre cei care m-au jignit, au avut un comportament atât de nefiresc, sunt cei care de-a lungul timpului au luat decizii împotriva oamenilor şi unii chiar le-au aplaudat. Au tăiat pensii, salarii, au închis şcoli, spitale. Eu sunt un om modest şi cu bun-simţ, cu frică de Dumnezeu şi tot ceea ce fac, fac în folosul oamenilor şi cred că asta va rămâne. Nu vor rămâne nici jignirile, nici atacurile la persoane şi va rămâne ceea ce facem noi. Sper ca oamenii să mă judece pornind de la aceste lucruri", a mai explicat premierul.

CURIERUL NATIONAL

Florentina Mirică, Marius Iacob şi Cristian Lazăr, primii înscrişi în cursa pentru şefia DNA

Florentina Mirică, Marius Iacob şi Cristian Lazăr sunt primii procurori care şi-au depus candidatura pentru funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA). ,,Nu ştiu nici eu (de ce nu sunt candidaţi), dar nu uitaţi că numirile precedente au fost realizate uneori pe baza unei înţelegeri politice, să nu zic un troc politic. Gândiţi-vă la ultima numire (a Laurei Codruţa Kovesi), nu a fost procedură, nu a fost concurenţă şi nu v-aţi alarmat că nu s-au înscris. Altădată numirea s-a făcut în pofida unui aviz negativ al CSM.

JURNALUL NATIONAL

Ministrul Justiţiei, despre procurorii care s-au înscris pentru şefia DNA: Toţi sunt valoroşi

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, spune că sunt valoroşi toţi procurorii care şi-au depus candidatura la selecţia organizată pentru funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

"La momentul acesta (în jurul orei 16,30 - n.r.) sau acum zece minute, erau patru pe care îi ştiţi. La ora 17,30 se termină perioada de depunere a dosarelor. La 17,30 vom anunţa oficial pe pagina ministerului, cu nume şi prenume, candidaţii care s-au înscris, după care mâine (marţi - n.r.) se verifică, sigur, îndeplinirea condiţiilor", a declarat luni Toader.

Întrebat pe care dintre cei patru procurori înscrişi deja îl vede în funcţia de şef al DNA, ministrul Justiţiei a spus: "Credeţi că eu vă răspund acum? Eu mă antepronunţ că ăla e bun, ăla nu e bun? Toţi sunt valoroşi".

De asemenea, întrebat dacă aceia care au fost criticaţi de Inspecţia Judiciară sunt viabili pentru funcţia de procuror şef al DNA, Tudorel Toader a precizat că nu se antepronunţă.

Patru procurori s-au înscris deja, luni, în cursa pentru şefia Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Este vorba despre: Marius Iacob - actual procuror şef adjunct al DNA, Florentina Mirică - procuror-şef serviciu la Secţia de combatere a corupţiei din cadrul DNA, Cristian Lazăr - procuror şef adjunct la Secţia urmărire penală din cadrul Parchetului General, Elena Grecu - şef serviciu în structura centrală a DNA. AGERPRES

NATIONAL

Posta SRI trece la Jandarmi!

De orice pot fi acuzati sefii serviciilor secrete de la noi, dar nu si de naivitate, astfel ca acestia stiu foarte bine ca "militaria va fi data jos din pod", cel putin din punct de vedere financiar. Si ca, la urmatoarele rectificari bugetare, nu doar ca nu vor mai primi "traditionalele" majorari substantiale de pana acum, de nu mai stiau cei de la achizitii si logistica pe ce sa cheltuie miliardele primite "plocon" de la niste politicieni prea timorati pentru a-si asuma fraiele Puterii, dar si ca li se vor taia din bani. Iar unele echipe manageriale cauta deja de ceva vreme solutii pragmatice, prin care sa nu fie nevoite sa afecteze buna activitate a structurilor vitale aflate in subordine, preferand mai bine sa scape de "balastul" care oricum le impovara bugetele de pana acum.

ar un exemplu concret este cel al Serviciului Roman de Informatii, a carui conducere, dupa cum reiese din informatiile de ultima ora intrate in posesia noastra, nu doar ca ar agrea "despartirea amiabila" de Posta Speciala, dar chiar ar fi declansat, in ultimele zile, diligentele preliminarii oficiale pentru indeplinirea procedurilor legale privind trecerea actualului Sistem de Colectare, Transport, Distributie si Protectie a Corespondentei Clasificate la Ministerul Afacerilor Interne, acesta urmand sa fie atasat Inspectoratului General al Jandarmeriei Romane. Iar tocmai socotelile financiare ale sereistilor sunt cele care par sa fi stat la baza luarii acestei decizii, mai ales ca Posta Speciala le manca deja sapte la suta din bugetul total al serviciului, in timp ce totalul corespondentei cu adevarat clasificate ar fi fost undeva sub zece la suta din "mapele oficiale" transportate. Acum ramane insa de vazut daca, dupa receptia acestei "oferte de nerefuzat", care, ce-i drept, ar reprezenta si o adevarata lovitura de imagine a SRI-ului, planurile si propriile calcule ale celor de la MAI coincid cu cele ale serviciului secret. Sau cedarea Postei Speciale ar putea fi perceputa drept un "cadou otravit"...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb