REVISTA PRESEI 26.03.2018

V.D.
Revista Presei / 26 martie 2018

REVISTA PRESEI 26.03.2018

REVISTA PRESEI 26.03.2018

ADEVARUL

Scenariul unei bătălii între SUA şi Rusia după unirea Moldovei cu România, studiat într-un manual de benzi desenate la Academia Militară West Point

Un manual de benzi desenate, intitulat "Ruina tăcută", care are drept scenariu o înfrângere a NATO într-un conflict cu Rusia, a fost realizat pentru armata americană de către Institutul de Cibernetică al Armatei de pe lângă celebra Academie Militară West Point.

Institutul de Cibernetică al Armatei (ACI) al Academiei Militare West Point a publicat un manual de benzi desenate având ca scenariu înfrângerea trupelor NATO într-un conflict cu Rusia. Acest manual, intitulat "Ruina Tăcută", îşi propune să încurajeze armata americană să se gândească la viitoarele războaie şi la cea mai bună pregătire pentru astfel de conflicte. Conform scenariului acestei cărţi de benzi desenate, în 2027 Moldova şi România decid să se unească şi, prin urmare, să încalce "linia roşie" a Moscovei. Tensiunile degenerează, Rusia şi NATO desfăşoară exerciţii de-a lungul ambelor frontiere. La un moment dat, unele unităţi se abat de la planul de acţiune, roboţii militari se angajează în luptă. Este declanşat un conflict la scară mare. Lupta este rapidă pentru că Rusia dispune de mijloace pentru un război tehnologic. Moscova declanşează un cyberatac care dezactivează dronele NATO, atacă tancurile Alianţei Nord-Atlantice. Apoi, trupele ruseşti capturează un consulat american dintr-unul din oraşele ocupate. "Misiunea noastră este de a preveni o surpriză strategică pentru armată", a declarat un asociat al (ACI), locotenent-colonelul Natalie Vanatta, citat de revista IEEE Spectrum. Potrivit acesteia, manualul este destinat soldaţilor şi studenţilor de la acadeniile militare.

BANCHERUL

Consiliul Concurentei, care ar trebui sa aiba primul cuvant la legea de plafonare a dobanzilor la credite, tace. De ce oare?

Se stie ca intr-o economie de piata preturile si dobanzile (pretul banilor) sunt rezultatul concurentei, adica a relatiei dintre oferta si cerere: cu cat oferta este mai mare, cu atat preturile mai mici, iar cand cererea creste, preturile se majoreaza.

Interventia statului pe piata libera, prin limitarea preturilor, asa cum intentioneaza acum, prin legea de plafonare a dobanzilor la credite (de 2,5 ori peste dobanda BNR la creditele ipotecare si 18% la creditele de consum), ar fi justificata daca pe piata creditarii nu exista o concurenta reala, astfel incat dobanzile sunt exagerat de ridicate.

Se intampla acest lucru? Este justificata acesta lege? Consiliul Concurentei este autoritatea care ar trebui sa dea aceste raspunsuri.

Din pacate, Consiliul Concurentei tace. Institutia responsabila de stimularea concurentei din economie nu a rapuns la intrebarea Bancherul.ro in care i se solicita sa-si exprime opinia cu privire la proiectul de lege privind plafonarea dobanzilor. De ce oare?

Exprimarea opiniei Consiliului Experientei este cu atat mai importanta cu cat legea lege de plafonare a dobanzilor la credite a fost initiata de deputatul PNL, Daniel Zamfir, cunoscut pentru proiectele sale de legi populiste impotriva bancilor, precum darea in plata, sustinute impreuna cu prietenul sau, avocatul Gheorghe Piperea, implicat in numeroase procese impotriva bancilor, asadar direct interesat de discreditarea sistemului bancar.

COTIDIANUL

Procurorul Lazăr şi povestea aurului dintr-un tezaur

"Brăţările sunt cea mai spectaculoasă categorie de obiecte care ne-au parvenit din sfera civilizaţiei dace", declara, prin luna mai 2011, directorul Muzeului Naţional de Istorie a României.

Cînd domnul director Oberländer-Târnoveanu spunea aceste cuvinte cu voce tare la o conferinţă de presă, eu conduceam autoturismul spre Orăştie, avînd alături o femeie în vîrstă, luată la ocazie de pe marginea drumului dintr-unul din satele de pe Valea Grădiştei. Mărturisesc că nu mie mi-a atras atenţia informaţia despre descoperirea istorică, atît de faimoasă, care avea să devină, peste ani, cea mai mare reuşită profesională a procurorului Augustin Lazăr. Dosarul tezaurului din Munţii Orăştiei, astăzi clasat, împreună cu relaţia strînsă cu procurorul Lascu, tatăl Codruţei Kovesi, aveau să devină argumente importante pentru numirea sa în înalta funcţie din fruntea Parchetului General.

Dar pînă atunci avea să mai curgă nişte apă pe rîul ce curge din Munţii Orăştiei. Femeia a exclamat atunci doar atît:

- Mare curvăsărie, domnu' Cornel, şi cu brăţările astea!

Orice om normal ar fi pus o întrebare lămuritoare.

- Cum adică? am zis eu.

- Ăştia au zis că îs de la daci, da' le-o făcut unu' de la Călan!

- Cum adică? am repetat eu.

- Era un bijutier mare la Călan, unu' Gabi. Şi s-au dus la el şi i-au zis dacă poate să le facă o brăţară din nişte aur. Şi ăla le-o făcut un şerpe încolăcit de-or rămas cu gura căscată. Şi ce le-o trăsnit lor prin cap?Decît să dea kosoni la politicieni şi la poliţişti, cică aurul era la gram, ce-ar fi să dea şpagă la poliţai şi la politicieni cîte o brăţară dacică. Băieţi deştepţi! Aurul în formă de brăţară era de zece ori mai scump decît în kosoni. Aşa a început afacerea cu brăţările. I-au dus şi lui Dan Iosif şi acela s-o lăudat cu bijuteria lui istorică. Am auzit că au dat la Guvern şi pe la miniştri. Şi se bucurau toţi nevoie mare de cadou. Că de le dădeai un zece kosoni, ziceau că-i puţin şi se uitau la tine şi te întrebau: alţii nu mai ai? Cum vă spuneam, le-o făcut unu' Gabi de la Călan. Era ăla un bijutier al dracului de bun.

CURENTUL

Manifestaţii de amploare la Chişinău pentru unirea cu România. S-a adoptat Proclamaţia pentru reunire

Cea mai amplă manifestaţie din Anul Centenar a avut loc duminică la Chişinău. 100.000 de participanţi la Marea Adunare Centenară, veniţi din întreaga Basarabie, au stabilit planul de acţiuni pentru anul 2018, care vizează unirea cu România.

Consultarea publică din municipiul Chişinău pe tema Unirii, între 1-14 aprilie, conferinţă internaţională în Parlamentul European, evenimente de anvergură la Alba Iulia, Iaşi, precum şi în alte oraşe româneşti, sunt principalele acţiuni aflate pe agenda unioniştilor în Anul Centenar.

"Basarabenii ne-au dat iar o lecţie de demnitate, ca la 1918, şi au ieşit în număr atât de mare să ceară reîntregirea naţională. Aşteptăm ca Parlamentul României să ofere un răspuns pe măsură dorinţei de Reunire exprimate de populaţia de peste Prut", a declarat George Simion, preşedintele Platformei Unioniste Acţiunea 2012.

Planul de acţiuni pentru Anul Centenar se regăseşte în cadrul Proclamaţiei adoptate de cei prezenţi la manifestaţia din Piaţa Marii Adunări Naţionale.

"Noi, cetăţeni ai Republicii Moldova, participanţi la Marea Adunare Centenară de la Chişinău, azi, 25 martie 2018, în ajunul Centenarului Unirii Basarabiei cu Ţara, în numele nostru şi al tuturor celor aflaţi de o parte şi de alta a graniţei nefireşti de pe râul Prut, de care suntem încredinţaţi că împărtăşesc aceleaşi doleanţe cu noi, adresăm poporului român în integralitatea sa, clasei politice din cele două state în care ne găsim astăzi şi comunităţii internaţionale

JURNALUL NATIONAL

România învinge dramatic Rusia, campioana olimpică la handbal

România a învins Rusia cu scorul de 26-25 în preliminariile Campionatului European de handbal feminin. Româncele au făcut un pas important spre turneul care va fi găzduit de Franţa între 29 noiembrie şi 16 decembrie.

România a controlat prima repriză şi a fost mereu la conducere cu un avans de 3, 4 goluri maxim, chiar dacă Cristina Neagu a fost ţinută în marcaj om la om, iar la pauză tricolorele au intrat în avantaj cu 15-12. În repriza secundă, Rusia joacă mai aspru şi mai eficient în apărare şi în minutul 40 trece pentru prima oară la conducere (17-16). În minutul 42, Rusia se distanţează la 19-16, dar tricolorele impulsionate de Eliza Buceschi şi de paradele Denisei Dedu revin pe tabale de marcaj şi iau din nou conducerea în minutul 53 (24-23). Într-un final pe muchie de cuţit, România se distanţează la 26-24 (57) şi reuşeşte să câştige meciul în final cu un singur gol diferenţă (26-25).

NATIONAL

Oprea, "blitzkrieg" contra lui Dragnea!

Continuam seria dezvaluirilor despre planul lui Gabriel Oprea de a reveni la butoanele combinatiilor politice, atat prin intermediul unor fosti "locotenenti" ca Neculai Ontanu, dar si a unor aliati de ultima ora precum "asociatul" Codrin Stefanescu. Dupa cum bine informat l-a avertizat Liviu Dragnea, desi presedintele PSD nu a calcat inca pragul noii locatii din buricul Capitalei careia tocmai i s-a schimbat actionariatul in urma cu trei saptamani.

Astfel ca, pana sa le mearga carciuma, Gabriel Oprea si Codrin Stefanescu tocmai ce sunt pe cale sa dea o lovitura uriasa, tragandu-le practic presul de sub picioare atat lui Traian Basescu, dar mai ales lui Liviu Dragnea. Cel din urma afland astfel de-abia intr-un tarziu de operatiunea "blitzkrieg" demarata impotriva sa de catre Oprea, prin intermediul siretului Codrin Stefanescu, pe cand acesta mai accesa inca parghiile subterane ale PSD-ului, existand informatii ca nu este deloc strain de depunerea proiectului legislativ prin care alesii locali din partidele absorbite prin fuziune ar urma sa devina independenti. Sau sa "basculeze" cum le dicteaza "constiinta", astfel ca Oprea ar putea avea la dispozitie, in cel mai scurt timp, o armata proprie de aproape 2.700 de alesi locali, validati pe listele "defunctului " UNPR si prin care sa constituie noi aliante strategice prin care sa preia controlul si inclusiv bugetele a nenumarate Consilii Locale...

ROMANIA LIBERA

Sebastian Ghiţă: "Da, voi difuza înregistrarea cu Kovesi"

Sebastian Ghiţă a spus într-o "Ediţie specială", la Antena 3, că va difuza înregistrările video pe care le deţine cu Laura Codruţa Kovesi de la el de acasă. Întrebat de Mircea Badea dacă va difuza înregistrarea pe care o are cu şefa DNA, Sebastian Ghiţă a răspuns afirmativ.

Întrebat de Mircea Badea dacă va difuza înregistrarea pe care o are cu şefa DNA, Sebastian Ghiţă a răspuns afirmativ. Sebastian Ghiţă: DA!", a fost schimbul de replici dintre cei doi. El a precizat că va difuza înregistrarea "când domnul Tudorel şi domnul Dragnea vor sesiza CCR (n.r. face o aluzie că preşedintele Klaus Iohannis nu va admite revocarea lui Kovesi, iar Ministerul Justiţiei poate sesiza CCR pentru conflict constituţional). Văd că domnul Tudorel mă caută pe mine, pe la Belgrad, într-un dosar cu probele false. Să sesizeze Dragnea şi Tudorel Curtea Constituţională, aşa cum au promis. Mă îndoiesc că o vor face."

ZIARUL FINANCIAR

Ce aţi făcut cu banii mei pe care i-am plătit din munca mea şi din ceea ce am cumpărat eu? Dacă vreţi să se mişte ceva spuneţi câţi bani aţi plătit la buget - impozite şi taxe - şi începeţi să cereţi socoteală celor de la putere unde au dus banii şi pe ce i-au cheltuit

La începutul acestui an, după prezentarea rezultatelor financiare obţinute în 2017, Raiffeisen Bank, a patra bancă din România, a anunţat, aşa, într-o notiţă, că pe 2017 a plătit impozite şi taxe bugetului naţional de 400 mil. lei. Raiffeisen Bank este controlată de grupul austriac cu acelaşi nume.

Rompetrol Rafinare (Rafinăria Petromidia), deţinută de grupul kazah KMGI, a menţionat, în a cincea pagină a comunicatului privind rezultatele financiare pe 2017, că în 2017 a plătit bugetului de stat impozite şi taxe de 1,264 mld. dolari, ceea ce la un curs mediu al dolarului de 4,05 lei înseamnă 5,12 mld. lei.

Probabil că mai sunt şi alte companii şi bănci care în rapoartele lor anuale menţionează, undeva, cât au plătit bugetului de stat consolidat în anul respectiv, prin toate formele de impozite şi taxe.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb