REVISTA PRESEI 28.01.2019

V.D.
Revista Presei / 28 ianuarie 2019

REVISTA PRESEI 28.01.2019

Adevărul

Contre între Dăncilă şi purtătorul de cuvânt al PPE: Dragnea e un infractor. Pentru PSD-ALDE a informa corect înseamnă a spune că el e om cinstit

Publicaţia "Adevărul" scrie că Siegfried Mureşan, europarlamentar PNL şi purtător de cuvânt al PPE, a criticat-o dur pe Viorica Dăncilă, după ce premierul a declarat că aleşii PPE sunt vinovaţi de faptul că la Bruxelles s-a promovat o imagine negativă a României.

"Din păcate tot ceea ce a fost negativ, ce a adus o umbră, asupra imaginii României a venit din partea membrilor Parlamentului European din România, din grupul PPE", a declarat Viorica Dăncilă, într-un interviu acordat Antenei 3. Mai mult, liderul de la Palatul Victoria le-a bătut brazul aleşilor PPE. "Cei care fac aceste lucruri ar trebui să le fie ruşine. Să le fie ruşine pentru faptul că i-au votat oamenii să apere ţara şi să o reprezinte. Indiferent de situaţia internă nu trebuie să exportăm problemele noastre la nivel european", a mai afirmat Dăncilă.

Bancherul

BNR dezvaluie de ce nu poate tine in frau cursul: a intrat in joc toata piata internationala, de la Singapore la New York, investitorii vor sa scape de titlurile de stat ale Romaniei

Publicaţia "Bancherul" informează că Banca Nationala a Romaniei (BNR) explica de ce a lasat leul sa se deprecieze mai mult decat de regula in ultima perioada, dupa introducerea taxei pe banci, care ar putea afecta serios sistemul bancar si economia: investitorii internationali au intrat in panica si vor sa scape de titlurile de stat romanesti, astfel ca exista o cerere foarte mare valuta.

In aceste conditii, daca ar fi vrut sa tina cursul mai jos, BNR ar fi trebuit sa vanda atat de multa valuta, in schimbul leilor, incat ar fi scos din piata prea multi lei, iar dobanzile ROBOR ar fi crescut prea mult, chiar pana la 6-7%.

Oricum, dobanzile au ajuns si la 7% saptamana trecuta, pentru ca a fost perioada cand firmele au efectuat si multe plati de impozite trimestriale, care au scos din piata bancara mai multi lei decat de obicei, astfel ca dobanzile overnight au urcat cu 5 puncte, la peste 7%, dobanda medie avansand de la 1,83% la 3,55%, iar ROBOR la 3 luni, indicatorul pentru creditele cu dobanda variabila, a ajuns de la 3,03% la 3,11%.

Cotidianul

CIFRELE lui Liviu Dragnea care i-au "arătat viitorul"

Publicaţia "Cotidianul" informează că La două zile după ce a anunţat "cu cifrele pe masă" că "viitorul arată bine", preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a revenit duminică pe Facebook, cu un nou mesaj.

Dragnea a scris duminică că veniturile la buget au crescut în 2018 cu 32% faţă de 2016, iar PIB-ul a crescut cu 25% faţă de acelaşi an, susţinând că sunt cele mai mari creşteri în doi ani consecutivi din istoria României.

"România a încheiat anul trecut cu venituri la buget de 295,1 miliarde de lei, cu 71,2 miliarde în plus faţă de anul 2016, reprezentând o creştere de 32%!!

PIB-ul României a ajuns în 2018 la 949,6 miliarde de lei, cu 188,2 miliarde de lei în plus faţă de 2016, adică o creştere de 25%!!

Sunt cele mai creşteri, în doi ani consecutivi, din istoria României! #indraznestesacrezi", este mesajul lui Dragnea postat pe pagina sa de Facebook.

Naţional

Carmen Iohannis, audiata de-abia in mai!

Publicaţia "Naţional" informează că lui Klaus Iohannis i-a priit din plin relaxarea de pe partia din Paltinis nu doar pentru ca excesul de zel al SPP-ului lui Pahontu a facut "partie" in jurul lui de n-au mai putut iesi ceilalti turisti din parcari cu orele, dar mai ales pentru vestea cea buna primita din partea procurorului general Augustin Lazar. Cel care, dupa cum sustin sursele noastre i-ar fi readus "rictusul" pe fata sefului statului prin asigurarea ferma ca, pana in luna mai, Carmen Iohannis nu va fi sub nicio forma audiata la Parchetul General! Mai mult chiar, se pare ca dincolo de inconstienta profesionala lui "nea Gusti", cel care chiar a ajuns sa se inchipuie procuror general "pe persoana fizica", profitand din plin de satisfacerea "hachitelor" de profesor razgaiat ale ministrului Justitiei, Tudorel Toader, alti procurori ar fi decis la randul lor sa traga si ei de timp cat pot.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb