REVISTA PRESEI 28.08.2018

A.M.
Revista Presei / 28 august 2018

REVISTA PRESEI 28.08.2018

Adevărul

Analiza Statul român, torpilat chiar de propriii lideri. Ce spun specialiştii

Publicaţia Adevărul despre analiza Statul român, torpilat chiar de propriii lideri: "Sub pretextul luptei cu "statul paralel", Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu atacă repetat instituţii care formează coloana vertebrală a statului. În plus, şi preşedintele Iohannis a certat, de-a valma, Jandarmeria. Specialiştii explică consecinţele".

De asemenea, Adevarul susţine că: "Statul român a ajuns să fie pus în pericol chiar de oamenii care-l conduc. Dincolo de lupta uzuală cu Opoziţia, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, liderii care conduc azi România, au pornit un război şi cu instituţiile-cheie ale statului. Explicaţiile reale sunt multiple: frica de a pierde puterea, problemele personale din justiţie, slaba guvernare. Explicaţia oficială livrată de liderii PSD-ALDE e lupta cu "statul paralel". "Statul paralel înseamnă oameni, unii din conducerea SRI, cea actuală", a încercat Liviu Dragnea o definiţie, săptămâna trecută, la Antena 3. Întrebat, concret, dacă directorul SRI, Eduard Hellvig, e parte a statului paralel, liderul PSD a răspuns: "Nu ştiu dacă e doar Hellvig. E un om la care am ţinut foarte mult. Nu ştiu dacă e implicat foarte mult, dar cu certitudine nu îi stăpâneşte pe cei care au fost în statul paralel", a adăugat Dragnea. Surse politice au declarat pentru "Adevărul" că Liviu Dragnea şi Eduard Hellvig au avut o relaţie foarte bună în vremea guvernării USL, când amândoi făceau parte din conducerea restrânsă a coaliţiei. "După a doua condamnare, Dragnea s-a plâns că Hellvig l-a «îngropat». Dacă ne uităm pe declaraţiile lui Dragnea din ultimul an, tot timpul a fost respectuos cu Hellvig. Până acum, când a schimbat foaia", susţin surse din conducerea PSD".

Bancherul

BNR împrumuta băncile cu 12 miliarde de lei, ROBOR-ul scade la 3,27%

Conform datelor Băncii Naţionale a României: "A fost făcut un împrumut în cadrul unei operaţiuni tip repo cu 12 miliarde de lei, la dobânda de politica monetara, de 2,5%, pe termen de o săptămână.

Injecţia de lichidităţi a determinat scăderea dobânzilor pe termen scurt de pe piaţa interbancară (ROBOR overnight) de la 2,86% la 2,75%, iar a ratei de referinţă pentru credite, ROBOR 3M, de la 3,30% la 3,27%.

Suma împrumutată băncilor este mai mare decât cele oferite în precedentele două operaţiuni repo: 4,1 miliarde lei in 13 august şi 10,5 miliarde lei în 6 august, când BNR a redevenit creditor net al sistemului bancar, după ce în prima parte a anului băncile au avut surplus de lichiditate.

Însă la sfârşitul verii trecute, excesul de lichiditate s-a evaporat brusc, pe fondul creşterii inflaţiei şi a tensiunilor din piaţa financiară, astfel ca dobânzile au explodat, determinând BNR să opereze trei majorari de dobândă la începutul lui 2018, de la 1,75% la 2,5%".

Cotidianul

Maior, explicaţii în două locuri

Cotidianul anunţă că: "Claudiu Manda, preşedintele Comisiei de control parlamentar a activităţii SRI, a declarat, luni, la Antena3, că în funcţie de câte zile va mai rămâne în România George Maior, va încerca audierea sa în comisie pentru a lămuri aspectele care îl vizează pe acesta. Reamintim că Ambasadorul României în SUA, George Maior, va fi chemat pentru explicaţii la MAE, după ce a declarat luni, referitor la scrisoarea transmisă de Giuliani, actual avocat al preşedintelui Trump, că aceasta este expresia unui lobby iniţiat de forţe interesate să apere persoane cu probleme cu legea".

De asemenea publicaţia mai transmite că: "În ceea ce priveşte modul în care Maior a comentat scrisoarea transmisă de Rudolph Giuliani preşedintelui Klaus Iohannis şi altor oficiali români, Claudiu Manda afirmă că George Maior a încercat să minimalizeze importanţa scrisorii. "A vrut să iasă din subiect minimalizând importanţa scrisorii şi a domnului Giuliani (...) Din punctul meu de vedere, scrisoarea este foarte bună şi foarte corectă (...) Nici în acest moment, domul Maior nu îşi dă seama că este ambasadorul României şi face tot o muncă de şef de scuritate. Îi pune pe cei de la ambasadă să afle ce întâlniri a avut domnul Giuliani, cu cine s-a întâlnit, ca să-şi argumenteze povestea aceasta de lobby. Cred că ar fi momentul ca cei din ambasadă să anunţe în centrală dacă au existat aceste solicitări, ca să nu rămână doar o chestiune pe care mă auzit-o eu", a spus Claudiu Manda".

Curierul National

Criza migraţiei în Europa este departe de a fi rezolvată

Curierul Naţional relatează că: "Ultima dramă în jurul navei gărzilor italiene de frontieră «Diciotti» s-a rezolvat printr-un acord între mai multe ţări europene. A fost o soluţie asemănătoare celei în cazul navei «Aquarius», obligată să debarce migranţii aflaţi la bord în Spania. Acestea au fost însă doar nişte răspunsuri la situaţii cu caracter extrem de urgent, intervenite după decizia guvernului italian - format în luna iunie - de a interzice debarcarea în porturile sale a migranţilor salvaţi în Mediterana şi nicidecum atacarea cauzelor crizei".

De asemenea publicaţia anunţă că: "Liderii europeni, sunt de părere analişti politici francezi de la «Les Echos», ar comite o gravă eroare dacă ar subestima voinţa noului guvern italian. Închiderea porturilor este, cu siguranţă, o decizie inspirată de considerente de politică internă în Italia. Ea, crede analistul diplomatic Jacques Hubert-Rodier de la ziarul citat, este «obiectul unei supralicitări între două personalităţi puternice din guvernul lui Giuseppe Conte, respectiv între ministrul de Interne, Matteo Salvini, liderul Ligii (extremă dreapta), din ce în ce mai popular, şi ministrul dezvoltării economice, Luigi Di Maio, lider al M5S, decis să fie prim favorit în lumea politică italiană». Cu toate acestea, actuala criză legată de migranţii de pe nava «Diciotti» nu este doar una pur italiană".

Jurnalul National

Rudolph Giuliani critică excesele DNA într-o scrisoare trimisă preşedintelui Iohannis

Publicaţia informează că: "Rudolph Giuliani, avocatul lui Donald Trump, fost procuror federal şi fost primar al oraşului New York, a transmis o scrisoare preşedintelui Klaus Iohannis şi altor oficiali români în care cere verificarea protocoalelor PG-SRI şi stoparea presiunilor asupra judecătorilor".

În scrisoare spune: "Dragă domnule preşedinte Iohannis, vă scriu ca să îmi exprim îngrijorarea în legătură cu prejudiciul continuu adus statului de drept în România, comis sub pretextul aplicării cu eficienţă a legii. Acest prejudiciu afectează negativ, în mod direct, cursul investiţiilor străine directe în România, deoarece niciun investitor raţional nu ar investi într-un loc în care domnia legii şi sistemul legal fac subiect al manipulării făcute de cei de la putere".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb