REVISTA PRESEI

Willy Homner
Revista Presei / 24 martie 2012

ADEVARUL

Boldea: "Pot să rezist liniştit doi ani aici. Am bani la mine"

"Nu sunt în Kenya, sunt în Congo. Am venit cu avionul în Kenya şi am plecat cu maşina în Congo. Am intrat pe internet acum şi am văzut declaraţiile lui Băsescu. Nu trebuie să mă caute ei pentru că vin eu", a spus deputatul Mihail Boldea, într-un interviu în exclusivitate pentru "Gândul". Mihail Boldea îl acuză pe procurorul de caz, Sorin Cărare, de abuz. El susţine, într-un interviu acordat Antena 3, că a făcut mai multe plângeri la adresa acestuia la Parchetul general, la DIICOT şi chiar la Preşedinţie. "Am făcut mai multe plângeri la Parchetul General, la Kovesi, la Codruţ Olaru, la CSM, la Băsescu. Am făcut mai multe plângeri împotriva procurorului de caz. Ce să-i fac? Să-l împuşc?". De asemenea, Boldea a vorbit despre traficul cu ţigări petrecut în zona Galaţiului, menţionând că procurorul Sorin Cărare este "împuternicit pe contrabanda cu ţigări". Deputatul a mai spus că este foarte greu să te aperi în România şi că CSM aruncă plângerile pe care le primeşte la gunoi.

Deputatul Boldea are cunoştinţe în Kenya şi nu se sperie de babuinii care fură şi nici de scorpionii a căror înţepătură poate fi mortală

Reîntors din concediul petrecut în Africa, a povestit, în paginile cotidianului gălăţean Viaţa Liberă, cum a participat la un safari (partidă de vânătoare) fiind păzit cu mitraliera ca să nu-l atace bandiţii. Deputatul Mihai Boldea s-a îndrăgostit de Africa - dovadă medalionul cu inscripţia "I love Africa" descoperit de poliţişti în garajul său - cu ocazia unui concediu petrecut în Kenya. Aşadar, nu întâmplător s-a refugiat (deşi jurnaliştilor de la Gândul le-a declarat că era o călătorie planificată, fără legătura cu anchetarea sa) în această ţară din care se pare că a plecat şi acum se află în Congo. Deputatul cercetat pentru fals şi înşelăciune, dat în urmărire a povestit într-un articol publicat mai demult în cotidianul local "Viaţa Liberă" sejurul în Kenya.

Patru companii vor să cumpere cea mai mare mină de cupru cu 60 de milioane euro

Cea mai mare exploatare de cupru din România şi una dintre cele mai mari din Europa, Cupru Min SA Abrud, este vizată de către patru companii în cadrul procesului de privatizare demarat de Ministerul Economiei. Potenţialii investitori sunt din Canada, Olanda, Australia şi Bulgaria. Cele patru companii s-au înscris până vineri, 23 martie 2012, data limită impusă de Ministerul Economiei prin Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI). Este vorba despre OZ MINERALS LIMITED AUSTRALIA, DUNDEE HOLDING B.V. OLANDA, ROMAN COOPER CORP. CANADA şi ELLATZITE MED AD BULGARIA. Verificarea şi analizarea documentelor se va până la data de 26 martie 2012, după care se va face publică lista companiilor acceptate să participe la licitaţie. Licitaţia va avea un preţ de porrnite de 263,28 milioane lei, respectiv 60 milioane euro.

Primăriile din Portugalia se confruntă cu intrarea în incapacitate de plată

Primăriile oraşelor portugheze vor intra în curând in încapacitate de a plăti o datorie totală de 9 miliarde de euro, în cazul în care guvernul nu va oferi asistenţă, a declarat Fernando Ruas, preşedintele asociaţiei naţionale a municipalităţilor. "În cazul unei companii ar fi vorba de insolvabilitate", a declarat Ruas în cadrul unui interviu telefonic acordat Bloomberg News pe 21 martie. "S-ar putea întâmpla ca unele primării să fie nevoite să-şi restructureze datoriile dacă guvernul nu va interveni".

FED: cheltuielile gospodăriilor trebuie să crească pentru a susţine economia

Ben S. Bernanke, preşedintele Rezervei Federale a Statelor Unite (FED) a declarat că economia Statelor Unite se află sub nivelul dinainte de criză şi că o creştere a cheltuielilor gospodăriilor este necesară pentru a susţine procesul de relansare a acesteia. El a vorbit şi despre greşelile făcute de banca centrală a SUA în privinţa modului de gestionare a crizei. Federal Open Market Committee a publicat un comunicat după întâlnirea din 13 martie în care se arăta că nivelul scăzut al inflaţiei şi nivelul ridicat al şomajului susţin nevoia menţinerii dobânzii-cheie la aproape de 0%, cel puţin până la sfârşitul lui 2014.

UE îndemnată să crească puterea financiară a ESM la 940 de miliarde de euro

Comisia Europeană a recomandat creşterea puterii financiare a fondului de urgenţă al zonei euro (ESM) de la 500 de miliarde de euro la 940 de miliarde de euro prin combinarea deja existentului fond temporar de urgenţă cu facilitatea permanentă care va intra în funcţiune în această vară. Recomandarea Comisiei, transmisă printr-o "notă de opţiuni" obţinută de publicaţia financiară "Financial Times", include două alte scenarii conform cărora puterea ar fi sporită doar temporar la 940 de miliarde de euro sau 740 de miliarde de euro, după care ar reveni la 500 de miliarde de euro.

Obama răspunde criticilor cu privire la politica energetică a SUA

Barak Obama, preşedintele Statelor Unite, a oferit un răspuns dur criticilor faţă de politica sa energetică, critici care îl acuză pentru creşterea preţului petrolului. Acest fapt reflectă creşterea temerilor că procesul de redresare economică şi chiar şi realegerea sa ca preşedinte ar putea fi subminate de creşterea preţului petrolului. "Cine crede că, într-un fel sau altul, noi suprimăm producţia domestică de ţiţei, acela nu este atent", a declarat Obama, aflat în Cushing, Oklahoma, în cadrul unei vizite de două zile efectuată la mai multe centre energetice tradiţionale şi alternative, citat de publicaţia financiară "Financial Times". "Exploatăm mai mult, producem mai mult. Dar faptul rămâne, creşterea nivelului de producţie acasă nu va fi suficientă pentru a reduce preţul benzinei peste noapte".

Cel mai mare summit de securitate nucleară se apropie de start. Peste 50 de lideri de state şi 3.700 de jurnalişti la Seul

Cel mai mare summit pentru securitate nucleară începe luni la Seul, capitala Coreei de Sud, eveniment la care vor participa aproximativ 5.000 de delegaţii, lideri din peste 50 de state şi organizaţii internaţionale, dar şi 3.700 de jurnalişti. Pe lista participanţilor sunt înscrişi preşedintele american Barack Obama şi preşedintele chinez Hu Jintao. România va participa la acest summit cu o delegaţie condusă de preşedintele Traian Băsescu. De altfel, locaţia summitului va fi deschisă pentru public astfel încât oamenii să poată vedea şi trăi experienţa acestei "întâlniri istorice", după cum a spus Kim Sung-Hwan, ministrul Afacerilor Externe şi Comerţului din Coreea de Sud.

Hotelierii britanici pun la bătaie sute de locuri de muncă pentru tineri români

Angajatori din Marea Britanie şi Insulele Canalului Mânecii vin în România la sfârştiul lunii martie pentru a angaja sute de tineri în baruri, restaurante şi hoteluri, pe o perioadă de 6-12 luni şi cu salarii de 1.000-.1500 de euro pe lună. "Românii au câştigat aprecierea britanicilor deoarece se adaptează uşor la locul de muncă, sunt foarte motivaţi, responsabili, muncitori şi învaţă repede", potrivit unui comunicat remis de Icepworld România, companie care va organiza interviurile. Tinerii români vor fi selectaţi pentru locuri de muncă în hoteluri de 3 şi 4 stele, restaurante şi baruri în oraşe şi staţiuni turistice din Marea Britanie (Anglia, Scoţia, Irlanda de Nord) şi în Insulele Canalului Mânecii (Jersey, Gurnsey şi Sark).

Promenada Mall, construcţia care arată ca un OZN, ameninţă supremaţia Băneasa Shopping City. Vezi ce magazine se bat pentru Promenada

În mai puţin de 18 luni, poate cel mai spectaculos mall din Capitală, îşi va deschide porţile pentru vizitatori. Megaconstrucţia se va ridica tot în nordul Capitalei, între Calea Floreasca, Şoseaua Pipera şi Bulevardul Barbu Văcărescu. Dezvoltatorul, Raiffeisen Evolution, spune că va încerca să atragă toţi clienţii existenţi în prezent în zona comercială Băneasa, cea mai importantă zonă comercială din Capitală, potrivit zf.ro. Complexul comercial, programat pentru a fi deschis în octombrie 2013, are deja clienţi programaţi pentru 36.000 de metri pătraţi, adică 70% din suprafaţa închiriabilă. Printre chiriaşi vor fi Zara, Bershka, H&M, Billa, Flanco, Inter Sport, C&A sau Hervis. Parcarea va fi uriaşă, cu o capacitate de 1.300 de locuri, iar valoarea proiectului se ridică la 95,5 milioane de euro, bani puşi la dispoziţie dezvoltatorului de către Raiffeisen Viena.

Un oficial nord-coreean ar fi fost executat cu lansatorul de obuze din ordinul lui Kim Jong-un

Phenianul a recurs la o "epurare sângeroasă" în rândul ofiţerilor şi oficialilor de rang înalt, în cursul perioadei de doliu de după moartea lui Kim Jong-il, întrucât unii dintre aceştia nu ar fi dat dovadă de loialitate. Execuţiile ar fi fost făcute "prin metode barbare, inclusiv lansatoare de obuze", scrie cotidianul sud-coreean "Chosun Ilbo", preluat de "The Independent". Un adjunct al ministrului Apărării găsit beat în timpul perioadei de doliu pare că a fost executat cu un lansator de obuze, la ordinul lui Kim Jong-un, cel de-al treilea fiu şi succesorul lui Kim Jong-il, care a murit în decembrie. Noul lider ar fi vrut ca, în urma execuţiei, "să nu mai rămână din el nicio urmă, nici măcar un fir de păr", scrie cotidianul sud-coreean în ediţia de joi.

Guvernul Italiei a aprobat proiectul de reformare a pieţei muncii

"Consiliul de Miniştri a adoptat un proiect de lege privind reforma muncii, cu intenţia creării unei pieţe a muncii dinamice, flexibile, capabile să contribuie la creşterea economică şi la crearea de locuri de muncă", se arată într-un comunicat al Guvernului italian. În urmă cu două zile, cel mai mare sindicat din Italia a făcut apel la grevă generală pentru a protesta faţă de reformarea pieţei muncii, care, potrivit sindicaliştilor, va permite companiilor să-şi concedieze angajaţii din motive disciplinare sau de afaceri.

EVENIMENTUL ZILEI

Mahmureala politică a lui Ponta a ţinut 5 zile

El susţine că se aştepta ca preşedintele să-i ofere funcţia de premier şi de aceea a pus la punct cu Crin Antonescu o strategie de a refuza. Preşedintele PSD, Victor Ponta, şi-a amintit, abia după cinci zile de la declaraţiile publice făcute de Traian Băsescu, cum au decurs consultările din 6 februarie, în care preşedintele i-a propus să preia funcţia de premier. Joi, la o lună şi jumătate după acest moment, Ponta a publicat, pe blogul personal, un text în care povesteşte discuţia cu Băsescu în cele mai mici detalii, ca şi cum ar fi fost rezultatul unei şedinţe de hipnoză. Practic, într-o săptămână, liderul PSD a trecut de la negarea vehementă, la acreditarea ideii că delegaţia USL plănuise dinainte ce atitudine să aibă la consultări. Curat SF!

14.000 de români "captivi" pe frontul sângeros din Siria

Patru români din Siria au fost răniţi, alţi patru au fost arestaţi de forţele de securitate, iar două familii au rămas fără case în urma exploziilor. Situaţia de securitate din Siria se deteriorează pe zi ce trece, luptele între forţele opoziţiei şi cele guvernamentale sunt tot mai sângeroase, în suburbiile Damascului, ca şi în oraşe precum Homs, Hama, Daraa, Deir Ezzour, Idleb. Potrivit purtătorului de cuvânt al MAE, Doris Mircea, la Ambasada României din Damasc sunt înregistrate, până acum, 257 de familii de români, dar numărul cetăţenilor români din Siria este estimat la 14.000 de persoane. Doris Mircea a declarat, pentru EVZ, că 62 dintre românii care au solicitat evacuarea imediată din Siria au sosit deja în ţară, cu sprijinul ambasadei.

Nemţii încep să cumpere Grecia bucată cu bucată. La propriu!

Când elita politică din Germania a spus că Grecia ar trebui să-şi vândă insulele pentru a-şi plăti datoriile, nimeni nu ar fi crezut că se va ajunge chiar în această situaţie. Statul grec a început un program de vânzare sau concesionare ale unor proprietăţi de pe insule cu o bogată încărcătură istorică doar pentru a face rost de bani. Publicaţia thelocal.de prezintă cazul unui german care a profitat de nevoia de bani a grecilor şi şi-a cumpărat o insulă grecească. "ca să-şi împlinească un vis". Steffen Piermaier a ales să-şi aleagă "locul de casă" undeva cu vedere la malul mării decât să-şi construiască o locuinţă mică lângă Stuttgart. Nu ştie greacă şi îi este teamă de faptul că grecii nu-l vor privi cu ochi buni din cauza sentimentului negativ pe care elenii îl au faţă de poporul german.

Summitul NATO-Rusia a fost anulat

Summitul NATO-Rusia, programat să se desfăşoare în luna mai, la Chicago, a fost anulat. Conform versiunii oficiale, reuniunea a fost anulată din cauza "calendarului politic aglomerat din Rusia". Analiştii consideră însă că decizia a fost luată pe fondul disensiunilor persistente referitoare la instalarea elementelor antirachetă ale NATO în Europa, informează agenţia Ria Novosti. Anularea întrevederii din mai, dintre Vladimir Putin şi secretarul general NATO, Anders Fogh Rasmussen, ar avea şi ea o legătură cu aceste disensiuni, susţin experţii. NATO afirmă că scutul antirachetă este destinat eventualelor ameninţări din partea unor ţări precum Iranul. Moscova se teme însă că scutul va deveni suficient de puternic pentru a intercepta rachetele ruseşti.

România, şanse mari să adere la euro

Cu o datorie publică de 40% din PIB, deficite în scădere şi cu un leu stabil, vom reuşi să respectăm criteriile mai bine decât alte ţări. Chiar dacă apartenenţa la zona euro nu mai este o garanţie a stabilităţii, aderarea la acest club select are implicaţii comerciale, bancare şi de nivel de trai deloc de neglijat. Oficialii susţin cu tărie, indiferent de culoarea politică, faptul că trebuie să îndeplinim criteriile de convergenţă prevăzute în Tratatul de la Maastricht. Acesta prevede că, pentru a adera la zona euro, un stat trebuie să ţină sub control inflaţia, dobânzile pe termen lung, să aibă un curs de schimb stabil în raport cu euro, un deficit bugetar sub 3% din PIB, iar datoria publică să fie de cel mult 60% din PIB. Vestea bună este că, peste un an şi jumătate-doi, România ar putea să fie printre puţinele ţări care vor reuşi să respecte criteriile de la Maastricht, a declarat, ieri, Lucian Anghel, economistul-şef al BCR.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7742
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3721
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9774
Gram de aur (XAU)Gram de aur415.3204

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
thediplomat.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb