REVISTA PRESEI INTERNAŢIONALE - 01.02.2011

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Revista Presei / 1 februarie 2011

Financial Times

Preţul petrolului, peste 100 dolari barilul din cauza intensificării protestelor din Egipt

Preţul petrolului a trecut de 100 de dolari barilul pentru prima dată în ultimii doi ani, pe fondul temerilor că turbulenţele din Egipt vor afecta livrările mondiale de ţiţei. Cotaţia ţiţeiului Brent a crescut la 101,19 dolari barilul la Londra - cel mai ridicat nivel de după septembrie 2008.

Profitul Deutsche Bank dezamăgeşte

Deutsche Bank şi-a anunţat profitul pentru trimestrul al patrulea din 2010, care a fost cu mult sub aşteptări, din cauza creşterii substanţiale a costurilor instituţiei financiare.

Cea mai mare bancă din Germania după capitalizarea de piaţă şi valoarea activelor, a obţinut un câştig înainte de taxe de aproape 700 milioane euro (958 milioane dolari) în ultimele trei luni din 2010, comparativ cu 756 milioane euro în aceeaşi perioadă din 2009. Analiştii aşteptau aproape 1,3 miliarde euro.

India acceptă planul de investiţii al Posco, în sumă de 12 miliarde dolari

India a aprobat o investiţie controversată de 12 miliarde dolari în statul Orissa, care presupune construcţia unei fabrici, după o luptă de şase ani între Posco, producător de oţel din Coreea de Sud, şi militanţii pentru protecţia mediului.

Ministerul Mediului din India a dat undă verde afacerii, care este cea mai mare investiţie străină în India, realizată de un singur întreprinzător.

Wall Street Journal

Profitul Exxon Profit a crescut cu 53%

Exxon Mobil Corp, cea mai mare companie listată din lume, şi-a majorat cu 53% câştigul în ultimul trimestru din 2010, pe fondul preţurilor ridicate ale ţiţeiului şi al revenirii la profit în domeniul rafinării.

Exxon a raportat un profit de 9,25 miliarde dolari sau 1,85 dolari pe acţiune, faţă de 6,05 miliarde dolari sau 1,27 dolari pe acţiune în urmă cu un an.

Pierderile Chrysler se reduc

Compania auto americană Chrysler Group LLC a raportat o pierdere netă de 199 milioane dolari pentru trimestrul al patrulea din 2010, din cauza dobânzilor plătite pentru împrumuturile guvernamentale.

Pierderea a fost mult mai mică decât cea de 2,69 miliarde dolari din perioada similară a anului trecut. Pe întregul an 2010, Chrysler a avut o pierdere de 652 milioane dolari. Compania nu a dezvaluit o cifră comparabilă pentru 2009, când a fost în faliment.

New York Times

Economia Egiptului, aproape paralizată

Economia Egiptului este pe punctul de a paraliza, în condiţiile în care comerţul exterior, turismul şi serviciile bancare au fost oprite, amplificând presiunile asupra preşedintelui Hosni Mubarak în vederea găsirii unei căi de ieşire din haosul care durează de o săptămână.

Companiile internaţionale şi-au închis fabricile şi şi-au trimis lucrătorii acasă ori în afara ţării; alimentele au rămas blocate în magazine, iar băncile nu mai lucrează de o săptămână.

BP reia plata dividendelor

Compania petrolieră britanică BP a anunţat că reia plata dividendelor ca urmare a sporirii profitului său în trimestrul al patrulea din 2010.

BP, care a anunţat un dividend de 7 cenţi pe acţiune, a suspendat plata dividendelor în urma dezastrului ecologic pe care l-a produs în Golful Mexic, în aprilie anul trecut.

Valoarea mărcii Toyota, afectată de rechemările masive la service

Toyota rămâne cel mai important brand japonez la nivel mondial, dar valoarea sa a scazut cu aproape o cincime din cauza rechemărilor masive la service a diferitelor modele, care au afectat încrederea consumatorilor în calitatea automobilelor grupului.

Un raport publicat de compania de consultanţă Interbrand arată că valoarea mărcii Toyota Motor Corp. a scăzut 16% comparativ cu raportul lansat cu un an în urmă, ajungând la 25,66 miliarde dolari.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb