REVISTA PRESEI INTERNATIONALE - 13.10.2011

V.R.
Ziarul BURSA #Revista Presei / 13 octombrie 2011

FINANCIAL TIMES

Băncile s-ar putea "zgârci" în privinţa regulilor de capital

Băncile de top din Europa preferă să vândă active decât să obţină capital scump prin intermediul pieţei, ca să se alinieze solicitărilor UE privind ratele de capital.

Această abordare radicală, lansată în principal de băncile din Franţa, printre care BNP Paribas şi Société Générale, ar putea fi preluată de creditori din Italia, Spania şi Germania, spun bancherii.

.................

Australia blochează vânzarea tabletei Samsung

Compania americană Apple a câştigat o victorie într-o bătălie legală cu Samsung Electronics, obţinând, într-o instanţă din Sydney, blocarea temporară a vânzării pe plan local a tabletei Galaxy 10.1. Curtea a stabilit că tableta Samsung nu poate fi vândută în Australia, dacă foloseşte tehnologia touch-screen pe care Apple o utilizează la tabletele iPad.

...............

Doi directori Walmart, arestaţi în China

Doi directori adjuncţi de magazine din China, aparţinând retailerului american Walmart, au fost arestaţi în cadrul unei anchete privind etichetarea necorespunzătoare a unor produse.

...........

WALL STREET JOURNAL

Profitul Pepsi a crescut cu 4,1%

PepsiCo Inc. şi-a majorat profitul în trimestrul al treilea: 2 miliarde dolari sau 1,25 dolari/acţiune, de la 1,92 miliarde dolari sau 1,19 dolari/tilu în anul precedent. Vânzările au sporit cu 13%, la 17,58 miliarde dolari. Creşterea rezultatelor s-a datorat majorării preţurilor de distribuţie şi vânzărilor mari de snacksuri.

............

A crescut producţia industrială din zona euro

Producţia industrială din zona euro a crescut în mod neaşteptat în luna august, în parte ca rezultat al avasului din Irlanda şi Portugalia. Producţia industrială din regiune a sporit cu 1,2% în august, faţă de iulie, respectiv cu 5,3% comparativ cu august 2010. Economiştii anticipau un declin lunar de 0,8%, respectiv de 2,1% în ritm anual.

..............

Ungaria luptă pentru investitori

Ungaria va emite suficiente obligaţiuni guvernamentale ca să-şi acopere datoriile, anunţă directorul executiv al Agenţiei pentru Managementul Datoriei, Gyula Pleschinger.

Ungaria îşi finanţează datoriile prin intermediul pieţei, după ce a rupt legăturile cu Fondul Monetar Internaţional în 2010. De la acel moment, ţara luptă ca să atragă investitori, iar în prezent vrea să obţină capital de pe pieţe noi, precum Rusia, China şi ţările arabe.

................

NEW YORK TIMES

Roche şi-a redus vânzările din cauza aprecierii francului

Producătorul elveţian de medicamente Roche Holding AG anunţă scăderea cu 14% a vânzărilor sale în primele nouă luni din 2011, din cauza aprecierii francului.

Vânzările companiei au fost de 24,4 miliarde franci în perioada ianuarie - septembrie 2011, comparativ cu 28,4 miliarde în intervalul similar din 2010.

..............

Grevă în transportul public din Grecia

Transportul public din Grecia este blocat din cauza unei greve de 48 de ore declanşată de lucrătorii din domeniu, ca protest faţă de noile măsuri de austeritate impuse de guvern.

...............

FMI a redus estimările pentru Asia

Fondul Monetar Internaţional (FMI) şi-a redus estimările pentru expansiunea economiei Asiei, din cauza turbulenţelor financiare din Europa şi a unei posibile încetiniri a economiei SUA. Conform FMI, economia Asiei va creşte, în medie, cu 6,3% în 2011, respectiv cu 6,7% în 2012. În aprilie, FMI estima că economia Asiei va avea un avans de aproape 7% în 2011 şi 2012.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb