REVISTA PRESEI INTERNATIONALE - 15.03.2012

V.R.
Ziarul BURSA #Revista Presei / 15 martie 2012

FINANCIAL TIMES

Sancţiunile reduc producţia de petrol a Iranului

Producţia de petrol a Iranului a scăzut la nivelul minim al ultimilor zece ani şi ar putea ajunge la niveluri care nu au mai fost atinse după războiul Iran-Irak, din 1980, ca urmare a sancţiunilor impuse ţării din cauza programului său nuclear. Producţia de ţiţei a Iranului a scăzut cu 50.000 de barili pe zi, la 3,38 milioane barili/zi în februarie, potrivit Agenţiei Internaţionale a Energiei.

Bancher Standard Chartered, reţinut în China

Un bancher Standard Chartered a fost reţinut de poliţie în China, ca parte a unei investigaţii ce îl priveşte pe un client bogat, care ar fi furat bani de la o bancă de stat.

Wu Yidian Eden, cetăţean din Singapore, a fost solicitat în ultimele două luni pentru a coopera cu poliţia într-o anchetă cu privire la un client al băncii, care ar fi furat o sumă mare de la o bancă din China, după care a fugit din ţară.

Pfizer vrea să desprindă două divizii

Compania farmaceutică Pfizer speră să-şi desprindă divizia veterinară şi pe cea de nutriţie infantilă până la mijlocul anului viitor, urmând să se concentreze pe achiziţii de mici dimensiuni, potrivit directorului executiv care a preluat conducerea societăţii americane cu 15 luni în urmă.

Ian Read a declarat că speră să înstrăineze diviziile în cauză între iunie 2012 şi iunie 2013, prin tranzacţii care, potrivit unor bancheri, ar putea genera circa 30 de miliarde dolari.

WALL STREET JOURNAL

Burger King a revenit la profit

Lanţul fast-food Burger King Holdings Inc. a revenit la profit în trimestrul al patrulea din 2011, ca urmare a achiziţiilor făcute şi a reducerii costurilor.

Burger King a raportat un profit de 29,4 milioane de dolari pentru perioada menţionată, comparativ cu o pierdere de 93,9 milioane dolari în anul anterior.

Ţările din zona euro au aprobat pachetul pentru Grecia

Ţarile din zona euro au semnat, ieri, cel de-al doilea program de salvare destinat Greciei, încheind astfel un lung proces de negocieri care a început în luna iulie 2011.

Speranţa semnatarilor este ca cele 130 de miliarde de euro să fie suficiente pentru finanţarea Greciei până în 2014-2015.

Doi consilieri financiari elveţieni, acuzaţi în SUA

Doi consilieri financiari elveţieni independenţi, Hans Thomann şi Josef Beck, au fost acuzaţi de către SUA, miercuri, pentru că au ajutat contribuabilii americani să ascundă peste 200 de milioane de dolari în conturi secrete în străinătate.

NEW YORK TIMES

Cisco ar putea prelua NDS pe 5 miliarde dolari

NDS, dezvoltator de software pentru reţele de televiziune, poartă negocieri avansate pentru achiziţia sa de către "Cisco Systems" din SUA, pentru 5 miliarde dolari, anunţă cotidianul financiar Calcalist din Israel.

Nokia pregăteşte o tabletă proprie

Şeful departamentului de design din cadrul Nokia, Marko Ahtisaari, lucrează la crearea unei tablete PC, care ar deveni un rival pentru iPad.

Lloyds vinde un portofoliu de credite neperformante de 2,2 miliarde dolari

Lloyds Banking Group a lansat vânzarea unui portofoliu de împrumuturi neperformante de 1,4 miliarde lire în Australia, banca britanică urmărind să renunţe la activele non-strategice, spun surse apropiate situaţiei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb