REVISTA PRESEI INTERNAŢIONALE - 18.02.2015

V.R.
Ziarul BURSA #Revista Presei / 18 februarie 2015

FINANCIAL TIMES

Grecia va cere prelungirea pachetului de salvare

Grecia va solicita, astăzi, prelungirea pachetului său internaţional de salvare, ceea ce ar fi similar unui compromis propus de oficialii UE, spun surse apropiate situaţiei.

Goldman va acţiona în instanţă Banca Portugaliei

Goldman Sachs anunţă că va recurge, fără întârziere, la toate căile legale, după ce banca centrală a Portugaliei a confirmat o decizie potrivit căreia va impune pierderi băncii de pe Wall Street şi clienţilor săi.

Banca Portugaliei a respins apelul înaintat de Goldman împotriva deciziei sale din decembrie de a plasa în aşa-numita "bancă rea" a unui credit de 835 milioane de euro aranjat de Goldman şi unii dintre clienţii săi pentru Banco Espirito Santo, care a intrat în colaps.

Japan Post preia Toll pe 6,5 miliarde dolari

Japan Post va cumpăra Toll Holdings din Australia pe 6,5 miliarde dolari australieni (5,1 miliarde dolari SUA), creând una din cele mai mari companii de logistică la nivel global, în condiţiile în care conglomeratul financiar se pregăteşte să obţină 33 miliarde dolari din privatizare, anul acesta.

WALL STREET JOURNAL

Sony vrea un profit operaţional de 4,2 miliarde dolari în trei ani

Sony Corp. ţinteşte să obţină un profit operaţional de 500 de miliarde yeni (4,2 miliarde dolari) în trei ani, prin concentrarea pe creşterea unor sectoare, precum cele de dispozitive, jocuri şi divertisment.

Eni, pe pierderi din cauza preţului petrolului

Eni SpA din Italia a raportat pierderi în creştere pentru ultimul trimestru din 2014, pe fondul declinului cotaţiilor petrolului brut. Pierderea netă a crescut la 2,34 miliarde euro (2,67 miliarde dolari) în cele trei luni încheiate în decembrie, de la 647 milioane euro în intervalul similar din 2013.

Peugeot şi-a redus pierderile

Compania auto franceză PSA Peugeot Citroën anunţă pierderi mai mici pentru 2014, decât în 2013, în baza vânzărilor solide din China şi a reducerii costurilor. Pierderea betă a ajuns la 555 milioane de euro, de la 2,23 miliarde euro în 2013.

NEW YORK TIMES

La Repubblica: Angeloni, BCE, apreciază ideea de "bancă rea" în Italia

Intenţia Italiei de a înfiinţa o "bancă rea" care să adune datoriile cu probleme şi să contribuie la reluarea creditării economiei este "o idee foarte bună", anunţă Ignazio Angeloni, membru în comisia de supraveghere a Băncii Centrale Europene (BCE), potrivit La Repubblica.

Profitul Carlsberg a scăzut

Producătorul danez de bere Carlsberg a raportat scăderea cu 22% a profitului său operaţional în ultimul trimestru din 2014, în condiţiile în care s-au diminuat vânzările sale pe piaţa din Rusia. Câştigul operaţional al Carlsberg a scăzut la 1,79 miliarde coroane daneze (180 milioane lire), de la 2,3 miliarde coroane în acelaşi interval din 2013.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb