REVISTA PRESEI INTERNAŢIONALE - 21.01.2011

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Revista Presei / 21 ianuarie 2011

Financial Times

Page devine directorul executiv al Google

Google a pus capăt formei de conducere neobişnuite din ultimul deceniu, propulsându-l pe co-fondatorul Larry Page într-o funcţie clară în fruntea gigantului care deţine cel mai popular motor de cautare pe Internet. Mişcarea vine în condiţiile în care Google se confruntă cu o nouă provocare concurenţială din partea Facebook.

GE aşteaptă o creştere cu două cifre în China

General Electric aşteaptă o creştere "solidă de două cifre" a vânzărilor sale în China, anul acesta, dar şi în perioada următoare, deşi veniturile companiei americane nu au atins aşteptările, afirmă directorul executiv Jeff Immelt.

Immelt este foarte mulţumit de progresul afacerilor GE în China.

Patru directori părăsesc conducerea Hewlett-Packard

Hewlett-Packard are cinci directori noi în consiliul de conducere, controlul majoritar al managementului companiei fiind astfel preluat de persoane care nu au fost implicate în înlăturarea controversată a directorului executiv Mark Hurd, în luna august.

Patru directori vor fi suspendaţi astfel, în timp ce noul director executiv Leo Apotheker şi preşedintele Ray Lane, care s-au alăturat companiei la sfârşitul lunii septembrie, se vor numără printre cei opt executivi care rămân.

Wall Street Journal

Sony Ericsson are profit, însă îi scad vânzările

Producătorul de telefoane mobile Sony Ericsson a raportat profit pentru ultimul trimestru din 2010, ca urmare a reducerii preţurilor de distribuţie.

Sony Ericsson a avut un profit net de 8 milioane de euro (10,8 milioane de dolari), după o pierdere de 167 milioane de euro în ultimele trei luni din 2009.

Vânzările s-au redus cu 13%, la 1,53 miliarde euro.

Lenovo, în negocieri de alianţă cu NEC

Lenovo Group Ltd. din China şi corporaţia japoneză NEC poartă discuţii cu privire la o posibilă alianţă pe segmentul computerelor personale, spun surse apropiate negocierilor.

China investeşte în proiecte de export petrolier canadian

China sprijină finanţarea dezvoltării unui proiect de 5,51 miliarde dolari privind construcţia unui oleoduct în Coasta de Vest a Canadei, care ar deschide piaţa asiatică exporturilor de ţiţei canadian, livrat în principal în SUA.

China Petroleum & Chemical Corp. se numără printre companiile grupate într-un consorţiu de producători de ţiţei din Canada şi procesatori asiatici care investesc 100 de milioane de dolari în proiectul conductei Northern Gateway, aparţinând Enbridge Inc.

Northern Gateway ar transporta 525.000 barili de ţiţei brut pe zi din Canada spre pieţele din Asia.

New York Times

Profitul Morgan Stanley a crescut cu 60%

Morgan Stanley şi-a majorat cu 60% câştigurile în ultimul trimestru din 2010, faţă de anul anterior, la 600 de milioane de dolari. În trimestrul al treilea, banca americană de investiţii a avut pierderi de 91 milioane de dolari.

GM are un nou director pentru dezvoltare globală

General Motors a numit-o, ieri, în funcţia de director de dezvoltare globală pe Mary Barra, care a activat în departamentele de inginerie, producţie şi resurse umane din cadrul companiei auto americane. Barra, în vârstă de 49 de ani, este prima femeie care obţine o astfel de funcţie în fruntea GM.

LG Display are pierderi din cauza unei amenzi

LG Display, producător sud-coreean de ecrane LCD, a avut pierderi în ultimul trimestru din 2010, din cauza unei amenzi aplicate de Uniunea Europeană pentru înţelegeri de tip cartel. LG Display a anunţat pierderi de 268,4 miliarde woni (239,3 milioane de dolari) în cele trei luni încheiate în 31 decembrie, comparativ cu un profit net de 502,1 miliarde woni în ultimul trimestru din 2009.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb