REVISTA PRESEI INTERNAŢIONALE - 21.10.2014

V.R.
Ziarul BURSA #Revista Presei / 21 octombrie 2014

FINANCIAL TIMES

Economia Chinei, în cea mai lentă creştere de la izbucnirea crizei globale

Economia Chinei a înregistrat, în trimestrul trecut, cel mai lent ritm de creştere de la izbucnirea crizei financiare globale, ceea ce alimentează temerile legate de perspectivele de expansiune la nivel mondial. PIB-ul celei de-a doua economii globale a crescut cu 7,3% în trimestrul al treilea, în ritm anual, acesta fiind cel mai încet ritm din primul trimestru din 2009, când avansul a fost de numai 6,6%.

Directorul Total - mort la Moscova, în accident aviatic

Christophe de Margerie, directorul executiv al companiei petroliere franceze Total, a decedat în primele ore ale acestei dimineţi, după ce avionul privat cu care se deplasa s-a prăbuşit în apropierea Moscovei.

GIC Singapore investeşte 1,7 miliarde dolari în piaţa imobiliară din Tokyo

GIC, fondul suveran de investiţii din Singapore, a plătit 1,7 miliarde dolari pentru un bloc de birouri în una dintre cele mai solicitate locaţii din Tokyo, ceea ce arată interesul străinilor pentru potenţialul pieţei imobiliare comerciale din capitala Japoniei.

WALL STREET JOURNAL

Profitul Akzo Nobel, ridicat de tăierile de costuri

Akzo Nobel NV anunţă că profitul său a crescut cu 32% în trimestrul al treilea, în baza economiilor şi a diminuării cheltuielilor de restructurare, respectiv a celor de finanţare. Producătorul olandez de vopsea a avut un profit net de 205 milioane de euro în perioada menţionată, comparativ cu 155 de milioane de euro în acelaşi interval din 2013.

Toyota recheamă la service 247.000 de vehicule

Toyota Motor Corp. din Japonia a rechemat la service 247.000 de vehicule cu probleme la air bag-uri (se pot sparge), astfel că seria rechemărilor care a afectat alte modele ale companiei se extinde.

AbbVie renunţă la fuziunea cu Shire

AbbVie Inc. şi Shire PLC au decis, în mod oficial, să pună capăt afacerii lor de 54 de miliarde de dolari, renunţând la planul lor de fuziune. Drept urmare, AbbVie va plăti către Shire o taxă de renunţare la afacere de aproape 1,635 miliarde dolari.

NEW YORK TIMES

Vânzările InterContinental, în cea mai mare creştere din ultimii doi ani

InterContinental Hotels Group (IHG), unul dintre cei mai mari operatori hotelieri din lume, a raportat, pentru perioada iulie-septembrie 2014, cel mai mare avans trimestrial al veniturilor per cameră din ultimii doi ani, alimentat de creşterile din toate regiunile. IHG, care are aproape 4.700 de hoteluri şi deţine brandurile Crowne Plaza, Holiday Inn şi InterContinental, anunţă că veniturile sale per cameră a sporit cu 7% în trimestrul al treilea.

BAE Systems preia SilverSky pe 232,5 milioane de dolari

BAE Systems, cea mai mare firmă de apărare din Europa, va cumpăra SilverSky din SUA, plătind în schimb 232,5 milioane de dolari ca să-şi crească expunerea pe piaţa securităţii cibernetice comerciale.

Sindicaliştii Lufthansa nu exclud noi greve săptămâna aceasta

Grevele de la Lufthansa ar putea continua săptămâna aceasta (după cele din zilele de luni şi marţi), după ce compania aeriană germană nu a reuşit să reia negocierile cu piloţii nemulţumiţi de noile condiţii de pensionare, anunţă un membru al sindicatului Vereinigung Cockpit.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb