REVISTA PRESEI INTERNAŢIONALE - 25.02.2015

V.R.
Ziarul BURSA #Revista Presei / 25 februarie 2015

FINANCIAL TIMES

JPMorgan va taxa depozitele mari

JPMorgan îşi îndeamnă unii dintre ce mai mari clienţi ai săi să-şi mute numerarul în alte bănci pentru că menţinerea conturilor foarte mari va deveni costisitoare potrivit noilor norme referitoare la lichidităţi. Banca aşteaptă că noul plan, anunţat ieri, care priveşte depozitele "excesive" ale clienţilor instituţionali precum fondurile speculative şi băncile străine, va determina retragerea unor depozite de 100 de miliarde dolari până la sfârşitul anului curent.

Rothman preia conducerea Sony Pictures

Sony Pictures a făcut schimbări în rândul directorilor, după plecarea lui Amy Pascal, care a demisionat din fruntea studiourilor de la Hollywood în această lună, în urma unui atac cibernetic împotriva companiei. Tom Rothman, fost şef al studioului Fox, o va înlocui pe Amy Pascal la conducerea Motion Picture Group.

Zona euro aprobă planul de reformă propus de Grecia

Noul guvern grec a trecut de unul dintre obstacolele finale în calea extinderii pachetului de salvare de 172 miliarde euro cu încă patru luni, după ce miniştrii de finanţe din zona euro au aprobat o listă de reforme economice pe care Atena a promis să le implementeze.

WALL STREET JOURNAL

Rusal a revenit pe profit în 2014

Producătorul rus de aluminiu United Co. Rusal PLC a obţinut profit net anul trecut, în baza redresării preţului acestu metal şi a declinului rublei. Gigantul, listat la Hong Kong, a informat că profitul net din 2014 a însumat 293 milioane de dolari, comparativ cu o pierdere de 3,32 miliarde dolari în 2013.

Profitul Maersk, sub aşteptări

Conglomeratul danez A.P. Moeller-Maersk A/S a raportat un profit net de 5,02 miliarde dolari pentru 2014, uşor sub aşteptări, anunţând totodată că vinde 20,05% din Danske Bank A/S pe 5,5 miliarde dolari.

Dolarul puternic afectează veniturile Hewlett-Packard

Hewlett-Packard Co. are o nouă problemă: dolarul puternic. Oficialii companiei au declarat că recenta creştere a monedei SUA faţă de euro şi alte valute majore va tăia încă 3,3 miliarde dolari din vânzările anuale.

NEW YORK TIMES

Profitul anual al TSB, în creştere

Banca britanică TSB Banking Group Plc anunţă că profitul său brut pe 2014 a sporit cu 2,3%, la 133,7 milioane de lire sterline (207,3 milioane dolari) în condiţiile în care a atras clienţi de la rivali. Banca va lua în considerare achiziţii ca să-şi accelereze expansiunea.

Acord de colaborare AstraZeneca - Orca

AstraZeneca îşi extinde activităţile de cercetare pe segmentul bolilor autoimune prin semnarea unui acord pe trei ani cu firma Orca Pharmaceuticals, o mică societate biotehnologică britanică, înfiinţată în 2013.

Conducerea Rio Tinto nu vede şanse de fuziune cu Glencore

Compania minieră globală Rio Tinto nu va fi preluată de rivalul Glencore întrucât nu există valoare pentru acţionarii săi în oferta de cumpărare, iar autorităţile de reglementare nu vor aproba niciodată o astfel de tranzacţie, spune directorul executiv al Rio Tinto, Sam Walsh.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb