REVISTA PRESEI INTERNAŢIONALE - 31.01.2011

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Revista Presei / 31 ianuarie 2011

Financial Times

Băncile din Europa par să fie, din nou, sănătoase

Băncile din Europa par să redevină sănătoase, după cum arată semnele potrivit cărora instituţiile financiare nu mai strâng lichidităţi. Ratele pentru creditele overnight în euro s-au "normalizat", iar băncile şi-au redus sumele deţinute la Banca Centrală Europeană peste rezervele minime obligatorii (exces de lichiditate).

Cnooc încheie o nouă afacere în SUA

Cnooc, cel mai mare producător de petrol offshore din China, va investi până la 1,3 miliarde dolari într-o nouă afacere cu Chesapeake Energy, care va extinde prezenţa sa în industria ţiţeiului şi gazelor din SUA.

Grecia poartă negocieri ca să evite falimentul de stat

Grecia negociază cu Uniunea Europeană şi Fondul Monetar Internaţional modalităţi de restructurare a datoriilor, urmărind să evite un posibil faliment.

Atena vrea să împrumute 50 miliarde euro din pachetul de salvare creat pentru zona euro, ca să răscumpere obligaţiuni la circa 75% din valoarea nominală.

Wall Street Journal

Profitul Honda s-a redus cu 40%

Honda Motor Co. a raportat scăderea cu 40% a profitului său net în ultimele trei luni din 2010, acesta fiind primul declin din ultimele cinci trimestre, din cauza aprecierii yenului şi a slăbirii vânzărilor interne.

Câştigul net al companiei nipone a ajuns la 81,12 miliarde yeni (988,4 milioane de dolari), de la 134,63 miliarde yeni în intervalul octombrie - decembrie 2009.

Deutsche Bank pariază pe piaţa germană

Deutsche Bank AG, cea mai mare bancă germană, pariază acum pe piaţa internă, chiar dacă unii analişti sunt sceptici. Banca germană de retail îşi va remodela operaţiunile de pe piaţa locală.

Băncile din China ţintesc Germania

China Development Bank, cea mai mare bancă din China deţinută de stat, se numără printe ofertanţii finali interesaţi de preluarea WestLB AG din Germania, ceea ce arată apetitul creditorilor chinezi pentru expansiunea în Occident.

New York Times

Toshiba a avut profit în ultimul trimestru din 2010

Toshiba Corp. a revenit la profit în ultimul trimestru din 2010, datorită cererii mondiale solide pentru memoriile flash utilizate la fabricarea aparatelor foto digitale şi a telefoanelor inteligente.

Profitul Toshiba a fost de 12,4 miliarde yeni (151 milioane de dolari) în perioada menţionată,faţă de o pierdere de 10,6 miliarde yeni în ultimele trei luni din 2009.

Economia egipteană, afectată de revolte

Violenţele din Egypt afectează deja industria turismului din ţară, respectiv economia acesteia, în condiţiile în care numeroşi turişti şi-au anulat călătoriile în Egipt. Unii tour -operatori evită Egiptul, iar Delta Air Lines din SUA şi EgyptAir şi-au suspendat zborurile din Statele Unite spre Cairo.

Ryanair are pierderi de 10,3 milioane euro

Compania aeriană low-cost Ryanair a avut pierderi în cel de-al treilea trimestru fiscal, ca urmare a reducerii traficului din cauza vremii nefavorabile, respectiv a grevelor controlorilor de trafic.

Pierderile companiei au fost de 10,3 milioane de euro (14 milioane de dolari) în perioada octombrie - decembrie 2010.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb