REVISTA PRESEI INTERNAŢONALE - 22.02.2016

V.R.
Ziarul BURSA #Revista Presei / 22 februarie 2016

FINANCIAL TIMES

HSBC, afectată de scăderea profitului net

Prima poză clară a băncii britanice HSBC de la cea mai recentă restructurare arată că aceasta face eforturi ca să treacă peste pierderile de 858 de milioane de dolari înregistrate în ultimul trimestru din 2015. Pierderea a venit într-un an cu creditare slabă şi provizioane mari pentru împrumuturile neperformante.

Pe întreg anul trecut, banca a obţinut un profit net de 13,5 miliarde de dolari, faţă de 13,7 miliarde de dolari în 2014.

Brexit: cumpărătorii de bonduri au temeri

Cumpătătorii străini de obligaţiuni britanice încep să ridice semne de întrebare cu privire la efectul "Brexit"-ului asupra companiilor şi băncilor din ţară, în cel mai recent semn de creştere a incertitudinilor cu privire la impactul referendumului britanic pe marginea apartenenţei la UE.

"Investitorii de la nivel global - din Asia, Europa şi SUA - sunt atenţi la acest aspect şi vor să înţeleagă ce înseamnă el pentru băncile britanice, respectiv pentru sistemul bancar european", declară David Hague, director general al băncii japoneze Nomura.

Nationwide, dată în judecată pentru creditele imobiliare

Societatea de construcţii Nationwide este acţionată în instanţă pentru despăgubiri de milioane de lire sterline, de către o companie imobiliară (Frogmore) din Marea Britanie, cu privire la vânzarea unui credit către firma de private equity Cerberus. Frogmore vrea despăgubiri de cel puţin 57,6 milioane de lire pentru că, aşa cum pretinde, Nationwide a întrerupt un contract referitor la vânzarea de credite imobiliare comerciale, în 2014.

WALL STREET JOURNAL

Ambiţiile Iranului se lovesc de precauţia firmelor petroliere occidentale

La momentul la care ministrul iranian al petrolului, Bjian Zanganeh, şi-a preluat funcţia, în 2013, a lansat o viziune de proporţii cu privire la afacerile petroliere locale după ce sancţiunile occidentale vor fi ridicate, propunând dublarea producţiei. Acum, sancţiunile au fost ridicate, iar soarta economiei Iranului, respectiv a capacităţii sale de a-şi relua locul pe pieţele energetice globale, stau într-o industrie petrolieră subfinanţată politizată şi dornică să obţină tehnologia occidentală. Iranul are nevoie de 30 de miliarde de dolari - investiţii străine - ca să atingă ţintele lui Zanganeh, însă companiile occidentale sunt precuate.

Huawei intră pe piaţa tabletelor-laptop hibrid

Huawei Technologies Co. din China a devenit, recent, al treilea mare producător mondial de smartphone-uri, iar acum intră pe piaţa sistemelor hibrid tabletă-laptop, deschizând un nou front în cadrul eforturilor de extindere pe piaţa concurenţială a electronicelor de consum.

SUA au acceptat negocieri de pace cu Coreea de Nord înainte de lansarea testului cu bomba nucleară

Cu numai câteva zile înainte ca recentul test cu bomba nucleară să fie lansat de Coreea de Nord, administraţia Obama a acceptat, în mod secret, să poarte negocieri ca să încerce să pună capăt Războiului Coreean. SUA au cerut ca programul atomic al Coreei de Nord să fie parte a discuţiilor, însă Phenian-ul a refuzat, spun surse apropiate oficialilor americani.

REUTERS

DBS şi-a majorat profitul

DBS Group Holdings din Singapore şi-a majorat cu 20% profitul în ultimul trimestru din 2015, anunţând că aşteaptă să ţină sub control, în 2016, provozioanele pentru datorii. Câştigul net al DBS a ajuns la un miliard de dolari singaporezi în cele trei luni încheiate în decembrie, faţă de 978 milioane, cât preconizau analiştii.

ZTE lansează telefoane noi, ţintind să vândă 60 -70 de milioane de unităţi în 2016

ZTE China, al şaselea producător major de smartphone-uri din lume, lansează noi modele şi vrea să vândă între 60 şi 70 de milioane de aparate anul acesta, spune Waiman Lam, director în cadrul companiei.

Conducerea FMI, încrezătoare că exportatoii din Golf îşi pot ajusta finanţele

Fondul Monetar Internaţional (FMI) este încrezător că economiile din Consiliul de Cooperare din Golf pot face ajustări fiscale importante ca să treacă prin perioada preţurilor mici de pe piaţa petrolieră, spune directorul general al instituţiei, Christine Lagarde.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb