REVISTA PRESEI MONDENE - 03.01.2012

Vlad F. Dumea
Revista Presei / 3 ianuarie 2012

Adevărul

O nouă insulă a răsărit în Marea Roşie

O insulă nouă a apărut în Marea Roşie, aproape de coasta de vest a Yemenului, în urma unei erupţii vulcanice, a informat Agenţia Spaţială Americană (NASA).

Observatorul Pământului al NASA a publicat câteva fotografii în care apărea un nor de fum alb în apropierea unui arhipelag al insulelor Zubair, din Marea Roşie.

"Imaginile din decembrie 2011 arată o insulă acolo unde până acum era apă", a comunicat NASA, adăugând că "un nor de fum se ridică deasupra insulei, întunecat la bază şi mai clar spre partea de sus, fiind probabil un amestec de cenuşă şi vapori".

Adevărul

NASA a început scanarea Lunii

Sondele gemene GRAIL - A şi GRAIL - B, lansate de Agenţia spaţială americană acum mai bine de 100 de zile, s-au plasat cu succes pe orbita satelitului natural al Pământului.

GRAIL-A (Gravity Recovery And Interior Laboratory) a ajuns pe orbita Lunii pe 31 decembrie, iar GRAIL - B i s-a alăturat în prima zi a anului 2012. Cei doi sateliţi identici, fiecare de mărimea unei maşini obişnuite de spălat, vor scana satelitul natural al Pământului, de la suprafaţă spre exterior, şi vor cartografia în detaliu câmpul gravitaţional selenar.

Savanţii de la NASA speră să înţeleagă mai bine alcătuirea şi compoziţia Lunii şi, astfel, să poată să emită teorii pertinente despre formarea şi evoluţia corpului ceresc, informează bbb.co.uk. De asemenea, oamenii de ştiinţă vor putea verifica o ipoteză îndrăzneaţă, apărută la sfârşitul anului trecut, potrivit căreia, în urmă cu miliarde de ani, Pământul avea doi sateliţi naturali.

Cancan

Ricky Martin se face băiat de casă! Se însoară cu iubitul lui!

Căsătoria lui Ricky Martin cu prietenul lui Carlos Gonzales va avea loc la New York.

O sursă apropiată celor doi îndrăgostiţi a declarat că mariajul se va încheia pe 28 ianuarie, la New York.

În noiembrie, Ricky Martin şi-a luat cetăţenia în Spania, una dintre cele 10 ţări în care căsătoriile între gay sunt legale. Ştirea a dus la apariţia speculaţiilor că artistul portorican se pregăteşte să devină mire.

Ricky are deja doi copii, pe care i-a adoptat.

Click

Ultima piesă românească lansată in 2011 şi totodată prima pe 2012

Vision production a lansat pe 31 decembrie 2011 ora 23 59 ,videoclipul piesei Legalize -E periculoasa

Piesa vine dupa o perioada mai indelungata de absenta de pe scena muzicala a artistului, timp in care s-a concentrat mai mult pe munca de studio,urmand ca la sfarsitul primaverii sa lanseze albumul promis in ultimii 2 ani ,"Slabiciuni".

"Eram in studio cu managerul meu, Richard Stan, lucram la o piesa si intre timp mi-a venit mie o idee brusca sa scriu despre blonde după ce am auzit negativul produs de Zagga. Dupa blonde, au curs versurile usor si despre brunete. Am facut text si despre roscate dar deja era prea lunga piesa si atunci el a zis, avem strofe de blonde, de brunete, hai sa bagam in clip o roscata. Eu sunt de parere ca a iesit ceva foarte sexy si sigur va prinde, mai ales ca piesa are un sound actual care pur si simplu nu te lasa sa stai jos. Pentru a da o nota de mister, am preferat impreuna cu protagonista clipului,sa nu ii dezvaluim identitatea", a spus Legalize.

Click

Victor Piţurcă, obligat să recunoască băiatul fostei amante

Balerina Vica l-a dat în judecată, la sfârşitul anului trecut, pe selecţionerul României, pentru paternitatea fiului ei de 4 ani

Victor Piţurcă a început anul 2012 cu stângul. Viktoria Blochina, cea supranumită "Vica lui Piţi", femeia cu care antrenorul ar fi avut o relaţie extraconjugală timp de mai mulţi ani, l-a dat în judecată pe selecţioner. Ea vrea ca Piţi să recunoască faptul că este tatăl fiului ei.

Viktoria a solicitat ca instanţa să constate că Piţi este tatăl copilului ei, Edan Petru, în vârstă de patru ani.

Cererea a fost înregistrată la Judecătoria Sectorului 5 în data de 27 decembrie, iar procesul urmează să înceapă efectiv la 2 februarie.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. mai Vlade, faptul ca o noua insula a rasarit in Marea Rosie ti se pare stire mondena? nu prea le ai cu jurnalismul...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb