REVISTA PRESEI MONDENE - 12.01.2012

Vlad F. Dumea
Ziarul BURSA #Revista Presei / 12 ianuarie 2012

Adevărul

Blaze Bayley, fostul solist Iron Maiden, concertează la Bucureşti

Blaze Bayley, solistul trupei Iron Maiden în perioada 1995-2000, va concerta în club Silver Church din Bucureşti, pe 23 martie, informează organizatorii.

Evenimentul face parte din turneul "The King of Metal World Tour", care va începe pe 8 martie.

Blaze Bayley este solistul cu care Iron Maiden a venit pentru prima dată în România. Formaţia a concertat atunci pe scena Sălii Polivalente, în cadrul evenimentului Skip Rock "95, în faţa a peste 15.000 de persoane. Vocea lui Blaze Bayley se regăseşte pe două albume din discografia Maiden: "The X-Factor" şi "Virtual XI".

Adevărul

50 Cent face glume pe seama fetiţei lui Beyonce

Rapperul american 50 Cent a postat o fotografie pe Twitter ce înfăţişează un corp de bebeluş cu faţa lui Jay-Z, aluzie la Blue Ivy Carter, fetiţa cântăreţei Beyonce şi a lui Jay-Z, potrivit music-news.com.

Fotografia trucată este însoţită de un mesaj în care 50 Cent îi felicită pe Jay-Z şi Beyonce pentru fetiţa lor, "superbă". Mai departe, rapperul se îndoieşte că cineva ar vrea să plătească 1 milion de dolari pentru o fotografie cu bebeluşul celor doi.

Rivalitatea dintre 50 Cent şi Jay-Z este cunoscută încă din 2010, când 50 Cent s-a jurat că i-o va fura pe Beyonce lui Jay-Z şi că va face copii cu ea. În plus, rapperul a mai declarat că Jay-Z este celebru doar pentru că s-a căsătorit cu Beyonce.

Evenimentul Zilei

Doi rapperi cântă pentru centura Sebeşului

Cino şi ILLusionist sunt doi rapperi care au demarat o campanie pentru construirea centurii ocolitoare a oraşului Sebeş.

Videoclipul piesei "515800" postat de rapperi pe Internet arată imagini cu Sebeşul şi cu traficul aglomerat din oraş, în lipsa unui drum ocolitor. Lansat în urmă cu două zile, clipul are deja aproape şapte mii de vizualizări.

"O mulţime de oameni trec pe aici zi de zi/ Dar, dacă ar fi după ei, mai bine l-ar ocoli/ Dar din păcate n-au alternative/ Aşa că faceţi centură, mai vreţi şi alte motive?" este refrenul piesei.

România Liberă

Cartea neagră a filmului comunist

De la Lenin la Ceauşescu, toţi conducătorii comunişti au considerat cinematograful o unealtă foarte utilă în transmiterea mesajelor ideologice. Nicolae Ceauşescu, un autentic fan al celei de-a şaptea arte, se implica activ în cenzurarea scenariilor care nu erau suficient de "militante" sau în care apăreau "tovarăşe dezbrăcate". Despre toate acestea puteţi citi în cartea "Filmul surd în România mută", scrisă de Cristian Tudor Popescu.

Volumul, apărut de curând la editura Polirom, ia la puricat mai toate creaţiile cinematografice ale epocii, de la cele care au făcut o propagandă deşănţată regimului până la cele, puţine la număr, care au reprezentat o tentativă de disidenţă prin artă.

Cartea începe prin a explica cât de important era pentru comunişti cinematograful ca unealtă de propagandă şi manipulare a maselor.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb