România a depus 14 proiecte de transport în cadrul Programului "Connecting Europe Facility"

Elena Deacu
Fonduri Europene / 2 martie 2015

România a depus 14 proiecte cu o valoare totală de aproximativ 1,2 miliarde de euro, pentru contractarea de fonduri europene în cadrul Programului "Connecting Europe Facility".

Apelul de proiecte aferent sectorului de transport a fost deschis în data de 11 septembrie 2014 şi iniţial era programat să se închidă în data de 26 februarie 2015. Recent, termenul limită a fost prelungit până la data de 3 martie a.c.

"Suma alocată României prin acest program pentru finanţarea proiectelor din sectorul de transport din Fondul de Coeziune este de aproximativ 1,23 miliarde de euro. În cadrul primului apel de proiecte, beneficiarii din România, inclusiv cei care s-au asociat cu organizaţii din alte state, au depus deja 14 propuneri de proiecte cu o valoare de aproximativ 1,2 miliarde de euro", a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Proiectele depuse sunt următoarele: Modernizarea legăturii feroviare între Braşov şi Sighişoara; secţiunea Braşov-Apata şi Cata-Sighişoara - în valoare de 890.000.000 euro, Realizarea unei platforme multimodale în Portul Galaţi - în valoare de 136.000.000 euro, Multi-modal infrastructure platform for hydro carbons in the Port of Constanta, în valoare de 92.000.000 euro, Activităţi pilot necesare dezvoltării capacităţii tehnice pentru reabilitarea senalului navigabil - în valoare de 25.000.000 euro, High Performance Green Port Giurgiu Stage II - Construction: realizarea unui terminal intermodal în zona libera a Portului Giurgiu, în valoare de 15.594.063 euro, Reabilitarea şi întreţinerea şenalului navigabil - în valoare de 8.500.000 euro, A single window for the efficient integration of multimodal transport and port operations- studii pentru Intelligent Transport System - în valoare de 6.000.000 euro, Revizuirea studiului de fezabilitate pentru proiectul de îmbunătăţire a navigaţiei pe sectorul comun România-Bulgaria; secţiunea Portile de Fier-Călăraşi - în valoare de 6.000.000 euro, "SPINE - Safety Performance and Investment for Network Europe": realizarea unor studii privind siguranţa rutieră - în valoare de 2.000.000 euro, Elaborarea studiului de fezabilitate pentru secţiunea de cale ferată Craiova-Drobeta Turnu Severin-Caransebeş (230 km) - în valoare de 1.500.000 euro, Infrastructure Harmonized eCall European Pilot (I HeRO)- studii pentru siguranţa rutieră - în valoare de 1.069.100 euro, EU ITS Platform- studii pentru Intelligent Transport System - în valoare de 750.000 euro, Revizuirea studiului de cale ferată Craiova-Calafat (108 km) - în valoare de 500.000 euro, PILOT Platform for access services to OPMET (worldwide/ECAC) data (METAR, TAF, SIGMET) în format WXXM- studii pentru traficul aerian - în valoare de 407.209 euro.

Programul Connecting Europe Facility (CEF) urmăreşte accelerarea investiţiilor în domeniul reţelelor de transport, energie şi telecomunicaţii transeuropene şi mobilizarea finanţărilor publice sau private. De asemenea, CEF urmăreşte valorificarea sinergiilor dintre sectoarele de transport, telecomunicaţii şi energie, sporind astfel eficacitatea intervenţiilor UE şi permiţând optimizarea costurilor. De asemenea, CEF stabileşte defalcarea resurselor care urmează a fi puse la dispoziţie în cadrul financiar multianual, pentru anii 2014 - 2020.

Prin acest program sunt sprijinite proiectele de interes comun care vizează dezvoltarea şi construcţia unor infrastructuri şi servicii noi sau modernizarea celor existente în sectoarele transporturilor, telecomunicaţiilor şi energiei. În cadrul CEF este prioritară acordarea de finanţări pentru dezvoltarea conexiunilor care lipsesc din sectorul transporturilor. De asemenea, CEF contribuie la sprijinirea proiectelor care au o valoare adăugată la nivel european şi care au beneficii importante pentru societate, însă nu dispun de finanţare adecvată din partea pieţei.

Următorul apel de proiecte pentru contractarea de finanţări destinate sectorului de transport va fi deschis în prima parte a anului 2016.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb