România - în pericol să nu absoarbă fondurile Sapard pentru 2007

Marilena Dinu
Ziarul BURSA #Companii #Fonduri Europene / 15 mai 2007

România - în pericol să nu absoarbă fondurile Sapard pentru 2007

"Avem restanţe serioase la unele dintre capitole, faţă de obligaţiile asumate către Uniune şi către fermierii români şi suntem în pericol să nu absorbim fondurile, care, prin intermediul Ministerului Agriculturii, sunt prevăzute pentru România în bugetul anului 2007. Sunt pericole mari în derularea fostului program SAPARD, unde până anul trecut au putut fi depuse proiecte", a afirmat Decebal Traian Remeş, ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale, în cadrul unei vizite efectuate la Galaţi. Totodată, Remeş a precizat că generatorul acestor eventuale probleme este legea achiziţiilor publice, care poate permite depunerea unor contestaţii nejustificate, ce întârzie buna desfă­şura­re a procesului.

Ministrul de resort a mai adăugat: "Dorinţa de a obţine aceste contracte în derularea proiectelor pentru autorităţile locale este mare, tensiunea la licitaţii între competitori este mare şi legea achiziţiilor publice, aşa cum este făcută, permite contestări fără nici un fel de justificări argumentate, iar timpul acordat pentru rezolvarea contestaţiilor este, din punctul nostru de vedere, deosebit de lung. Dacă prin reluarea procesului de licitaţie, etapa prevăzută pentru finalul anului 2007 este amânată, se refac contractele între comunitatea locală şi agenţia de plăţi, iar noi pierdem din suma prevâzută pentru 2007 o parte din bani". Domnia sa a spus şi că există pericolul ca banii pentru aceste proiecte să nu vină, din cauza întârzierilor de la bugetul statului.

"În loc să vină aceşti bani de la UE, ei vor fi acordaţi din bugetul naţional, adică din impozite şi taxe plătite de români. La fel se va petrece şi la finalul anului 2008. Singura soluţie pe care o văd, în prezent, fără să schimb, în principiu, legea achiziţiilor publice, este reducerea, la un minim necesar, a timpului de introducere a contestaţiilor", a apreciat domnul Remeş.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb