Romgaz continuă dezvoltarea proiectului Caragele

A.C.
Companii #Energie / 17 noiembrie 2017

Romgaz continuă dezvoltarea proiectului Caragele

Romgaz va continua dezvoltarea proiectului de la Caragele, unde, în perioada următoare, vor fi investite 100 de milioane de euro în noi sonde de exploatare şi evaluare, potrivit directorului general al companiei, Virgil Metea.

Conducerea Romgaz şi responsabilii Sucursalei Târgu Mureş s-au întâlnit ieri, la C.A. Rosetti (judeţul Buzău), cu reprezentanţii Consiliilor Judeţene Buzău şi Brăila, dar şi cu primarii din zona proiectului Caragele, pentru a găsi soluţii comune astfel încât proiectul să îşi continue dezvoltarea într-un ritm rapid, se informează într-un comunicat al Companiei.

Virgil Metea a menţionat: "Romgaz continuă dezvoltarea zăcământului, unde investiţiile au ajuns deja la 40 milioane de euro, iar în perioada următoare vom mai investi circa 100 milioane de euro în noi sonde de exploatare şi evaluare. În zonă vom dezvolta, ţinând cont de intensificarea programului de explorare în zona Muntenia Nord- Est, un atelier adăugat structurii existente şi care să susţină dezvoltarea activităţii companiei. Activitatea constă în realizarea unui număr important de sonde de explorare, conducte de aducţiune şi colectoare destinate sondelor cu rezultate importante la testele de producţie care urmează a fi puse în producţie. Vor fi redistribuiri de personal dar şi angajări, urmând să ajungem la câteva sute de persoane care vor lucra la proiect în momentul în care structura va fi pusă în integralitate în exploatare. Este o veste bună şi pentru companie, şi pentru zonă, deoarece arătăm că avem capacitatea de a face investiţii cu efecte benefice pentru economie".

La discuţiile cu reprezentanţii primăriilor din zonă au participat preşedinţii Consiliilor Judeţene Buzău şi Brăila, Petre Emanoil Neagu şi Francisk Chiriac, care au afirmat sprijinul autorităţilor în sensul obţinerii avizelor şi autorizaţiilor necesare, cu respectarea prevederilor legale, deoarece descoperirea on-shore din zonă poate avea un impact pozitiv pentru locuitori prin efectul investiţiei asupra dezvoltării economiei locale.

În comunicat se precizează: "Ţinând cont de faptul că în zonă Romgaz efectuează deja programe de extragere gaze dar şi de explorare, primăriile din regiune au reafirmat sprijinul pentru proiect şi au solicitat sprijin pentru clarificarea unor aspecte legale ce ţin de accesul la zonele de explorare, clarificarea statutului unor drumuri de acces, precum şi obligaţiile Romgaz de refacere a infrastructurii, urmând să fie făcute demersuri legale de către toate părţile implicate pentru modificarea sau clarificarea unor acte normative, cu rolul de a impulsiona dezvoltarea zăcământului de gaze naturale şi a activităţilor conexe".

Romgaz a făcut la Caragele cea mai mare descoperire a unui zăcământ de gaze naturale, care însumează 30 miliarde de metri cubi, conform primelor estimări, şi ar putea acoperi consumul pe trei ani, anunţa, în mai, ministrul Energiei, Toma Petcu, precizând că depozitul a fost evaluat la minim patru miliarde de dolari.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

05 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9711
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4799
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2926
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8959
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.4717

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb