Romgaz este interesată să deruleze acţiuni de explorare în Africa de Nord, Marea Caspică, Europa Centrală şi de Est, Azerbaijan şi Turcmenistan

F.A.
Companii #Energie / 10 septembrie 2009

Compania Romgaz este interesată să deruleze acţiuni de explorare în Africa de Nord, Marea Caspică, Europa Centrală şi de Est, Azerbaijan şi Turcmenistan, a declarat, joi, directorul Departamentului Cooperare Afaceri corporative Romgaz, Aristotel Jude.

"Suntem interesaţi de explorarea în Africa de Nord, Marea Caspică şi Europa Centrală şi de Est. Anul viitor sperăm să avem rezultate şi să fim şi în alte blocuri", a afirmat oficialul Romgaz.

Romgaz intenţionează să participe la concesiuni în Azerbaijan şi Turcmenistan, potrivit oficialilor săcietăţii.

"Am exprimat dorinţa Romgaz de a participa la concesiuni în Azerbaijan şi Turcmenistan. Deocamdată nu am primit răspuns. O delegaţie a Ministerului Economiei va face aceleaşi demersuri, dar depinde de relaţia politică dintre cele două state", a declarat directorul general al Romgaz, Marcel Piteiu.

O delegaţie română formată din reprezentanţi ai Ministerului Economiei şi ai Romgaz, condusă de secretarul de stat Tudor Şerban, participă la o vizită oficială în Azerbaijan.

"În viiorul apropiat, vom avea primele rezerve de gaze naturale în exteriorul României. În acest an vom deţine 25 la sută din trei perimetre din Slovacia şi 30 la sută din două perimetre din Polonia.

În Slovacia, Programul pentru acest an este de cinci milioane euro, pentru realizarea unor achiziţii seismice. În Polonia, valoarea nu a fost estimată pentru Romgaz. În total, pe consorţiu, valoarea estimată a proiectului se ridică la cinci milioane euro", a precizat Aristotel Jude.

Pentru perimetrele cu hidrocarburi din Marea Neagră obţinute de România, Romgaz are permis de prospecţiune valabil pentru o perioadă de un an.

"În solicitarea adresată ANRM am dorit să avem acces la informaţiile privind activitatea seismică şi să întocmim câteva studii pentru a ne da seama despre eventualul potenţial în hidrocarburi. Nu avem programate lucrări de achiziţie seismică în baza acestui permis de prospecţiune. Participarea la licitaţia care va demara la finalul lunii octombrie, depinde de evaluările pe care le vom face. Dacă vom considera că nu există resurse comerciale, nu vom participa. Avem interesul de a participa la acţiunile de explorare în acele perimetre", a precizat Jude.

Comanda carte
Conferinţa BURSA “Energia în priză”
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

01 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9758
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4857
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2959
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9766
Gram de aur (XAU)Gram de aur381.9299

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb