Romgaz, Lukoil şi PanAtlantic Petroleum renunţă la drepturile de explorare a perimetrului Rapsodia din Marea Neagră

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 18 februarie 2016

Romgaz împreună cu partenerii săi Lukoil Overseas Atash Bv şi PanAtlantic Petroleum au încheiat două contracte de concesiune, prin care au dobândit drepturi şi obligaţii de a exercita operaţiuni petroliere în două perimetre din Marea Neagră, EX29 Est Rapsodia şi EX30 Trident. În acordul petrolier ce guvernează operaţiunile aferente perimetrului Rapsodia, partenerii au efectuat toate demersurile prevăzute în oferta câştigătoare, atât sub aspect fizic, cât şi valoric. Datele şi informaţiile obţinute nu au îndreptăţit partenerii să continue operaţiunile petroliere într-o fază suplimentară, prin asumarea unui nou program de explorare, potrivit unui comunicat de presă.

În consecinţă, după solide analize, partenerii au decis să notifice Agenţia Naţională de Resurse Minerale despre intenţia de renunţare la executarea de operaţiuni petroliere în perimetrul Rapsodia.

În momentul de faţă se derulează operaţiuni de analiză a notificării partenerilor şi de parcurgere a formalităţilor de finalizare a acordului petrolier, care va înceta odată cu publicarea în Monitorul Oficial.

Este firesc, deşi nu de dorit, ca unele operaţiuni de explorare să nu se soldeze cu rezultatele scontate. Face parte din specificul activităţii şi este un risc asumat de către parteneri.

În ceea ce priveşte celălalt acord care vizează operaţiunile petroliere din perimetrul Trident oficialii Romgaz reconfirmă informaţiile cuprinse în comunicatul din 14 octombrie 2015 şi transmit că operaţiunile petroliere au condus la descoperirea a 30 miliarde metri cubi de gaze naturale şi urmează cursul de analiză, interpretare şi evaluare a descoperirii realizate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb