Rompetrol Well Services (PTR), parte a grupului Rompetrol, şi-a extins în această toamnă activităţile de servicii speciale la sondă şi în Ungaria şi Bulgaria, în urma unor contracte cu o valoare totală de peste 800.000 de dolari. Adrian Stănescu, directorul general al Rompetrol Well Services, a declarat: "Potenţialul de dezvoltare a regiunii Mării Negre este demonstrat prin resursele dovedite de gaze naturale în zona de Nord-Vest a Bulgariei, resurse de hidrocarburi în zona de Est a Ucrainei, chiar şi în zona de Est a Ungariei, prin potenţialul mare de exploa-tare a apelor geotermale ca sursă alternativă de energie. În acest sens, Rompetrol Well Services şi-a propus pe termen mediu extinderea serviciilor oferite, intenţia fiind susţinută atât de experienţă, de reţeaua de baze operaţionale ale companiei de pe teritoriul României, cât şi de capabilitatea de a mobiliza rapid şi la costuri reduse, echipamente şi personal în ţările vecine".
Compania a început în luna octombrie cimentarea şi tubarea a două sonde geotermale în apropierea localităţilor Miskolocs şi Mako din Ungaria.
În Bulgaria, compania lucrează la două sonde petroliere de mare adâncime, de peste 3.000 metri, în vecinătatea localităţii Pleven. Pentru realizarea acestor proiecte au fost detaşaţi 15 angajaţi din România.
Rompetrol Well Services a înregistrat în primele nouă luni o majorare cu 17% a veniturilor totale, de la 19,4 milioane de dolari la 22,7 milioane de dolari. În aceeaşi perioadă, profitul net obţinut de companie s-a menţinut la nivelul celui din 2010, de aproximativ 3,4 milioane de dolari.
Pentru acest an, compania şi-a propus atingerea unor venituri totale 30 milioane dolari, în creştere cu 13% faţă de rezultatul din 2010.
Programul de investiţii al companiei din 2011 s-a ridicat la patru milioane de dolari.
Înfiinţată în 1951, Rompetrol Well Services are în prezent 330 de angajaţi în România şi 18 la filiala din Kazakhstan şi a mai prestat servicii în Irak, Iordania, Grecia şi Turcia. Din 2000 compania a fost preluată de grupul Rompetrol, acesta fiind acţionarul majoritar, cu 71,7%.
Grupul Rompetrol este controlat de compania de stat din KazMunaiGaz din Kazahstan.