ROPEPCA: Companiile petroliere ar putea reduce cu 75 % numărul angajaţilor

P.E.
Companii / 23 ianuarie 2019

Companiile petroliere ar putea reduce cu 75 % numărul angajaţilor

Asociaţia Română a Companiilor de Explorare şi Producţie Petrolieră (ROPEPCA) atrage atenţia că numărul angajaţilor în unele companii din acest sector ar putea fi redus chiar şi cu 75% în viitorul apropiat, iar investiţiile ar putea scădea cu 50%, ca urmare a aplicării Ordonanţei de Urgenţă 114/2018, potrivit Agerpres.

"ROPEPCA susţine că noile reglementări vor duce la o pierdere dublă, atât pentru sectorul petrolier, cât şi pentru bugetul de stat. Membrii noştri se aşteaptă la o reducere a impozitelor plătite către bugetul de stat, variind între 30% şi 60%, în funcţie de modelul de business al fiecărei companii", spun petroliştii.

ROPEPCA menţionează că membrii săi au contribuit cu mai mult de 22 de miliarde de lei la bugetul de stat în ultimii patru ani.

"Preţul reglementat riscă să scadă cu până la 50% fondurile disponibile pentru investiţii în proiecte de gaze. Companii care depind de finanţarea externă pentru realizarea proiectelor de producţie şi de explorare au pierdut deja finanţarea şi sunt în pericol de închidere, în cazul în care nu se găsesc noi investitori. În general, investiţiile viitoare sunt afectate în mod semnificativ de măsurile impuse, multe proiecte având doar rentabilitate marginală. Ca urmare a OUG 114/2018, estimăm o reducere de până la 50% a proiectelor de explorare şi dezvoltare în viitorul apropiat", se mai arată în comunicat.

În consecinţă, efectele negative ale OUG 114/2018 vor fi resimţite de miile de angajaţi din sectorul energetic, care deja se confruntă cu nesiguranţa locurilor de muncă. Din cauza reducerii activităţilor de foraj şi a investiţiilor, toţi membrii ROPEPCA au suspendat angajările în prezent.

"Oprirea timpurie a producţiei de gaze va avea un impact puternic asupra angajaţilor specializaţi din sectorul petrolier. Unii operatori au semnalat o reducere a personalului de până la 75% în viitorul apropiat. Astfel, mulţi profesionişti din industrie, cu specializări de nişă, vor căuta să se angajeze în proiecte mai sigure din alte ţări. Reamintim că numai membrii ROPEPCA menţin anual 14.000 de locuri de muncă, întreaga industrie angajând 26.000 de persoane în mod direct şi creând oportunităţi pentru încă 20.000 de locuri de muncă", arată ROPEPCA.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. multumim conduceri p.s.d. pentru conditiile deosebite create in curind von ajunge din urma statele africane

    1. La serei învăță-m să scrim deînda-tă ce ne primesc la servici.

      si de atunci scrisul e facultativ. SRI daca da in judecata Apple ca se foloseste de numele ei castiga definitiv.

    Bugetarii vor întelege cât de curând greseala pe care au fäcut-o,votând clanul mafiot psd! Deprecierea leului,cresterea taxelor,cresterea preturilor la produse si servicii,cresterea dobânzilor la credite,vor anula toate cresterile salariale pe care le primesc de la hotii psd-isti!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb