În contextul preocupărilor urgente precum schimbările climatice şi noua dinamică politică şi economică conturată recent, imperativul de a explora soluţii durabile şi eficiente devine mai pronunţat ca niciodată. În 15 ani de activitate, RWEA a participat activ la conturarea politicilor naţionale şi internaţionale, angajându-se în dialoguri vitale cu privire la reglementări, strategii de comunicare şi cercetări şi analize ample pentru a promova extinderea surselor de energie regenerabilă. Servind ca o voce proeminentă pentru tranziţia energetică şi industria energiei eoliene din România, RWEA reuneşte în prezent peste 50 de membri dedicaţi, conform unui comunicat de presă al companiei.
RWEA răspunde provocărilor curente din domeniul energiei şi anticipează soluţii care asigură un viitor mai bun pentru generaţiile viitoare. Reunind lideri de piaţă, furnizori de energie electrică, producători de turbine, dezvoltatori, furnizori de servicii, centre de formare, antreprenori, experţi juridici, instituţii financiare şi firme de consultanţă, RWEA reprezintă în mod colectiv 2700 MW din puterea eoliană totală instalată a României, adică 90% din capacitatea de 3000 MW a României.
"În acest moment de celebrare a celor 15 ani de activitate RWEA, este timpul să facem un pas înapoi şi să evaluăm impactul nostru asupra evoluţiei sectorului energiei regenerabile din România. Cred cu tărie că eforturile noastre din trecut nu numai că ne-au oferit o poziţie bună în acest moment strategic ci ne-au dat şi oportunitatea de a cataliza creşterea economică prin forţa dinamică a industriei noastre regenerabile. Vizionarea unui viitor sistem energetic bazat pe resurse verzi, completat de o reţea sofisticată şi digitalizată, tehnologii inteligente şi oportunităţi abundente de locuri de muncă, este calea către progres durabil." - Liviu Gavrilă, Vicepreşedinte, RWEA
Pe măsură ce RWEA continuă să conducă iniţiative în peisajul energiei din surse regenerabile, influenţa şi impactul său asupra industriei energetice eoliene din România rămân esenţiale, impulsionând angajamentul României pentru un viitor durabil şi mai ecologic.
Asociaţia va continua să acţioneze în sprijinul unei tranziţii de succes la energie curată, dar şi pentru a reprezenta mai bine interesele şi nevoile industriei în discuţiile cu autorităţile române şi la nivel european.
Detaliile legislative care stau la baza dezvoltării surselor regenerabile necesită consecvenţă şi armonizare cu orientările europene, iar RWEA va încerca să semnaleze şi să abordeze continuu discrepanţele care ar putea perturba sau periclita dezvoltarea SRE.