Sala Polivalentă din Cluj-Napoca a necesitat o investiţie de 70 milioane de lei

E.D.
Companii #Construcţii / 28 octombrie 2014

Sala Polivalentă din Cluj-Napoca a necesitat o investiţie de 70 milioane de lei

Cea mai mare Sală Polivalentă din România a fost inaugurată ieri seara la Cluj-Napoca, după lucrări de construcţie care au durat 19 luni şi în urma unei investiţii de 70 milioane de lei de la bugetul local al Primăriei Municipiului Cluj Napoca.

Potrivit unui comunicat remis redacţiei, peste 1.100 de oameni au lucrat la ridicarea ei, însumând mai mult de 260.000 de ore de muncă. Sala Polivalentă a fost ridicată de asocierea de firme condusă de constructorul sibian CON-A, proiectată de Dico & Ţigănaş. Structura a fost gândită de specialiştii Plan31RO, instalaţiile au fost executate de Nisal, iar dotările sportive asigurate de Intersport. Beneficiarul lucrării este Primăria Municipiului Cluj-Napoca.

Clădirea este multifuncţională, ea putându-şi schimba configuraţia pentru a găzdui competiţii sportive sau mari evenimente culturale. Sala Polivalentă se remarcă prin design, depăşirea unor recorduri în construcţii şi folosirea unor tehnologii de ultimă oră, de la scaunele retractabile până la cel mai modern sistem video dintr-o Sală Polivalentă din România.

Sala este omologată pentru baschet, volei şi handbal. De asemenea, Sala Polivalentă poate găzdui competiţii internaţionale de box, arte marţiale, gimnastică, karate, scrimă, tenis de masă, tenis de câmp sau badminton. Capacitatea sa variază între 6.100 de locuri în cazul unui meci de hochei şi până la 9.700 de locuri, în cazul meciurilor de box; numărul spectatorilor în cazul unor concerte sau congrese profesionale poate ajunge până la 10.000.

Pentru spectatori, Sala Polivalentă oferă un parking subteran de 443 de locuri, din care 18 rezervate persoanelor cu dizabilităţi, zone de garderobă şi bar, zone speciale VIP cu acces separat şi săli de conferinţă. Un centru media le este dedicat jurnaliştilor care vor transmite competiţiile - caruri TV, reporteri şi comentatori. Sportivii vor avea la rândul lor toate facilităţile cerute de regulamentele internaţionale, nu doar pentru joc, ci şi în zonele de vestiare sau pentru pregătirea fizică, prin sala de antrenamente şi cea de fitness.

"Avem aici, la Cluj, o adevărată bijuterie a sportului şi divertismentului. 40.000 mp construiţi, tehnologie de nivel înalt, sală separată de antrenamente, suprafeţe de joc la standarde internaţionale pentru o paletă extrem de largă de sporturi, pardoseală demontabilă şi tribune retractabile care permit amenajarea unei scene. Sunt convins că clujenii vor fi încântaţi să vină aici să se delecteze şi să îşi susţină echipele favorite!", a declarat primarul municipiului Cluj Napoca, Emil Boc.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb