Salans: Schimbările începutului de an reflectă tendinţele de pe piaţa avocaturii

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #Consultanţă / 10 februarie 2009

Salans anunţă promovarea pe poziţia de Managing Counsel a avocaţilor asociaţi Nicolae Viorel Dinu şi Edward Dobre şi extinderea echipei, prin cooptarea a trei noi avocaţi. Astfel, Cristina Daianu, care a mai lucrat pentru Salans în perioada 2005-2006, revine la Salans pe poziţia de Managing Counsel. Alina Miron şi Raluca Ardelean se alătură şi ele echipei Salans ca avocat asociat. Promovările şi extinderea echipei au drept scop principal consolidarea ariilor de practică pentru care există potenţial de dezvoltare în contextul economic actual, cum ar fi litigii, insolvenţa, infrastructura, fonduri europene, achiziţii publice sau dreptul muncii, restructurarea şi renegocierea împrumuturilor.

Nicolae Viorel Dinu, Managing Counsel, este specializat în litigii şi arbitraj internaţional, insolvenţa, dar şi în contracte internaţionale şi tranzacţii comerciale. Viorel a lucrat mult în litigii care implică dreptul afacerilor, cum ar fi cele referitoare la contracte comerciale, litigii societare, precum şi litigii administrative şi fiscale. Lucrează la Salans din 2006, iar înainte a fost consilier al Preşedintelui la Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), perioada în care a participat la numeroase privatizări şi litigii. Anterior, a fost avocat asociat senior la Musat şi Asociaţii. Viorel a efectuat un stagiu pe probleme de anti-dumping, la Washington D.C. la firma de avocatură Coudert Brothers LLP. Viorel are un LL.M. de la George Washington University Law School. Este membru atât al Baroului Bucureşti cât şi al Baroului New York şi vorbeşte româna, engleza şi franceza.

Edward Dobre, Managing Counsel, este unul dintre cei doi lideri ai practicii de drept bancar şi finanţări a biroului Salans din Bucureşti, cu o experienţă vastă în finanţarea, structurarea şi dezvoltarea proiectelor de investiţii, în special a celor de infrastructură sau PPP (parteneriat public-privat). De asemenea, Edward are experienţă în fuziuni şi achiziţii, pieţe de capital, instrumente derivate şi securitizare şi a coordonat numeroase tranzacţii şi finanţări de referinţă în domeniul imobiliar din România sau la nivel internaţional. Absolvent al Facultătii de Drept la Universitatea din Bucureşti, Edward a obţinut un LL.M. în finanţe internaţionale de la Institutul de Drept şi Finanţe din Frankfurt şi a fost student Erasmus, la Universita degli Studi di Teramo în Italia. Anterior, Edward a fost avocat asociat la Wolf Theiss şi a lucrat la EuroHypo AG (Global Markets and Investment Banking), în Frankfurt. Este membru al Baroului Bucureşti şi vorbeşte româna, engleza şi italiana.

Cristina Daianu, Managing Counsel, revine la Salans, după ce timp de trei ani a condus biroul din Bucureşti al societăţii germane de avocatură Schindhelm, ceea ce i-a permis o cunoaştere foarte bună a mediului de afaceri german. De-a lungul timpului, a lucrat cu clienţi germani de dimensiuni diferite, de la antreprenori sau mici afaceri de familie până la companii multinaţionale. Mai mult, Cristina şi-a consolidat experienţa germană şi internaţională la biroul Clifford Chance din Frankfurt, unde a petrecut patru ani. Cristina vine cu o bogată experienţă în reorganizare şi restructurare, fuziuni şi achiziţii sau concurenţa/antitrust, dreptul muncii, pe diverse industrii. Absolventă a Facultăţii de Drept a Universitătii Bucureşti şi a Universitătii Paris I Pantheon Sorbonne (Colegiul Juridic Franco-Roman), are un Masterat în dreptul afacerilor francez şi european de la Universitatea Paris I Pantheon Sorbonne şi este membră a Barourilor Bucureşti şi Paris. Cristina vorbeşte româna, germană, engleză şi franceză şi s-a implicat în numeroase programe de CSR. A publicat frecvent articole în reviste de specialitate, fiind invitată ca vorbitor la conferinţe şi seminarii pe plan local şi internaţional.

Alina Miron, avocat asociat al biroului Salans din Bucuresti, are experienţă îndelungată în achiziţii publice, insolventa, proiecte guvernamentale, fonduri europene, litigii si dreptul muncii. Alina are de asemenea o bogată experienţă în coordonarea etapei de due diligence pe care o presupune o tranzacţie imobiliară, achiziţii de terenuri şi dezvoltare de proiecte imobiliare, precum şi în dreptul societăţilor comerciale. Înainte de Salans, Alina a lucrat pentru Schindhelm & Associates ca avocat asociat senior şi a fost consilier juridic la Anchor Group S.A. De asemenea, Alina a mai fost consilier la Regia Autonomă pentru Administrarea Protocolului Patrimoniului de Stat (RAAPPS). Ca avocat la cabinetul Cecilia Popa, a participat la redactarea unui proiect legislativ pentru reglementarea exproprierilor în vederea construirii de autostrăzi şi drumuri naţionale. Absolventă a Facultăţii de Drept de la Universitatea Bucureşti, Alina este membră a Baroului Bucureşti. Este vorbitoare de română, engleză şi franceză.

Raluca Ardelean, avocat asociat al biroului Salans din Bucureşti, este specializată în dreptul concurenţei, drept societar, fuziuni şi achiziţii şi fonduri europene. Raluca a fost implicată în numeroase tranzacţii care au presupus achiziţii în România de către fonduri de investiţii cu capital privat locale sau internaţionale, dar şi în probleme legate de dreptul societăţilor comerciale şi contracte comerciale în diferite sectoare: retail, real estate, industria auto. Inainte de Salans, Raluca a lucrat ca avocat asociat la Schindhelm & Associates si a fost avocat asociat junior la PI Partners, o firma de avocatura asociata biroului Ernst & Young din Romania. Absolventa a Facultătii de Drept de la Universitatea Bucuresti, Raluca este membră a Baroului Bucureşti. Vorbeşte româna, engleza şi franceza.

Salans este o firmă de avocatură internaţională cu peste 750 de avocaţi, care activează în 20 de birouri, de la New York până în China. Biroul din Bucureşti a fost înfiinţat în urmă cu aproape 12 ani şi numără peste 40 de avocaţi, dintre care trei parteneri.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb