Sancţiuni record aplicate de Consiliul Concurenţei

V.D.
Companii / 7 octombrie 2018

Sancţiuni record aplicate de Consiliul Concurenţei

Anul 2018 poate fi anul când Consiliul Concurenţei aplică a doua cea mai mare amendă din istoria sa, după sancţiunile cumulate de 205 milioane euro date companiilor petroliere în 2012, a declarat sâmbătă, la Sinaia, preşedintele autorităţii, Bogdan Chiriţoiu.

"Intenţionăm să finalizăm maximum 20. Nu avem ţinte de amenzi, ci doar nişte estimări. Banii din amenzi merg la bugetul statului", a declarat sâmbătă preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, într-un seminar organizat la Sinaia, de Consiliul Concurenţei şi Consiliul Patronatelor Bancare din România (CPBR).

În ianuarie 2012, Consiliul Concurenţei a anunţat cea mai drastică decizie luată de la înfiinţarea sa prin amendarea cu 880 milioane lei (circa 205 milioane euro) a celor cinci mari companii petroliere de pe piaţa benzinăriilor (Petrom, Rompetrol, Lukoil, MOL şi Eni), pe care le acuză că s-au înţeles în 2008 să retragă de pe piaţă sortimentul de benzină Eco Premium.

Autoritatea de concurenţă are în derulare 47 investigatii de încălcare, din care 11 declanşate în acest an. Trei investigaţii au fost deja finalizate (legate de sectorul de celule stem, la Portul Constanţa şi pe piaţa de cinematografe).

În ceea ce priveşte investigaţiile de încălcare a Legii concurenţei ce vor fi finalizate în acest an, acestea sunt cele din sectorul asigurărilor, telecom, turism, comerţ alimentar şi la racordurile de gaze naturale.

Pe sectorul de asigurări ancheta a început în 2015, Consiliul Concurenţei suspectând o posibilă încălcare a regulilor naţionale şi comunitare de concurenţă de către Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare din România (UNSAR), Media Xprimm SRL, societăţile de asigurare membre UNSAR, precum şi alte societăţi de asigurare.

De asemenea, investigaţia în cazul Orange România, declanşată în 2016, va fi finalizată anul acesta, compania telecom fiind suspectată de un posibil tratament discriminatoriu practicat de Orange România în relaţia cu companiile active pe piaţa plăţilor prin mesaje scurte prin intermediul telefonului mobil, respectiv pe piaţa mesajelor scurte publicitare prin intermediul telefonului mobil din România.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Ce făcuși nenea chiritoiu te dusași repede la Sinaiaa masa bancherilor si uitași de sancționarea lor pt clauze ,dobânzi si practici împotriva romanilor !? Mai sa fie ,ce dreaq pun aia in mâncare de va schimba la fața si uitați ca singurul vostru rol este de a proteja romanul si nu sistemul care vedem ca lucrează bine pe fripturică si wisichi împotriva noastră ! Lasă ca toate se vor contoriza pe la judecată aia de pe urma !

    1. sau cum s-a bagi firma Oltchim in insolventa. Cine a avut sau are curiozitatea sa observe cum se pacalesc actionarii nu are decat sa citeasca raportul consiliului concurentei si sa observe cum in 2012 ca sa Nu ia in considerare decizia Comisia Europene a scris ca Uniunea a decis pe 6 martie in loc de 7 martie .

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

11 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9740
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5032
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3246
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur365.2626

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb