SĂPTĂMÂNA VIITOARE: Consiliul de Administraţie se va întruni, după ce au fost descoperite fapte de corupţie în Televiziunea Naţională

A.P.
Miscellanea / 26 noiembrie 2020

Consiliul de Administraţie se va întruni, după ce au fost descoperite fapte de corupţie în Televiziunea Naţională

Săptămâna viitoare, Cosiliul de Administraţie se va întâlni pentru atragerea răspunderii preşedintelui-director general Doina Gradea şi pentru sesizarea instituţiilor abilitate privind suspendarea şefei TVR, potrivit unui comunicat de presă al Mediasind.

Consiliul de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune va lua în discuţie săptămâna viitoare, în şedinţă extraordinară, o decizie privind angajarea răspunderii administratorului prevăzută de Art. 220 Cod Civil, precum şi prin depunerea în instanţă a unei acţiuni împotriva Preşedintelui-Director General al SRTv., Doina Gradea. Motivul acestei propuneri fără precedent puse pe masa CA o reprezintă managementul defectuos care a dus la prejudicierea instituţiei, constatat prin Raportul Curţii de Conturi nr. XI/40636/C.G.S./12.09.2019 şi prin Procesul - verbal de inspecţie încheiat la data de 26.10.2020, emis de Ministerul Finanţelor Publice - Direcţia Generală de Inspecţie Economico-Financiară (D.G.I.E.F.)

La propunerea membrului CA, Monica Ghiurco, reprezentant al salariaţilor în CA, susţinută de Karen Sebeşi, reprezentant al salariaţilor, de prof. Sorin Iliesiu din partea PSD, dar şi de reprezentanţii PNL şi USR, ieri, 25 noiembrie 2020, în şedinţa Consiliului de Administraţie s-a convenit ca în cursul săptămânii viitoare să fie organizată o şedinţă extraordinară a Consiliului de Administraţie, pentru a se analiza şi vota atragerea răspunderii administratorului Doina Gradea, pentru management defectuos şi grave prejudicii aduse instituţiei.

Inspectorii de control au constatat prejudicii şi abateri grave care îndeplinesc elementele constitutive ale răspunderii civile, precum şi ale răspunderii penale.

Sindicatul Român al Jurnaliştilor MediaSind împreună cu MediaSind TVR au transmis opiniei publice, dar şi membrilor CA încă din data de 12 noiembrie 2020 o informare cu titlul- Ministerul Finanţelor descoperă fapte de corupţie în derularea unui contract în valoare de 18 849 600 euro, pentru transmiterea prin satelit a programelor Televiziunii Române! - în care a semnalat faptul că, în urma controlului, conducerea TVR este acuzată de fals material în înscrisuri oficiale, fals intelectual, uz de fals, fals în înscrisuri sub semnătură privată precum şi de mai multe încălcări ale dispoziţiilor legale!

Mai mult, preşedintele-director general, Doina Gradea, este acuzată că a plătit din fonduri publice, fără bază legală şi/sau contractuală, suma de 1 062 634,98 lei.

Conform aceluiaşi PV de inspecţie, Ministerul Finanţelor va sesiza organele de cercetare penală.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. cred cai bine ca se intra si in voi prea devenisati, tembeliziunea de casa a psd cu invitati de marca reactivati cand a inceput sa le fuga pamantul de sub piciore psedistilor gen mircea dinescu care la revolutie era coate goale dar cinstit a stiut sa o coteasca cu securisti si psdisti si in cativa ani a ajuns mare latifundiar este stapanul absolut boierul de la cetate credeti ca dece tin toti imbogatitii peste noapte cu psd pentru ideologie sau ca cresc pensiile, fara cap, sanchi, canu risca niciodata sai ia cineva la intrebari de unde au ce au speram sa vina ziua aia dar sigur nu vine sub conducere pesedista

    Este posibil ca reponsabilitatea sa fie atribuita numai Directorului General ?

    Consiliul de administratie ce rol are ? Sa bea cafele la sedintele de consiliu si sa-si captuseasca buzunarele ? 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb