Şapte firme au obţinut licenţe de depozit pentru "Primul siloz"

N.I.
Ziarul BURSA #Companii #Agro-alimentar / 19 august 2009

Ministrul Agriculturii, Ilie Sârbu, a acordat, ieri, primele opt licenţe de depozit pentru seminţele de consum către companiile Boromir Prod (două licenţe), Marsat SA, Agrinvest SRL, Râmnicomb SRL, Standard Investment SRL, Intercereal SA şi Uniconfex Exim SRL. "Uneori, nu s-au găsit bani, alteori nu s-a găsit voinţă. În sfârşit, am ajuns la faza finală", a declarat, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, ministrul Sârbu, referindu-se la problemele pe care le-a întîmpinat în cadrul programului "Primul siloz".

Potrivit NewsIn, capacitatea totală a celor opt depozite este de 247.000 tone, iar solicitările pentru licenţierea depozitelor pentru seminţe de consum se ridică până la o cantitate de 5,280 milioane tone. Ministrul Agriculturii a subliniat: "Noi considerăm acest moment ca fiind important, pentru că schimbă într-un fel relaţia dintre producător şi comerciant, dându-i posibilitatea producătorului să îşi depoziteze marfa, să obţină un certificat de garantare, să poată să-l utilizeze, să însămânţeze cultura de toamnă şi, sigur, circuitul pe care îl parcurge producţia e un circuit care ne dă şi nouă siguranţa că marfa e păstrată în condiţii bune. Există şi o evidenţă, până la urmă, a ceea ce avem în depozite".

Potrivit acestuia, procesul de licenţiere continuă. În fiecare miercuri, rapoartele de audit din teritoriu sunt analizate la comisia constituită în cadrul ministerului.

Preşedintele Fondului de Garantare al Creditului Rural (FGCR), Veronica Toncea, a spus că zece bănci sunt interesate să lucreze cu certificatele de depozit: BCR, BRD - Groupe Société Générale, Raiffeisen Bank, CEC Bank, Alpha Bank, Credit Europe Bank, Bank of Cyprus, Piraeus Bank, RIB, MKB Romexterra Bank. Aceste bănci şi-au manifestat interesul să creeze un produs de creditare adaptat mecanismului de funcţionare a certificatelor de depozit.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb