SAS anunţă disponibilitatea extinsă a Viya Workbench

R.S.
Miscellanea / 9 mai

SAS anunţă disponibilitatea extinsă a Viya Workbench

SAS anunţă extinderea capabilităţilor platformei de date şi AI SAS Viya, incluzând disponibilitatea generală a SAS Viya Workbench. Aceasta reprezintă un mediu self-service şi on-demand care permite dezvoltatorilor să pregătească date, să le analizeze şi să creeze modele de analiză şi învăţare automatizată, conform unui comunicat transmis redacţiei.

"Deşi SAS Viya reprezintă pilonul de bază al ecosistemului software SAS, compania îşi dezvoltă portofoliul constant, prin produse inovatoare care sunt destinate acoperirii unor nevoi tot mai diverse ale clienţilor noştri", a declarat Kathy Lange, Research Director for AI Software, IDC. "Noile propuneri, precum SAS Viya Workbench, un mediu de analytics on-demand, au ca scop creşterea productivităţii, îmbunătăţirea performanţei şi sporirea încrederii în rândul dezvoltatorilor de AI."

Spaţiu destinat dezvoltatorilor care doresc să experimenteze şi să exploreze

Viya Workbench permite dezvoltatorilor şi modelatorilor să lucreze în limbajul de programare preferat, fie SAS sau Python, urmând ca R să fie disponibil până la finele anului 2024. Folosind o interfaţă flexibilă şi intuitivă, Viya Wokbench oferă două opţiuni pentru mediul de dezvoltare: Jupyter Notebook/ Jupyter Lab şi Visual Studio Code, potrivit comunicatului.

Dezvoltarea de modele AI foarte performante este accelerată prin intermediul procedurilor de analytics ale SAS şi cu sprijinul API-urilor native Python din cadrul Viya Workbench. De asemenea, Viya Workbench mai aduce un avantaj unic în piaţă, o colecţie de librării Python personalizate care pot îmbunătăţi viteza şi performanţa unui program Python al clientului, cu un minimum de schimbări implementate.

Viya Workbench este un mediu de dezvoltare flexibil, scalabil şi eficient, care este on-demand şi care necesită un minimum de intervenţie din partea echipelor IT pentru implementarea de noi funcţii în cadrul programelor create de clienţi. Mediul dedicat de analiză oferă posibilitatea de a aloca resurse şi putere de calcul în funcţie de nevoile specifice ale proiectului. De asemenea, modelele şi alte rezultate pot fi folosite în cadrul SAS Viya pentru management şi guvernanţă a datelor, dar şi pentru implementare operaţională, se menţionează în comunicat.

Viya Workbench va fi disponibil iniţial prin intermediul Amazon AWS Marketplace, în Q2, însă există planuri pentru oferirea acestei soluţii şi în parteneriat cu alţi provideri de cloud, dar şi ca implementare de tip SaaS.

Creşterea productivităţii dezvoltatorilor pentru inovaţii AI furnizate mai rapid

Argumentele în favoarea folosirii Viya Workbench sunt puternice. Dezvoltatorii AI vor să lucreze cu soluţii moderne, open-source, şi să se bazeze pe posibilităţile superioare ale cloud-ului, însă totodată se află sub presiune pentru a livra rezultate rapide, în timp ce gestionează eficient costurile de implementare. Totodată, dezvoltatorii îşi doresc infrastructuri pre-construite şi scalabile, care le permit să-şi concentreze eforturile pentru a crea, a inova şi a-şi testa în condiţii optime proiectele, se precizează în comunicat.

"Provocările cu care se confruntă dezvoltatorii nu sunt doar nişte mici probleme - sunt obstacole care împiedică primirea de răspunsuri la întrebări şi care blochează progresul", explică Jared Peterson, Senior Vice President of Engineering, SAS. "Viya Workbench oferă flexibilitate maximă şi rezultate concrete, oferind dezvoltatorilor posibilitatea de a alege limbajul şi mediul de dezvoltare preferate, de a aloca puterea de calcul necesară proiectelor, astfel încât să-şi crească productivitatea şi eficienţa. Pot lucra mai rapid, pot fi mai creativi şi pot să-şi asume mai multe riscuri - ceea ce, dacă e să fim sinceri, este nu doar aşteptat de la dezvoltatori, ci le şi face munca mai interesantă."

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb