Şase foşti şi actuali directori ai radioului public, urmăriţi penal de DNA

R.P.
Ziarul BURSA #Companii #Media-Advertising / 12 martie 2007

Dragoş Şeuleanu a confirmat, pentru Rompres, că a fost pus sub acuzare.

Dragoş Şeuleanu a confirmat, pentru Rompres, că a fost pus sub acuzare.

Procurorii anticorupţie au început urmărirea penală împotriva a şase foşti şi actuali directori din cadrul Societăţii Române de Radiodifuziune (SRR), sub acuzaţia de abuz în serviciu. Printre învinuiţi se află fostul preşedinte director general Dragoş Şeuleanu, fostul director Radio România Actualităţi Viorel Popescu, actualul director Departament Producţie Editorială Doru Ionescu, directorul economic Constantin Puşcaş, fostul director Departament Tehnic Ilie Mihai şi adjunctul acestuia Marius Nisipeanu.

Dintre aceştia, doar Dragoş Şeuleanu a confirmat, pentru Rompres, că a fost pus sub acuzare.

În mai multe rânduri, angajaţi ai SRR, membri ai Iniţiativei Profesionale Radio România (IPRR), au reclamat că Şeuleanu şi echipa sa au încheiat contracte dubioase cu diverse firme, fără a respecta legea achiziţiilor publice. Preşedintele IPRR, Cerasela Rădulescu, a declarat că procurorii anticorupţie au demarat ancheta după ce a depus la DNA, pe 16 februarie 2006, o plângere penală împotriva fostei conduceri a SRR, în care o acuza de săvârşirea mai multor ilegalităţi.

Cerasela Rădulescu a dezvăluit că membrii fostului Consiliu de Administraţie au aprobat, în iunie 2004, semnarea contractului nr.16590 cu firma SC Forte Company SA, pentru implementarea unui sistem informatic integrat, plătind 7,5 milioane euro.

Cum nu avea bani la dispoziţie, SRR a făcut în iulie 2004 un împrumut la BCR, cesionând în schimb 50% din încasările pe taxa radio. Ea a adăugat că, la numai o zi de la semnarea contractului, firma SC Forte Company SA a fost absorbită de compania Siemens.

Preşedintele IPRR susţine că nici în prezent sistemul informatic integrat nu funcţionează, deşi SRR plăteşte 700.000 lei pe lună pentru întreţinerea acestui sistem. Mai mult, în clădirea radioului a fost amenajat, de către SC Forte Company SA, un centru de calcul pentru sistemul informatic, pentru care s-au plătit 564.000 euro.

Cerasela Rădulescu a mai depus la DNA un alt contract semnat de Dragoş Şeuleanu cu o firmă de PR din SUA, pentru care s-au achitat 226.000 dolari. Ea susţine că acest contract era destinat popularizării şi transmiterii vizitelor pe care le făcea în Statele Unite fostul premier Adrian Năstase.

IPRR îi mai acuză pe foştii membri ai Consiliului de Administraţie că au făcut repetate deplasări în străinătate, şi-au acordat prime, au acceptat demararea unor lucrări care apoi au fost abandonate, în timp ce mulţi angajaţi nu au carte de muncă, primesc salarii modice, iar concursurile pentru ocuparea unor posturi au fost şi sunt "aranjate".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb