SAXO BANK, Prognoză de investiţii pentru trimestrul 2 din 2014

E.D.
Macroeconomie / 3 aprilie 2014

Saxo Bank, bancă specializată în investiţii şi tranzacţionări online, a publicat al doilea raport trimestrial pe 2014, ce ilustrează recomandările cheie de investiţii pentru această perioadă, informează un raport trimis redacţiei.

Potrivit acestuia, titlurile guvernamentale vor fi singurele asseturi care vor creşte în Q1 2014 versus Q1 2015. EURUSD se va opri la 1.4000/1.4050 şi apoi va coborî la 1.2500 (BCE ar trebui să devină activă pe deflaţie peste vară). USDJPY ar putea ajunge la 95.00 pe fondul creşterii TVA şi primele semne de eşec ale Abeconomiei. Cei "opt fragili" (Africa de Sud, Brazilia, India, Indonezia, Turcia, Argentina, Rusia şi Chile) vor scădea 5 procente.

Commodities o vor duce bine în Q2 pentru că vor scădea dobânzile, dar e o scădere prevăzută pentru primul semestru din 2015.

Equity va atinge 1,900/1,950, apoi o corecţie de 30 de procente. Acţiunile sunt singurele asseturi care încă nu au fost afectate de ciclul economic.

După o mulţime de starturi ratate, economia europeană pare să se confrunte cu noi provocări în trimestrul al doilea, mai arată Saxo Bank în raportul pe Q2 2014. La sfârşitul trimestrului, Banca Centrală Europeană va deveni tot mai îngrijorată de deflaţie şi lipsa creşterii, semnalând noi stimulări monetare şi un nou set de măsuri neconvenţionale. âÎn vreme ce situaţia economică pare să înceapă să se îmbunătăţească pentru Spania, Portugalia şi Grecia, e de fapt doar o modalitate de a transfera problemele interne ale statelor din Club Med către ţări ca Franţa şi Germania, ţări care vor flirta în mod sigur cu recesiunea până la sfârşitul anului. Franţa şi Germania sunt predispuse unei suferinţe provocate şi de exporturile reduse, mai ales în sectorul produselor de lux, acum că Asia pare să decelereze creşterea, adaugă raportul.

Cei "cinci fragili" (Africa de Sud, Brazilia, India, Indonezia şi Turcia) au devenit, peste iarnă, cei "opt fragili", prin includerea Argentinei, Rusiei şi a republicii Chile, sunt acum în proces de reechilibrare, în timp ce programul de reducere a achiziţiilor al Băncii Federale a SUA a slăbit valutele şi a cerut o politică mai restrictivă care va afecta creşterea şi va îndrepta dezechilibrele care au apărut în ultimii ani.

"Starea de flux" e o dezvoltare pozitivă, per ansamblu, dar prea multe state şi economii încearcă să facă acelaşi lucru în acelaşi timp - devalorizare de monedă şi stimularea exporturilor - astfel încât creşterea va fi afectată ciclic şi structural din cauza exceselor de creditare precedente.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9768
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7609
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2692
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8894
Gram de aur (XAU)Gram de aur422.4014

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb