SCANDALUL "ANTENA-RCS&RDS" CONTINUĂ "Intact Media Group" anunţă că va acţiona în instanţă "RCS&RDS" şi pe Teszari

ANDREI STAN
Media-Advertising #Telecomunicaţii / 22 mai 2017

"Intact Media Group" anunţă că va acţiona în instanţă "RCS&RDS" şi pe Teszari

Trustul "Intact": "Afirmaţiile noastre se bazează pe documente oficiale"

------------

Actualizare 08:38 Antena 3 a prezentat noi înregistrări audio în care susţine că apare vocea lui Ioan Bendei, vorbind cu procurorii DNA "de pe un telefon secret"

Antena 3 a prezentat aseară noi înregistrări audio în care pretinde că apare vocea lui Ioan Bendei, fostul administrator al "RCS-RDS". Mihai Gâdea susţine că Bendei discuta cu procurorii DNA "de pe un telefon secret".

Antena 3 mai afirmă şi că procurorii DNA au ascuns probe în dosarul de şantaj "Antena - RCS&RDS", scrie Hotnews.ro.

Vă reamintim că postul de ştiri din cadrul "Intact Media Group" a mai difuzat o înregistrare similară în urmă cu câteva zile.

Antena 3 susţine şi că, pe data de 21.05.2013, Ioan Bendei a primit un sms cu instrucţiuni de la procurorul de caz de la DNA, instrucţiuni care vizau înscenarea unui denunţ împotriva lui Sorin Alexandrescu, fostul director al "Antena Group", condamnat, în prima instanţă, la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare în dosarul de şantaj "Antena - RCS&RDS".

Hotnews.ro notează că nu este clar de unde provin aceste înregistrări şi dacă ele sunt într-adevăr din dosar, aşa cum susţine Antena 3.

Mihai Gâdea a prezentat aseară şi o înregistrare audio în care pretinde că apare Ioan Bendei vorbind cu soţia şi cu un anume Gigi, pentru a se interesa dacă anumite persoane oficiale au primit unele "foloase necuvenite" din partea "RCS&RDS". Postul de ştiri mai susţine: "Bendei avea liste de persoane oficiale care primeau folosoase necuvenite din partea RCS&RDS. Bendei inventariază persoanele la care au ajuns foloasele".

Difuzarea noilor înregistrări vine în contextul în care se apropie pronunţarea sentinţei definitive în dosarul de şantaj "Antena - RCS&RDS". Pe 12 mai 2016, Curtea de Apel Bucureşti i-a condamnat pe fostul director al "Antena Group" Sorin Alexandrescu la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare, pe Dan Voiculescu la doi ani de închisoare cu executare şi pe Camelia Voiculescu la doi ani de închisoare cu suspendare, în timp ce Antena 3 şi "Intact Publishing" au fost achitate. Decizia a fost contestată la instanţa supremă, care este aşteptată să dea sentinţa definitivă.

Fondatorul trustului Intact, Dan Voiculescu, şi fiica sa Camelia au fost trimişi în judecată pe 1 octombrie 2013, alături de Sorin Alexandrescu, atunci directorul general "Antena TV Group" SA, de George Daniel Matiescu, director general al "Intact Publishing" SRL, şi de fostul şef al ANAF, Şerban Pop.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 16 aprilie - 21 mai 2013, Sorin Alexandrescu a exercitat, în mod repetat şi gradual, acte de constrângere asupra lui Ioan Bendei, atunci administrator al "RCS&RDS", ameninţându-l cu darea în vileag a unor presupuse fapte de corupţie, astfel încât să îl determine să urmeze conduita impusă de inculpat. Actele de constrângere s-ar fi exercitat verbal, prin afirmaţii legate de perspectiva declanşării unui scandal mediatic, dar şi prin intermediul unui spot publicitar prin care publicul era informat că vor fi făcute dezvăluiri cu privire la presupuse fapte de corupţie în care ar putea fi implicat Ioan Bendei.

Procurorii DNA susţin că acest spot publicitar a fost realizat din dispoziţia Cameliei Voiculescu şi a lui Sorin Alexandrescu, la 8 mai 2013, şi a fost difuzat în perioada 9-30 mai 2013, cu o frecvenţă de cinci ori pe zi (în total de 401 ori) de toate posturile TV aparţinând SC "Antena TV Group" SA şi SC "Antena 3" SA.

(S.A.)

------------

"Intact Media Group" susţine că afirmaţiile reprezentanţilor grupului cu privire la compania "RCS&RDS" şi la patronul acesteia, Zoltan Teszari, se bazează pe documente oficiale, anunţând că va iniţia o acţiune în instanţă împotriva acestora, pentru inducerea în eroare a opiniei publice şi a instituţiilor statului.

Grupul media anunţă, potrivit News.ro: "Intact Media Group a luat cunoştinţă de informarea publică făcută de către compania RCS&RDS şi de patronul acesteia, Zoltan Teszari, în data de 19 mai 2017. Facem precizarea că afirmaţiile noastre se bazează pe documente şi înregistrări oficiale, departe de speculaţiile reprezentanţilor companiei sus-numite".

De asemenea, trustul precizează că va acţiona în instanţă şi "RCS&RDS", şi pe patronul companiei, Zoltan Teszari. "Menţionăm că pentru inducerea în eroare a opiniei publice şi a instituţiilor statului, Intact Media Group va acţiona în instanţă atât compania RCS&RDS, cât şi pe Zoltan Teszari".

Reacţia "Intact Media Group" vine după ce Zoltan Teszari i-a acuzat pe jurnaliştii Antena 3 că au indus în eroare opinia publică atunci când au sugerat că a fost vizitat de Traian Băsescu, patronul "RCS&RDS" negând că s-ar cunoaşte cu fostul preşedinte.

Teszari a precizat vineri, într-un comunicat de presă: "În legătură cu speculaţiile vehiculate în spaţiul public în ultimele zile, doresc să fac următoarele precizări:

1. Pe domnul preşedinte Traian Băsescu nu l-am cunoscut niciodată, nu l-am întâlnit, n-am participat la nicio întâlnire, publică sau privată, reuniune sau orice alt eveniment unde domnia sa să fie prezent. N-am vorbit la telefon, n-am comunicat prin mail sau sms. Nu cunosc pe nimeni din familia sa. N-am comunicat cu domnia sa nici prin intermediari, prieteni sau cunoştinţe.

2. Întrucât din conversaţia mea cu domnul Ioan Bendei au fost extrase prenume şi asociate eronat, precizez că vorbeam despre domnul Sirian Traian, asociat-fondator RCS din anul 1994 şi despre fiul acestuia - Sirian Radu (Răducu).

Consider că aceste conversaţii au fost prezentate în spaţiul public în mod trunchiat, schimbându-li-se contextul real. În acest fel, opinia publică a fost indusă în eroare".

De asemenea, şi compania "RCS&RDS" a acuzat televiziunile trustului "Intact" că au declanşat împotriva sa o campanie de denigrare, anunţând că se va adresa justiţiei, după ce postul Antena 3 a difuzat înregistrări ale unei convorbiri telefonice care ar fi avut loc între Zoltan Teszari şi fostul administrator al "RCS&RDS", Ioan Bendei.

Compania a afirmat la sfârşitul săptămânii trecute, într-un comunicat de presă: "Noua campanie de denigrare iniţiată de Antena 3, Antena 1 şi de Trustul Intact prin toate canalele de comunicare ale acestuia împotriva RCS & RDS şi împotriva unora dintre acţionarii şi managerii grupului nostru are un profund caracter calomnios, astfel încât ne vom adresa justiţiei pentru a ne proteja drepturile şi interesele legitime. Canalele media ale Trustului Intact continuă practica de manipulare a opiniei publice cu încălcarea normele legale în scopul de a ne produce prejudicii de imagine, prezentând publicului în mod tendenţios, cu rea-credinţă informaţii şi ştiri false".

Reprezentanţii "RCS&RDS" au precizat că refuză să se lase antrenaţi în "acest circ mediatic" şi că nu vor răspunde "provocărilor" canalelor media ale trustului "Intact".

"Le mulţumim clienţilor şi investitorilor noştri pentru încrederea acordată şi considerăm că timpul va demonstra caracterul nelegal, profund calomnios şi interesat al celor care au orchestrat toată această campanie concertată de denigrare", au mai spus reprezentanţii "RCS&RDS".

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Înregistrările spun altceva. Mafia securistă a vrut cota de piață a Antenei 3 și a dat bară.

    Vă veți adresa justiției din postura de învinuiți. :)

    "nea Traian și Răducu" și "Doamne, Doamne, Doamne, Doamne, Doamne" arat[ indubitabil că este vorba despre Împăratul Romei. 

    Antenele nu sunt in faliment?

    De ce nu se listeaza si ei la Bvb? 

    1. Ai ratat momentul sa taci si sa pari intelegent .. prostane .. antenele sunt printre putinele entitati media care isi platesc taxele catre statul roman .. Peace troll-ule !

    In Romania totul este posibil, aranjezi bilantul si te listezi la bursa. Nu faci majorare de capital ca sa intre bani in firma, ci practici aceasta medota de listare prin care banii intra in buzunarele actionarilor. Prin aceasta listare si-au acoperit deja investitia initiata si au iesit deja in profit. Si inca ceva: ca sa se poata lista, nu trebuia sa aiba profit 3 ani la rand?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb