Se recalculează pensiile pentru grupele I şi II

R.G.
Politică / 8 iulie 2018

Se recalculează pensiile pentru grupele I şi II

Aproximativ 100.000 de pensionari care au lucrat în grupele I şi II de muncă, şi care au ieşit la pensie în perioada 1990 - 1 ianuarie 2011, vor beneficia, la nivel naţional, de recalcularea din oficiu a pensiilor şi de o majorare a veniturilor în urma acestui proces, a declarat, la Deva, deputatul Ilie Toma (PSD), unul dintre iniţiatorii amendamentelor votate miercuri de Camera Deputaţilor, la Legea sistemului public de pensii, potrivit Agerpres.

El a explicat că procesul de recalculare a pensiilor pentru aceşti beneficiari va începe la 1 octombrie 2018, principalele categorii profesionale la care se vor aplica noile prevederi fiind foştii angajaţi din minerit, siderurgie, construcţii, căi ferate şi alte domenii care s-au încadrat în grupele I şi II de muncă.

"Proiectul de lege ce a fost votat în Camera Deputaţilor îndreaptă inechităţile şi dezechilibrele create de-a lungul timpului prin diverse articole legislative care s-au suprapus şi se pare că nu au fost cele mai eficiente. (...) El se adresează unui număr de aproximativ 100.000 de pensionari, la nivel naţional. În judeţul Hunedoara vor fi recalculate în jur de 12.000 de dosare care includ mineri, siderurgişti, constructori, grupele I şi II de la CFR, toate categoriile care, la vremea respectivă, au fost încadrate în grupa I - grupă specială şi grupa a II-a - grupă deosebită", a explicat, într-o conferinţă de presă, deputatul Ilie Toma, fost director al Casei Judeţene de Pensii Hunedoara.

Efortul bugetar necesar pentru acoperirea sumelor rezultate ca urmare a recalculării pensiilor a fost estimat de către parlamentarul PSD la circa 70 milioane de lei pe an.

Opinia Cititorului ( 9 )

  1. Eu am primit decizia de recalculare la 65 ani si am primit o pensie mai mică cu 130 lei,(am lucrat în gr.1 mină 21ani,4luni, eșit la pensie 1998) o părere, este corect??? Pot face contestație (am dreptul în 30 zile) pot primi un răspuns.

    Am lucrat în gr II de muncă (24.04.1974-1.02.1999), am ieși la pensie în 2007. Pentru a beneficia de mărirea pensiei, prin această recalculare anunțată, trebuie să mai depun ceva acte la casa de pensii din Constanța, sau, nu. Mulțumesc!

    Gr 1 17 ani si Gr 2 18 ani (100%) iesit la pensie in 2012 cu 35 de ani cotizatie.Beneficiez de recalculare?

    1. Din oficiu, stagiul complet de cotizare de 25 ani, stabilit prin noua lege pentru persoanele indicate mai sus, se va aplica şi persoanelor care s-au pensionat deja între 1 ianuarie 2011 şi 2 august 2018.

    am iesit la pensie in luna iulie 2008 beneficiind de grupa a doua care am lucrat 30 de ani in grupa a doua eu beneficiez de marire acuma cu legea asta cotizat 43 ani. va multumesc..

    vrajela am 26 de gr speciala si am inteles ca nu primesc nimic pt ca gr speciala nu e speciala hotilor

    Am esit la pensie in anul 2000 si am vechime 18ani 2luni si 11zile la grupa 1 beneficiez de marite pensie? Astept raspuns,

    Am lucrat ca Rev teh la Rev Fetesti timp de 18 ani in grupa 1 beneficiez acum de marire de pensie?

    Am iesit la pensie in aprilie 2016, 35 ani stagiu cotizație, 30 ani grupa 2 si conditii deosebite, coeficientul de corectie a fost 1,09. Ce pot face pentru a beneficia de recalcularea pensiei in legilor actuale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb