SEBASTIAN BURDUJA: ''Am depus proiectul legislativ ce reglementează interdicţia liderilor sindicatelor şi patronatelor de a fi membri în partide politice''

G.U.
Politică / 11 februarie 2022

Sursă foto: Facebook

Sursă foto: Facebook

Preşedintele PNL Sector 1, deputatul Sebastian Burduja, a anunţat că a depus proiectul legislativ care reglementează interdicţia pentru liderii sindicatelor şi patronatelor de a fi membri în partide politice.

"Inspirat de greva ilegală de la STB, din luna ianuarie, proiectul abordează o problemă sistemică a României, cauzată de interesele financiare şi politice care se regăsesc în jurul sindicatelor din majoritatea companiilor de stat româneşti. Diverşi lideri sindicali sunt sau au fost aleşi locali sau parlamentari ai diverselor partide, continuând nestingheriţi activitatea în asociaţiile sindicale şi amestecând, inevitabil, interesele membrilor de sindicat cu agenda politică", a scris, astăzi, Sebastian Burduja, într-o postare publicată pe Facebook.

Conform acestuia, aceeaşi persoană nu poate să facă şi politică de partid, ca membru sau ca ales public, şi să reprezinte şi interesele partenerilor sociali.

"Propunerea mea legislativă scoate în afara legii astfel de situaţii atât pentru conducerile sindicatelor, cât şi pentru conducerile patronatelor. Propunerea a fost semnată de aproximativ 30 de colegi, dar am primit foarte multe reacţii pozitive şi sper ca acestea să se reflecte în votul din comisii şi din plen. Este o chestiune de normalitate, necesară în orice democraţie funcţională. Rolul partenerilor sociali este vital, dar aceştia trebuie să rămână fideli intereselor celor pe care îi reprezintă, nu intereselor politicianiste de moment. E timpul să facem ceea ce trebuie", a precizat Sebastian Burduja.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. e bun , dar se stie , la fiecare in statut este aceasta prevedere.

    DE CE NU OBLIGATI PRIN LEGE CA TOTI LIDERII DE SINDICAT SA ISI PUBLICE AVERILE? 

    Ca e lider se Federatie , sindicat sau filiala , sa isi publice averile . 

    Atunci , se va vedea care este lider de sindicat si care hot vandut!

    Multi s-ar retrage! 

    Plin de interese si mare Sustinator al lui Marcu de la ASF esti compline cu el la cresterea preturilor RCA cu consecinte grave. Mai esti si acoperitor al esecului din supravegherea asigurarilor.

    HaHaHa! Nu cred ca acest proiect de lege va trece, deoarece nu este interes. Politicul nu va lasa din mana trepadusii din sindicate. Aici e vina membrilor de sindicat ca nu au impus in statute prevederea ca liderii sa nu aiba carnete de partid. Asa au inchis toate intreprinderile din Romania pe mana cu sindicatele.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb