Secretarii de stat, gata să preia gestiunea ministerelor

A.G.R.
Ziarul BURSA #Politică / 12 noiembrie 2009

Ministerele vor fi gestionate de către secretari de stat, după expirarea mandatelor interimare deţinute de unii dintre miniştrii actualului Guvern, lucru ce ar urma să se întâmple la sfârşitul acestei săptămâni, informează Agerpres.

Potrivit Constituţiei, preşedintele României desemnează, la propunerea primului-ministru, miniştri interimari pentru o perioadă de cel mult 45 de zile.

Jumătate dintre portofoliile din Cabinetul Boc sunt deţinute interimar de la 1 octombrie, după demisia miniştrilor social-democraţi.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi seara, la postul public de televiziune, că, în cazul în care va expira mandatul miniştrilor interimari, ministerele vor fi gestionate de secretari de stat.

Traian Băsescu a explicat: "Nu se pot numi, în continuare, miniştri din Cabinetul Boc ca miniştri interimari. Ministerele vor fi gestionate de secretarii de stat".

Nume vehiculate

Portofoliul Educaţiei, Cercetării şi Inovării ar urma, cel mai probabil, să fie gestionat, după expirarea mandatului interimar al lui Emil Boc, de către secretarul de stat Cătălin Baba, potrivit unor surse ministeriale.

Despre situaţia de la Sănătate, secretarul de stat Cristian Anton Irimia, propus să preia acest mandat în Guvernul Negoiţă, a declarat, că o decizie va fi luată de Executiv în momentul expirării perioadei de interimat a ministrului Adriean Videanu.

La Ministerul Afacerilor Externe, conducerea ministerului ar putea fi preluată de secretarul de stat pentru Afaceri Europene, Bogdan Mazuru, conform unor surse diplomatice.

La Departamentul pentru Relaţia cu Parlamentul atribuţiile ministrului interimar Luminiţa Plăcintă urmează să fie preluate de secretarul de stat Valentin Iliescu.

La Ministerul Mediului, conducerea va fi gestionată, după perioada de interimat deţinută de ministrul Elena Udrea, de secretarul de stat Dan Cârlan.

Secretarul de stat Nicolae Giugea va asigura conducerea Ministerului Agriculturii, iar la Ministerul Muncii secretarul de stat Mihai Şeitan.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb