Secţia de investigare a magistraţilor şi-a început activitatea

I.GHE.
Ziarul BURSA #Politică / 24 octombrie 2018

Secţia de investigare a magistraţilor şi-a început activitatea

Înfiinţată prin legea de organizare judiciară şi consfinţită prin OUG 92/2018, Secţia pentru investigarea magistraţilor aflată în subordinea Parchetului General şi-a început, ieri, activitatea. Cei cinci procurori care se vor ocupa de acuzaţiile penale aduse magistraţilor vor prelua de la Direcţia Naţională Anticorupţie aproximativ 1400 de dosare aflate în diferite stadii de cercetare sau urmărire penală.

Procurorul general Augustin Lazăr a declarat: "Secţia are competenţa exclusivă de a efectua urmărirea penală pentru infracţiunile săvârşite de judecători şi procurori, inclusiv cei care au calitatea de membri ai Consiliului Superior al Magistraturii şi judecătorii şi procurorii militari, păstrându-şi competenţa de urmărire penală şi în situaţia în care alături de judecători şi procurori sunt cercetate şi alte persoane. Dosarele aflate în lucru la Direcţia Naţională Anticorupţie şi la alte unităţi de parchet, precum şi dosarele soluţionate până la această dată care privesc infracţiuni săvârşite de judecători sau procurori se preiau de către Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie".

Cei cinci procurori ai noii secţii sunt Adina Florea, Florena Esther Sterschi, Codruţa Simona Chindea, Sorin Iaşinovschi şi Magdalena Olteanu.

Pe 10 octombrie, Guvernul a adoptat OUG 92/2018 privind unele măsuri pentru operaţionalizarea Secţiei de investigare a infracţiunilor din Justiţie, urmare a intrării în vigoare a Legii 207 pentru modificarea Legii 304/2004 privind organizarea judiciară şi care prevede înfiinţarea acestei secţii speciale.

Ministrul Justiţiei Tudorel Toader a spus după aprobarea OUG că noua secţie din cadrul Parchetului General va prelua de la DNA dosarele în curs, dar şi dosarele soluţionate, care îi vizează pe magistraţi.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Judecatorii si procurorii nu raspund pentru ceace fac, ceace inadmisibil pentru ca au cele mai mari avantaje. Doresc sa fie scosi din magistratura la prima abatere de presedintele Romaniei pentru ca el ia numit, indiferent daca e intentie sau pregatire necorespunzatoare acestei funcii dumnezeiasca.

    SEmnatura

    Bolborea Vasile 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb