ŞEDINŢA DE GUVERN A ÎNCEPUT, Dăncilă îl acuză pe Iohannis de blocaj

V.D.
Politică / 28 decembrie 2018

Dăncilă îl acuză pe Iohannis de blocaj

Actualizare - Dăncilă: Preşedintele mi-a comunicat, fără nicio explicaţie, că nu va da curs propunerilor pentru ministerele Transporturilor şi Dezvoltării Regionale, dând dovadă că doreşte blocarea activităţii Guvernului

"Preşedintele a confirmat astăzi încă o dată, dacă mai era nevoie, că nu este în stare să-şi exercite rolul constituţional de mediator. Fiecare ieşire publică a dlui preşedinte are puternice accente politice, singura preocupare fiind aceea de a ataca PSD", a afirmat Dăncilă.

Ea a precizat că i-a solicitat preşedintelui Iohannis o discuţie în privinţa numirii celor doi miniştri ai Transporturilor şi ai Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

"Era firesc să avem o decizie în acest sens de îndată ce Curtea Constituţională a arătat că trebuie să avem această decizie de îndată. Preşedintele mi-a comunicat faptul că nu va da curs celor două propuneri pe care i le-am înaintat, fără nicio explicaţie, dând dovadă că doreşte de fapt blocarea activităţii Guvernului. Peste numai câteva zile vom prelua preşedinţia Consiliului UE, cu o situaţie de blocaj la două ministere importante, cu o situaţie de blocaj în ceea ce priveşte preluarea dosarelor aflate pe agenda UE şi cu o situaţie care nu este favorabilă imaginii României în acest sens", a subliniat Viorica Dăncilă.

-------

Actualizare - VIORICA DĂNCILĂ: Decretul semnat de către preşedinte pentru prelungirea mandatului şefului Armatei este nelegal

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, astăzi, la începutul şedinţei de Guvern, că decretul semnat de către preşedintele Klaus Iohannis pentru prelungirea mandatului şefului Statului Major al Armatei este nelegal.

Ea a afirmat că "totul pare un scenariu pus în scenă de preşedintele Iohannis de ceva vreme".

"În spaţiul public apăruse deja informaţia că preşedintele va face un pas în prelungirea mandatului actualului şef al Statului Major şi aş vrea să fie foarte clar, nu vorbim aici despre persoane, ci strict despre respectarea legii. Nici în acest caz preşedintele nu a explicat refuzul în şedinţa CSAT", a mai declarat Viorica Dăncilă.

--------

Guvernul se reuneşte, astăzi, într-o nouă şedinţă, probabil ultima din acest an, pe ordinea de zi anunţată fiind trecute un proiect de lege şi mai multe proiecte de hotărâri, însă nu şi proiectul bugetului de stat pentru anul 2019.Pe ordinea de zi transmisă de Guvern apare un proiect de lege pentru acceptarea Deciziei Consiliului (EU, Euratom) 2018/994, adoptată la Bruxelles, la 13 iulie 2018, de modificare a Actului privind alegerea membrilor Parlamentului European prin vot universal direct, anexat la Decizia 76/787/CECO, CEE, Euratom a Consiliului din 20 septembrie 2018.

De asemenea, mai sunt câteva proiecte de hotărâri, între care una vizând inventarul pentru un imobil administrat de Ministerul Afacerilor Interne - Unitatea Militară 0854 Fălticeni, una privind darea în administrarea Ministerului Afacerilor Interne - Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Dunărea" al judeţului Brăila a unui imobil trecut în proprietatea publică a statului şi una privind trecerea unei construcţii aflate în administrarea Ministerului Afacerilor Interne - Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Mihail Grigore Sturza" al judeţului Iaşi, din domeniul public al statului în domeniul privat al acestuia, în vederea scoaterii din funcţiune, casării şi valorificării.

Proiectele de acte normative şi documentele de politici publice incluse pe agendă pot suferi unele modificări în urma dezbaterilor din cadrul şedinţei, menţionează Guvernul.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Participa presedintelle sau a fost /este mincinos?.

    E evident că există conflict între Președinte și PSD.

    PSD a schimbat în ultimii ani 3 guverne și foarte mulți miniștri, probabil pe simpatii, interese Liviu Dragnea. Că și președinte e firesc să te întrebi dacă e ok ce semnez, de ce se schimbă că șosetele. Fiind cu musca pe căciulă PSD văd că ridica piatra cu ipocrizie.

    Pe de altă parte Președintele nu e ferm în idei, azi așa mâine altfel, probabil are și el alte interese. E firesc să șovăi un pic, dar un Referendum pe tema justiției, coruptiei trebuia convocat de mult. Că popor trebuie să știm ce vrem, care e direcția în care vom merge. Ori președintele e in letargie, multumindu-se să pună cate o piatra în fața tăvălugului PSD. 

    1. Din pacate nu avem nici presedinte nici opozitie. Daca ar fi maine alwgeri parlamentare ar iesi din nou psd alde. Pnl Usr-sri nu au NIMIC, nicio viziune, nicio directie. Habar nu au ce vor, sunt praf. De aia psd face ce face. Romania nu are opozitie doar pe presedinte care nu intelege nici el nimic se pune cu fundul in poarta si spatele la teren sperand ca adversaru sa nu dea gol. Chiar daca e mare plavanul tot ramane loc de un gol, doua. Vai de mama noastra!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb