Sediul SRI din Braşov este scos la vânzare pe site-ul unei companii imobiliare din Bucureşti. Preţul de vânzare promovat este de 849.000 de euro, vila fiind construită în 1900. Vila are 25 camere, 6 dormitoare, suprafaţă totală construită de 1390 mp, suprafaţa utilă de 993 mp şi suprafaţa de teren de 1730 mp. Deschiderea este de 37 metri liniari. Imobilul are amprenta 604 mp, curtea individuală liberă 1126 mp. Are structura din cărămidă, este construită în anul 1900, construcţie din cărămidă, având 5 băi, o bucătărie şi 2 balcoane.
"Acest conac are o puternică încărcătură istorică, fiind dobândit prin moştenire de familie în anul 1930 de către ministrul de justiţie de la acea vreme, un membru marcant al Partidului Ţărănesc Român, domnul ministru Mihai A. Popovici, ale cărui iniţiale le regăsim şi pe emblema de deasupra intrării principale", se arată în anunţul de vânzare publicat de compania Renet Real Estate.
• Propusă spre achiziţie SRI-ului de acum patru ani
"Deja primim o mulţime de întrebări cu privire la această clădire. Sunt cereri. Din păcate, proprietarii nu au putut recupera decât corpul principal de clădire, pe restul suprafeţei de teren construindu-se de-a lungul timpului alte clădiri în care cei de la SRI îşi au sediul administrativ, dar se poate trage un gard", ne-a spus agentul imobiliar care reprezintă proprietatea. SRI plăteşte în prezent chirie pentru folosirea clădirii. "Nu vă putem spune despre ce chirie este vorba, pentru că nu este la nivelul pieţei".
Clădirea respectivă a fost retrocedată în urmă cu patru ani, moment în care avocatul proprietarilor a făcut o ofertă celor de la SRI pentru achiziţia acesteia. "De patru ani aştept ca cei de la SRI să îmi facă o ofertă", a spus avocatul Cristian Ion. Clădirea a aparţinut lui Mihai A. Popovici, care a făcut parte din toate guvernele ţărăniste (8 guvernări), în special ca ministru al Finanţelor, dar şi al Justiţiei, Internelor şi al Lucrărilor publice. Adept al lui Iuliu Maniu, Popovici a fost arestat în 1947 şi acuzat de conspiraţie contra statului în afacerea Tămădău. El a fost deţinut la Sighet până în 1955.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 23.11.2016, 16:42)
De ce oare nu face avocatul o cerere de oferta catre CIA pentru a o transforma in "Guantanamo" de Romania, sa nu se mai chinue "aia" cu revolutionarii cubanezi, care nu s-au plecat in fata "atotputernicului si atotcuceritorului", in timp ce "cateii" din curtea conacului istoric, sunt paznici de nadejde in fata "ursului" si a "doamnei de companie", "hoasca" Europa? O idee .... de ce nu?