Sediul SRI Braşov, scos la vânzare de urmaşii ministrului Mihai A. Popovici

OVIDIU VRÂNCEANU
Ziarul BURSA #Companii #Imobiliare / 23 noiembrie 2016

Sediul SRI Braşov, scos la vânzare de urmaşii ministrului Mihai A. Popovici

Sediul SRI din Braşov este scos la vânzare pe site-ul unei companii imobiliare din Bucureşti. Preţul de vânzare promovat este de 849.000 de euro, vila fiind construită în 1900. Vila are 25 camere, 6 dormitoare, suprafaţă totală construită de 1390 mp, suprafaţa utilă de 993 mp şi suprafaţa de teren de 1730 mp. Deschiderea este de 37 metri liniari. Imobilul are amprenta 604 mp, curtea individuală liberă 1126 mp. Are structura din cărămidă, este construită în anul 1900, construcţie din cărămidă, având 5 băi, o bucătărie şi 2 balcoane.

"Acest conac are o puternică încărcătură istorică, fiind dobândit prin moştenire de familie în anul 1930 de către ministrul de justiţie de la acea vreme, un membru marcant al Partidului Ţărănesc Român, domnul ministru Mihai A. Popovici, ale cărui iniţiale le regăsim şi pe emblema de deasupra intrării principale", se arată în anunţul de vânzare publicat de compania Renet Real Estate.

Propusă spre achiziţie SRI-ului de acum patru ani

"Deja primim o mulţime de întrebări cu privire la această clădire. Sunt cereri. Din păcate, proprietarii nu au putut recupera decât corpul principal de clădire, pe restul suprafeţei de teren construindu-se de-a lungul timpului alte clădiri în care cei de la SRI îşi au sediul administrativ, dar se poate trage un gard", ne-a spus agentul imobiliar care reprezintă proprietatea. SRI plăteşte în prezent chirie pentru folosirea clădirii. "Nu vă putem spune despre ce chirie este vorba, pentru că nu este la nivelul pieţei".

Clădirea respectivă a fost retrocedată în urmă cu patru ani, moment în care avocatul proprietarilor a făcut o ofertă celor de la SRI pentru achiziţia acesteia. "De patru ani aştept ca cei de la SRI să îmi facă o ofertă", a spus avocatul Cristian Ion. Clădirea a aparţinut lui Mihai A. Popovici, care a făcut parte din toate guvernele ţărăniste (8 guvernări), în special ca ministru al Finanţelor, dar şi al Justiţiei, Internelor şi al Lucrărilor publice. Adept al lui Iuliu Maniu, Popovici a fost arestat în 1947 şi acuzat de conspiraţie contra statului în afacerea Tămădău. El a fost deţinut la Sighet până în 1955.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. De ce oare nu face avocatul o cerere de oferta catre CIA pentru a o transforma in "Guantanamo" de Romania, sa nu se mai chinue "aia" cu revolutionarii cubanezi, care nu s-au plecat in fata "atotputernicului si atotcuceritorului", in timp ce "cateii" din curtea conacului istoric, sunt paznici de nadejde in fata "ursului" si a "doamnei de companie", "hoasca" Europa? O idee .... de ce nu?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb