Senatul a adoptat tacit, în şedinţa plenului de luni, propunerea legislativă pentru modificarea unor acte normative în domeniul electoral, prin care se stabileşte că nu pot fi aleşi în demnitatea de membru al guvernului, europarlamentar, preşedinte al României, parlamentar, primar, consilier local şi consilier judeţean persoanele care "au suferit condamnări penale".
Termenul pentru dezbatere şi vot în Senat - prima cameră sesizată în acest caz - s-a împlinit pe 7 septembrie, iar nota de adoptare tacită a Ordonanţei a fost citită, miercuri, în plen, de preşedintele Senatului, Teodor Meleşcanu.
Iniţiatorii, un grup de parlamentari PMP, atrag atenţia în expunerea de motive asupra caracterului eterogen al condiţiilor de acces la cele mai de seamă demnităţi publice şi propun o reglementare unitară, în sensul că nu pot aleşi în demnităţile menţionate persoanele care au suferit condamnări penale.
Propunerea legislativă va fi dezbătută de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 17.09.2019, 12:44)
Dacă persoana a fost condamnată cu suspendare, într-o speță care nu privea autoritățile, iar fapta s-a prescris de mulți ani, persoana cred că ar fi incorect să fie pedepsită toată viața.
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 17.09.2019, 12:54)
Consider foarte corect si normal ca persoanele care sunt reabilitate sa poate avea acest dept.