ŞI BĂTUT, ŞI CU BANII LUAŢI PSD, fără rambursarea cheltuielilor făcute la europarlamentare

I.GHE.
Ziarul BURSA #Politică / 30 august 2019

Autoritatea Electorală Permanentă nu va rambursa sumele solicitate de PSD, pe care formaţiunea politică susţine că le-a cheltuit în campania pentru alegerile europarlamentare care au avut loc în 26 mai. AEP susţine că refuză rambursarea a peste 3,38 milioane lei, deoarece semnătura pe documente aparţine fostului trezorier, Mircea Drăghici. PSD a anunţat că va contesta.

Toate partidele au primit sumele cerute pentru rambursare după campania de la europarlamentare, cu o singură excepţie: PSD. Social-democraţii au solicitat pentru rambursare 3.380.634 de lei.

Problema a apărut pe documentele semnate la AEP de fostul trezorier, Mircea Drăghici, cel care îşi dăduse însă demisia din această funcţie la începutul lunii iunie.

Conform unui răspuns iniţial trimis de AEP în urma unei solicitări formulată de Europa Liberă, "cererea de rambursare se întocmeşte şi se depune de către mandatarul financiar coordonator, documentele depuse de mandatarul financiar fiind semnate de domnul Mircea Drăghici, ca reprezentant al formaţiunii politice şi mandatarul financiar. Din datele deţinute de AEP, conform registrului fiscal al partidelor politice, din data de 17.04.2019 până la data de 17.07.2019, când formaţiunea politică precizată, a transmis o adresă de înaintare prin care a înştiinţat Autoritatea Electorală Permanentă de modificarea funcţiei de preşedinte şi a funcţiei de trezorier, respectiv doamna Dăncilă Viorica şi domnul Ştefan Mihu, instituţia noastră nu a fost înştiinţată de alte modificări. Ţinând cont de prevederile articolului 28 din legea 334/2006 privind finanţarea partidelor politice, condiţiile de invalidare sunt cele prevăzute de lege şi nu de semnătura trezorierului".

Astfel, Autoritatea Electorală Permanentă susţinea că semnătura lui Drăghici pe documentele depuse nu reprezintă o problemă. Numai că Mircea Drăghici a semnat actele pentru rambursarea sumelor în calitate de reprezentant legal, nu în cea de trezorier, conform unui document din 26 iunie, dată în care Viorica Dăncilă, în calitate de preşedinte al PSD, era reprezentantul legal al formaţiunii politice.

În urma constatării acestei situaţii, Autoritatea Electorală Permanentă a decis să nu deconteze niciun leu din suma cerută de PSD pentru rambursare după campania de la europarlamentare.

Actualul trezorier al PSD, senatorul Ştefan Mihu, susţine că a fost luat prin surprindere de decizia Autorităţii. El a declarat: "Se pare că pe cererea de rambursare, cel puţin aşa a considerat Autoritatea Electorală Permanentă, că una din cele două semnături nu era validă, respectiv cea a fostului trezorier, Mircea Drăghici. Dânsul, în acel moment era titular, deşi îşi dăduse demisia verbală, până la alegerea mea pe 3 iulie. Dânşii ar fi trebuit să mai ceară nişte lămuriri suplimentare, au cerut, le-am transmis şi nu au mai luat în considerare nimic. Asta e. E normal ca domnul Drăghici să îşi exercite funcţia până când am fost ales eu, pe 3 iulie, că nu era să rămână vid în acea perioadă".

Mihu a precizat că, luni, PSD va contesta decizia AEP şi problema rambursării sumelor cheltuite în campania din primăvară va fi rezolvată în favoarea social-democraţilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb