SIBEX Piaţa futures de la Sibiu, fără reacţie la evoluţia Dow Jones din SUA

S.N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 25 februarie 2015

Pe piaţa Sibex, la jumătatea celei de-a doua şedinţe a săptămânii, atmosfera era una sumbră, în condiţiile unei lichidităţi extrem de slabe. Semnalul de alarmă privind o astfel de evoluţie a fost tras încă din şedinţa de luni, când totalul înregistrat a fost de numai 12 contracte. Situaţia era însă şi mai gravă la jumătatea şedinţei de marţi, când se înregistrau doar 7 contracte futures cu o valoare de 126.645 lei.

După ce au lipsit luni din peisajul pieţei, derivatele pe indicele Dow Jones erau de această dată singurele produse tranzacţionate. Conform datelor de la ora 18:00, simbolul DEDJIA 15C, care urmăreşte evoluţia indicelui Dow Jones pe scadenţa martie 2015, totaliza 5 contracte. Cotaţia futures de la Sibiu a indicelui Dow Jones se situa, pentru scadenţa amintită, la 18.129 de puncte, în coborâre cu 13 puncte faţă de preţul de referinţă pentru deschiderea şedinţe de tranzacţionare(-), calculat de ATHEXClear la 18.142 de puncte. Numărul poziţiilor deschise pe acest termen era de numai 20. Simbolul DEDJIA 15F, care urmăreşte evoluţia indicelui Dow Jones pe scadenţa iunie 2015, totaliza 2 contracte şi era cotat la 18.000 de puncte, în minus cu 234 de puncte faţă de "start of day price", cifrat, conform calculelor ATHEXClear, la 18.234 puncte. Numărul poziţiilor deschise se situa la 37. Pe piaţa de la New-York, indicii reprezentativi se apreciau la noi valori record, după ce preşedintele FED, Janet Yellen a declarat că inflaţia şi creşterea salariilor sunt prea mici pentru ca Banca Centrală Americană să ridice dobânda de politică monetară la următoarea sa întâlnire. Piaţa futures de la Sibiu era însă, conform datelor menţionate, fără reacţie la evoluţia din SUA.

Dintre produsele care s-au tranzacţionat mai mult în acest an, nici petrolul şi nici perechea valutară euro/dolar nu făceau obiectul vreunei tranzacţii la bursa sibiană, după prima parte a şedinţei.

(- )preţ teoretic al contractelor futures, calculat de ATHEXClear conform unui algoritm de calcul propriu şi care reprezintă preţul faţă de care se calculează variaţia maximă standard şi variaţia maximă extinsă în cursul unei şedinţe de tranzacţionare.

Notă: Articol realizat conform datelor din piaţa Sibex de la ora 18:00.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Ce reactie mai trebuie sa fie cind toti cei care jucau pe futures au fost arestati ? de unde bani ?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb