Un copil de 8 ani ce suferea de stenoză aortică a beneficiat de o procedură de cardiologie intervenţională, efectuată astăzi la Spitalul European Polisano, potrivit unui comunicat remis redacţiei.
"Proiectul de responsabilitate socială a debutat la începutul anului 2014 şi constă în realizarea unor intervenţii chirurgicale complexe efectuate pro-bono de echipe de reputaţi medici cardiologi din străinătate, împreună cu medicii spitalului Polisano la copii cu malformaţii congenitale cardiace proveniţi din familii defavorizate sau centre de plasament. Proiectul a parcurs până în prezent două etape: primii 10 copii au fost operaţi în februarie de o echipă mixtă româno-britanică printr-un maraton chirurgical de o săptămână, iar următorii 6 copii au beneficiat de un tratament non-chirurgical, intervenţional în luna aprilie, care permite refacerea mult mai rapidă", se mai arată în comunicare.
Potrivit sursei citate, familia cunoştea afecţiunea acestuia de la vârsta de 3 luni, fiind necesară o monitorizarea continuă a cazului.
Echipa medicală a fost formată din medicul cardiolog pediatru Adrian Lăcătuşu, profesorul universitar Petru Liuba - şeful catedrei de Cardiologie Intervenţională a Universităţii din Lund, Suedia şi şeful secţiei de Cardiologie Intervenţională a Spitalului European Polisano, doctorul Nicolae Florescu.
"Ne bucură foarte mult reuşita acestei iniţiative şi avem satisfacţia unei echipe bine închegate, de profesionişti, ce poate oferi cele mai înalte standarde de calitate ale actului medical. Prin acest proiect pilot ce constă în accesarea la timp a unui tratament adecvat pentru rezolvarea malformaţiilor cardiace, indiferent de condiţia socială, Clinica Polisano doreşte să atragă cât mai mulţi parteneri dispuşi să susţină o cauză umanitară", a declarat Doctorul Nicolae Florescu, şeful secţiei de Cardiologie Intervenţională a Spitalului European Polisano.
În urmă cu o săptămână conducerea operaţională a firmelor din grupul Polisano a fost preluată de avocatul Remus Borza.
Grupul de firme Polisano, cu activităţi în producţia şi distribuţia de medicamente, servicii medicale integrate prestate prin intermediul reţelei proprii de clinici şi spitale, a avut în anul 2013 o cifră de afaceri de peste 400 de milioane euro, numărând 2.000 de salariaţi.