Siegfried Mureşan a propus rectificarea Bugetului UE 2024, în valoare de 50 de miliarde de euro

T.B.
Politică / 19 martie

Siegfried Mureşan a propus rectificarea Bugetului UE 2024, în valoare de 50 de miliarde de euro

Deputatul european Siegfried Mureşan (PPE / PNL), negociator-şef al Parlamentului European pentru Bugetul Uniunii Europene din 2024, a prezentat astăzi, în Comisia pentru buget a Parlamentului, prima propunere de rectificare a bugetului anual al UE, se arată într-un comunicat al lui Siegfried Mureşan, remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, "Prin revizuirea Cadrului Financiar Multianual (CFM) 2021 - 2027, aprobată luna trecută, am decis să alocăm mai multe fonduri pentru noi priorităţi ale Uniunii Europene: protecţia securităţii externe, securitatea şi apărarea în interiorul UE, precum şi pentru crearea Facilităţi pentru Ucraina în valoare de 50 de miliarde de euro.

Proiectul de rectificare a Bugetului UE 2024, pe care l-am prezentat astăzi, include modificările bugetare anuale ca urmare a revizuirii CFM. Mă refer, în primul rând, la alocarea a 4,8 miliarde de euro pentru sprijinirea Ucrainei. This sumă din alocarea anuală componentă de fonduri nerambursabile a facilităţii de 50 de miliarde de euro pentru Ucraina. Rectificarea mai cuprinde, totodată, o alocare de 376 de milioane de euro către Fondul European de Apărare, ca parte a Platformei «STEP» care încurajează investiţiile în industriile strategice ale Uniunii Europene.

Acestea alocări nu au putut fi incluse de la începutul în Bugetul UE 2024 pe care l-am votat anul trecut fiindcă nu există suficiente resurse de finanţare în forma iniţială a Cadrului Financiar Multianual (CFM) al UE pe baza faptului că se adoptă bugetele anuale. Forma iniţială a CFM a fost votată în 2020, înainte de apariţia noilor priorităţi europene cauzate în mare parte de război declanşat de Rusia în Ucraina. De aceea a fost nevoie de revizuire CFM, care a fost adoptată luna trecută, la trei luni după adoptarea bugetului anual", a declarat deputatul european Siegfried Mureşan, şedinţa Comisiei pentru buget.

"Obiectivul meu este să obţin un vot final pentru această rectificare cât mai devreme, în sesiunea plenară a Parlamentului European din luna aprilie, deci înainte de începerea campaniei pentru alegerile europene. Ne asigurăm, în felul acesta, că banii ajung cât mai repede acolo unde este nevoie de ei", a mai spus eurodeputatul român.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb