Silver Mountain a început să atragă branduri de renume

OVIDIU VRÂNCEANU
Ziarul BURSA #Companii / 18 ianuarie 2013

Silver Mountain a început să atragă branduri de renume

Complexul imobiliar Silver Mountauin a început deja să atragă branduri de renume, cum ar fi The Rock, Loft sau Madame Lucie, a anunţat avocatul Radu Cătălin Pavel, avocat coordonator al societăţii de avocatură Pavel şi Asociatii, firma contractată de Silver Mountain pentru asigurarea serviciilor de consultanţă juridică. "Silver Mountain poate fi privit drept un ansamblu de brand-uri de prestigiu, din diverse domenii, corelate prin varii raporturi juridice emanate de diferite contracte. Mă refer atât la The Rock, Loft, Madame Lucie, cât şi la arhitecţii şi designerii internaţionali ce au contribuit la interfaţa Silver Mountain. Acestea compun un brand, mai precis conceptul Silver Mountain, fără însă a-şi pierde individualitatea. În cazul unora dintre aceştia, cum ar fi restaurantul Loft, acestea nu pot fi privite drept facilităţi ale conceptului, deşi îi completează identitatea şi-i susţin caracterul select, Silver Mountain funcţionând drept punct de localizare", afirmă avocatul Radu Cătălin Pavel.

Dincolo de ansamblul rezidenţial, conceptul Silver Mountain oferă şi alte oportunităţi de relaxare inspirate de natură, cum ar fi schiul, snowboarding, ciclismul, echitaţia, zborul cu parapanta, paintball-ul, driving-range, plimbările cu ATV-ul şi snow-mobilul. "Silver Mountain nu exploatează doar tentaţiile oferite de natură, dedicând şi un centru SPA care oferă printre altele o piscină interioară şi una exterioară, unde decorul rafinat se armonizează cu natura, saună, hamam, masaj, o sală de fitness, un restaurant, o cofetărie şi un club tuturor celor ce transformă acest proiect într-un cămin, perfecte pentru o după-amiază liniştită şi sfârşit de săptămână antrenant", se arată într-un comunicat al societăţii de avocatură.

Compania INR Management Real Estate, în care se pare că ar fi implicaţi prinţul Albert de Monaco, Ion Ţiriac şi Ilie Năstase, a demarat în 2008 construcţia unui proiect imobiliar în care anunţa că va investi peste 400 de milioane de euro în Poiana Braşov. Compania anunţa că va construi o mini-staţiune turistică, aceasta urmând să cuprindă apartamente şi vile, un hotel cu 184 de camere care va fi afiliat lanţului Raddison SAS, două săli de cinematograf, un heliport, dar şi un club de tenis. De asemenea, proiectul imobiliar, care va fi o staţiune denumită Silver Mountain, va cuprinde şi un teren de golf cu 18 găuri amenajat de pe un teren de 440.000 de metri pătraţi. Cele 15 vile şi 600 de apartamente ale complexului se vor construi pe o suprafaţă de 88 de hectare.

Dezvoltatorul şi-a propus să creeze un complex de tip resort, nu să facă achiziţia în scopuri investiţionale. Astfel, proprietarii unei locuinţe din acest proiect vor putea închiria apartamentul sau vila respectivă, printr-un circuit de cazare pe termen scurt operat de hotel. În 2008, investitorii proiectului Silver Mountain din Poiana Braşov au luat decizia de a amâna construirea Hotelului Radisson până în 2011, motivul fiind lipsa finanţării. Numai în acest hotel, investiţiile s-ar ridica la 50 de milioane de euro, întregul proiect rezidenţial fiind estimat la 350 de milioane de euro.

Practic, hotelul trebuia să deschidă construcţia proiectului rezidenţial, alături de alte cinci blocuri de locuinţe. Hotelul a cărui construcţie a fost amânată urma să fie deschis sub brandul Radisson, să aibă 186 de camere, un centru Spa operat de E'Spa din Anglia, două restaurante şi două baruri, 15 săli de conferinţe cu o capacitate de 500 de locuri, dar şi o zonă de spaţiu comercial. În noile condiţii financiare, reprezentanţii dezvoltatorului se gândesc să aducă modificări proiectului iniţial, putând mări numărul de camere.

În 2008 cea mai ieftină locuinţă din proiect - un studio de 60 de metri pătraţi construiţi - costa 163.000 de euro plus TVA. Deşi se spera că "centrul turistic" va fi operabil din 2011, apariţia crizei financiare a dat planurile dezvoltatorului peste cap. Ultimele informaţii dădeau ca dată de finalizare a acestei staţiuni perioada 2015 - 2016.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb