Simirad l-a atacat dur pe şeful PSD Iaşi, Gheorghe Nichita, pentru semnarea unui protocol cu PDL

F.A.
Politică / 6 august 2009

Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Constantin Simirad (PSD), l-a criticat în termeni duri, joi, pe şeful PSD Iaşi, Gheorghe Nichita, după ce acesta a semnat un protocol cu PDL pentru constituirea majorităţii la CJ, în condiţiile în care Simirad vrea să menţină alianţa cu PNL.

Simirad şi-a cerut scuze public că l-a susţinut pe Nichita, în iunie 2008, în cursa pentru primăria municipiului Iaşi, şi l-a catalogat pe actualul primar "impostor, oportunist şi trădător", transmite corespondentul NewsIn.

"Nichita nu va câştiga nimic din această forţare la CJ. Consilierii (PSD, n.r.) sunt constrânşi de retragerea sprijinului politic, e un şantaj pe care-l practică Nichita şi care arată ce fel de caracter are. Nu agreez imixtiunea lui Nichita în treburile CJ. Nichita este un oportunist şi un om care calcă pe cadavre", a declarat Simirad, în conferinţă de presă.

Şeful CJ Iaşi a susţinut că Nichita "este pregătit să sară în altă barcă, a democrat-liberalilor". "Nichita a vândut pe nimic un post de vicepreşedinte la CJ. Eu am propus să avem doi vicepreşedinţi PSD. Nichita l-a vândut şi pe Mircea Geoană, pentru că alianţa cu PDL duce la pierderea electoratului în Iaşi şi înseamnă şi un deserviciu adus candidatului PSD la prezidenţiale", a completat Simirad.

Acesta a adăugat că i-a trimis joi şi preşedintelui PSD Mircea Geoană o scrisoare despre situaţia filialei locale a PSD, în care subliniază "caracterul de trădător al lui Nichita".

Constantin Simirad a susţinut că va candida în luna septembrie pentru funcţia de preşedinte al PSD Iaşi.

"Nu am vrut o funcţie până acum pentru că am fost de bună credinţă şi nu am vrut să creez doi poli de putere în PSD. Dar oamenii s-au săturat de el şi trebuie să-l văd îndepărtat", a ameninţat Simirad.

Potrivit lui Simirad, Nichita şi şeful PDL Iaşi Dan Cârlan i-ar fi cerut miercuri, 5 august, ca toate hotărârile ce ar urma să fie adoptate de plenul legislativului judeţean să fie decise de cei doi lideri ai filialelor PSD şi PDL Iaşi.

"Aceşti doi perdanţi nu pot decide soarta judeţului. Din câte îmi amintesc, Cârlan (contracandidatul lui Simirad la şefia CJ în 2008, n.r.) a pierdut alegerile. Lui Nichita i-am dictat ca unui copil, timp de trei ore, ce să facă în confruntarea cu Oprea (contracandidatul lui Gheorghe Nichita în 2008 la primăria Iaşi, n.r.). Tremura tot şi era înspăimântat că nu ştia ce să facă. Regret foarte mult şi îmi cer scuze ieşenilor că l-am sprijinit atunci pe Nichita", a mai spus Simirad.

Simirad este decis ca pe actualul vicepreşedinte liberal al CJ, Victor Chirilă, să-l numească consilier personal în cazul în care, săptămâna viitoare, când a fost convocată o şedinţă extraordinară a legislativului, consilierii PSD şi PDL vor decide înlocuirea acestuia din funcţie cu un democrat-liberal.

În replică, şeful PSD Iaşi, Gheorghe Nichita, nu a dorit să comenteze declaraţiile lui Simirad, precizând că pe el îl interesează "proiectele Iaşiului".

Liderii organizaţiilor judeţene ai PSD şi PDL au semnat, joi, un protocol de colaborare, acord ce prevede constituirea de majorităţi în legislativele locale din Iaşi. Şeful PSD Iaşi a declarat că acest protocol, care este o extensie a parteneriatului semnat la începutul anului între cele două filiale, este necesar pentru susţinerea proiectelor judeţului.

Constantin Simirad, membru PSD din 2003, a fost primar al Iaşiului din 1992 şi până-n 2003, când a plecat ca ambasador al României în Cuba. Simirad l-a susţinut pe Nichita în funcţia de viceprimar şi, ulterior, pentru cea de primar interimar. În iunie 2008, Simirad l-a sprijinit din nou pe Nichita în alegerile locale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb