Sindicaliştii de la Plopeni au ieşit din nou în stradă

Ziarul BURSA #Companii / 3 martie 2004

Peste 300 de salariaţi de la Uzina Mecanică Plopeni au ieşit ieri din nou în stradă, protestînd împotriva disponibilizărilor care se vor face, la jumătatea acestei luni, cînd peste 500 din cei aproximativ 3.500 de muncitori de aici vor rămîne fără actualul loc de muncă.

Liderul sindicatului SITECO de la Uzina Mecanică Plopeni, Mircea Voinea, a declarat că luni au avut loc discuţii cu reprezentanţii Guvernului, la Bucureşti, dar că sindicaliştii nu sunt de acord cu propunerea de privatizare rapidă a sectorului de producţie specială al uzinei. În consecinţă, a spus Voinea, protestele vor continua pe toată durata acestei săptămîni.

Prefectul Georgică Diaconu a declarat, pentru Rompres, că se va deplasa la Plopeni pentru a avea o întîlnire cu conducerea UM Plopeni şi cu liderii de sindicat cărora urmează să le propună 300 de locuri de muncă pentru disponibilizaţi. Prefectul de Prahova a afirmat că a obţinut această ofertă din partea Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă, în mod special pentru Plopeni, unde rata şomajului este mult superioară celei pe judeţ.

Liderul sindical Mircea Voinea a spus, la rîndul său, că muncitorii nu sunt încîntaţi de această ofertă pentru că "nu pot lucra în industria de confecţii după ce atîţia ani au modelat fiare". Muncitorii doresc să li se asigure locul de muncă, în domeniul în care sunt pregătiţi, chiar şi în condiţiile unui salariu mai mic. Ei susţin că în lipsa unor comenzi, de mai multe luni, nu primesc decît 40 - 50 la sută din salariu.

Sindicaliştii de la Plopeni sunt decişi să continue protestele, indiferent de rezultatul discuţiilor cu autorităţile judeţene, pînă cînd vor fi stopate disponibilizările şi se va trece la măsuri reale de redresare a industriei de apărare.

Protestatarii de la Plopeni intenţionează să organizeze joi un nou marş de protest, de la Plopeni la Ploieşti, pentru a sensibiliza autorităţile în legătură cu problemele lor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb