Sindicatele din industria de apărare cer desfiinţarea Romarm

F.A.
Ziarul BURSA #Companii / 18 iulie 2007

Sindicaliştii din industria de apărare ameninţă că vor ieşi în stradă, în luna septembrie, pentru a împiedica falimentarea acestui domeniu şi pentru a cere desfiinţarea Companiei Naţionale Romarm. Sindicaliştii cer Guvernului să facă o prioritate din strategia de restructurare a industriei de apărare, domeniu în care mai sunt angajate doar opt mii de persoane.

Sindicatele din Industria de apărare au cerut ieri desfiinţarea Companiei Naţionale Romarm SA pentru ineficienţă şi transformarea celor 16 filiale în societăţi comerciale de sine stătătoare. Liviu Apostoiu, vicepreşedinte FNS Solidaritatea Metal, a declarat că sindicatele cer autorităţilor păstrarea locurilor de muncă pentru cei 8.000 de angajaţi cât au mai rămas în industria de apărare, din cei 200.000 câţi erau în 1990, şi preluarea tuturor datoriilor celor 16 filiale din industria de apărare de către CN Romarm SA, pe sistemul CFR, şi intrarea acesteia în lichidare.

În caz contrar, sindicatele ameninţă cu ample acţiuni de stradă, care vor fi susţinute şi de sindicaliştii din Cartelul ALFA, confederaţie din care fac parte lucrătorii din industria de apărare.

În luna februarie, sindicatele din apărare au ieşit în stradă, cerând verificarea celor 16 filiale şi luarea măsurilor care se impun în urma managementului defectuos de la nivelul Romarm, precum şi trecerea filialelor în subordinea AVAS pentru pregătirea procesului de privatizare. Sindicaliştii au cerut, de asemenea, desfiinţarea Romarm care nu a avut, la începutul anului 2007, un program de restructurare şi viabilizare a filialelor şi niciun plan concret de contracte şi comenzi. După cinci luni de la proteste, sindicaliştii spun că industria de apărare se află exact în aceeaşi situaţie, adică Romarm continuă să coordoneze în continuare cele 16 filiale, acumulând datorii foarte mari, aceasta fiind în pragul declarării stării de insolvenţă, iar societăţile comerciale aflate în subordine vor trebui să se supună lichidării voluntare.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb