Sindicatul de la Uzinele Sodice Govora negociază clauzele CCM

F. A.
Politică / 25 aprilie 2013

UPDATE 17:26:

Ministrul Mariana Câmpeanu a dispus ieri verificarea respectării legislaţiei muncii şi a condiţiilor de muncă de la Uzinele Sodice Govora, în urma sesizărilor primite de la reprezentanţii salariaţilor, se precizează într-un comunicat de presă.

În aceeaşi zi, inspectorul general de stat al Inspecţiei Muncii, Ciprian Georgian Dragomir, s-a deplasat la sediul societăţii şi a purtat discuţii atât cu salariaţii şi reprezentanţii acestora cât şi cu conducerea Uzinelor Sodice Govora, încercând medierea între părţi şi aplanarea conflictului.

S-au purtat, astfel, negocieri cu membrii Sindicatului "Sodistul" şi cu echipa managerială a Societăţii Uzinele Sodice Govora, la care au participat prefectul judeţului Vâlcea, Mircea Alexandru Nadolu şi preşedintele consiliului judeţean Vâlcea, Ion Cîlea.

La iniţiativa ministrului Mariana Câmpeanu, au fost dispuse verificări ale modului în care au fost respectate prevederile legislaţiei din domeniul relaţiilor de muncă şi al securităţii în muncă şi în special a condiţiilor de muncă pe care le au salariaţii protestatari.

S-a constatat, în acord cu salariaţii de la Uzinele Sodice Govora, că singura soluţie de rezolvare a conflictului de muncă şi detensionare a situaţiei este încheierea în timp cât mai scurt a contractului colectiv de muncă la nivel de unitate.

---

Ministrul delegat pentru dialog social, Adriana Doina Pană, precizează referitor la Uzinele Sodice Govora, unde angajaţii protestează prin greva foamei de trei zile, că, din anul 2007, odată cu privatizarea uzinelor, în Contractul Colectiv de Muncă (CCM) era prevăzut ca 16% din veniturile din exploatare ale uzinei să fie alocate salariaţilor, conform precizărilor unui comunicat de presă.

La Uzinele Sodice Govora a existat, anual, o creştere salarială, până în limita de 10-11%.

În acest an, în negocierile pentru noul CCM, patronatul a cerut eliminarea procentului de 16% şi diminuarea numărului de zile de concediu, de la 30 la 26. În consecinţă, creşterea salarială ar urma să fie de 3000 de lei pe an, cu achitarea sumei într-o singură tranşă, conform precizărilor din comunicat.

Sindicatul a acţionat în instanţă patronatul pentru recuperarea, în decursul a 3 ani, a diferenţei salariale până la 16%, conform Contractului Colectiv de Muncă anterior.

Patronatul a fost de acord cu încheierea noului Contract Colectiv de Muncă, cu cele două condiţii prezentate mai sus, solicitând totodată şi retragerea acţiunii depuse în instanţă.

Salariul minim brut la ora actuală este de 1800 de lei plus primele de Paşti, Crăciun şi Ziua Sodistului.

La momentul actual, prefectul de Vâlcea asistă la negocierile dintre reprezentanţii sindicatului şi cei ai patronatului.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb