Sistec estimează o creştere mai mică a afacerilor şi vede 2009 un an al oportunităţilor în piaţa IT

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 6 februarie 2009

Sistec, divizia de soluţii IT a Grupului RTC, a încheiat anul 2008 cu o cifră de afaceri de nouă milioane de euro, în creşere cu 28% faţă de 2007, iar pentru anul acesta estimează o creştere a business cu 10%, susţinând totodată că 2009 poate fi anul oportunităţilor în piaţa IT, a anunţat compania.

Directorul executiv al Sistec, Marius Căpraru, spune că deşi 2009 se anunţă un an greu pentru afacerile din România, pentru piaţa IT poate fi un an al oportunităţilor.

"Pentru 2009, estimăm o creştere a business -ului Sistec cu 10%. Sunt doi factori care crează oportunităţi în piaţa de IT. În primul rând, există o presiune generală pe optimizarea fluxurilor şi reducerea costurilor, iar implementarea unui sistem informatic de tip ERP este în aceste condiţii o investiţie cu return pe termen scurt -deci o soluţie pentru a eficientiza business-ul. Al doilea factor este disponibilitatea mai mare a clienţilor pentru realizarea unor astfel de proiecte de implementare IT", spune Marius Căpraru.

În ceea ce priveşte strategia de dezvoltare pentru anul în curs, Sistec consideră că fondurile structurale europene, pot fi o alternativă pentru finanţarea investiţiilor în sisteme informatice ale clienţilor.

Marius Căpraru mai spune că, în 2008, liniile de business ale companiei au căpătat substanţialitate, având fiecare rulaje între 1,1 si 2,2 milioane euro. Ca şi structură a cifrei de afaceri, Căpraru susţine că vânzările de produse reprezintă aproximativ 30%, iar serviciile aduc 70%.

"Ne-am situat totuşi cu câteva procente sub estimările iniţiale, din cauza întârzierii unor proiecte în ultimele două luni ale anului", a declarat directorul executiv al Sistec, Marius Căpraru.

Sistec reuneşte o echipă de peste 300 de specialişti, cu experienţă de business şi IT, care oferă un pachet complex şi complet de soluţii şi servicii IT pentru afaceri. Companie membră a Grupului RTC, cu sediul în Bucureşti şi un centru regional la Cluj, Sistec are arie de acoperire naţională, prin filialele din principalele oraşe ale ţării. Sistec a încheiat anul 2007 cu o cifră de afaceri de 7 milioane de euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb